Libnet.ro
UNICEF

00:07

100 - EDITIE SPECIALA Cea mai sublima pagina a istoriei romanesti

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
100 - EDITIE SPECIALA Cea mai sublima pagina a istoriei romanesti

Marea Unire din 1918 a fost si ramane pagina cea mai sublima a istoriei romanesti. Maretia ei sta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale nu este opera nici unui om politic, nici a unui guvern, nici a unui partid; este fapta istorica a intregii natiuni romane, realizata intr-un elan tasnit cu putere din strafundurile constiintei unitatii neamului, un elan controlat de fruntasii politici, pentru a-l calauzi cu inteligenta politica remarcabila spre telul dorit. continuă pe Ziarul Bursa

100 - EDITIE SPECIALA Rezident al Republicii

As putea numara, cand numaratoarea se va opri, voi ramane la un numar, va fi numarul meu, daca l-as cunoaste de acum, atunci mi l-as tatua si m-as simti ca o pagina dintr-un cuprins, de as mai avea timp, as citi pana acolo, poate chiar si prefata si de mi-ar fi ingaduit, as citi paginile urmatoare pana la sfarsit, criticile ulterioare si tot ce ar mai avea legatura cu asta, ca sa fiu sigur ca am epuizat toate variantele dintre coperti.

100 - EDITIE SPECIALA Cine a facut Unirea din 1918?

Unirea de la 1918 a fost posibila datorita victoriei pe campul de lupta. De aceea trebuie sa fim recunoscatori soldatilor englezi, francezi, italieni si americani care au luptat pe Frontul de Vest in Primul Razboi Mondial. Milioane dintre ei nu s-au mai intors acasa. Acestia au facut Unirea.

100 - EDITIE SPECIALA Ce a mai coincis cu facerea lumii?

Einstein spunea: Coincidenta este modul lui Dumnezeu de a ramane anonim.

100 - EDITIE SPECIALA Mesajul din sticla

Ce ai spune, in cinci sute de cuvinte, daca ai avea prilejul sa vorbesti lumii, oamenilor ei, doar o data la o suta de ani? Orizontul intrebarii este coplesitor.

100 - EDITIE SPECIALA Istorie si politica

Acum doua sute de ani, cand revolutiile au accelerat dintr-o data Istoria, Romania nu era decat o promisiune. Dar Istoria, cu viclenia sa hegeliana, a transformat promisiunea in realitate. Si tot aceiasi Istorie a purtat-o, la sfarsitul anului 1918, spre apogeu.

100 - EDITIE SPECIALA Retrocedarea Tezaurului romanesc de catre Moscova este testul de turnesol al sinceritatii rusesti fata de Romania

Victor Roncea: Romania a devenit o tinta a bolsevicilor inca de dinainte de lovitura de stat a lui Lenin, revolutia rosie din 1917. Putea fi Romania prima tara comunista dupa Rusia? Ce a blocat aceasta intentie si i-a determinat pe rusi sa se indrepte spre Ungaria?.

100 - EDITIE SPECIALA Centenar, sub semnul discordiei

Sedinta solemna dedicata de Parlament Centenarului Marii Uniri a insemnat un nou prilej in care cetatenii au putut asista la o lupta a declaratiilor intre presedintele Klaus Iohannis si reprezentantii Partidului Social Democrat, fie ca vorbim despre liderul Liviu Dragnea, fie ca ne referim la premierul Viorica Dancila.

PICTORIAL INCENDIAR: Cea mai mare dintre surorile Kardashian a POZAT NUD! Barbatii au ramas cu gura cascata cand au vazut cum arata la 39 de ani (FOTO)

Cea mai mare dintre surorile Kardashian i-a pus pe jar pe barbati. Kourtney a acceptat invitatia de a realiza un pictorial nud pentru celebra revista GQ din Mexic. Focoasa bruneta a impartasit.

PSRM: Actuala componenta a Parlamentului e cea mai rusinoasa din istoria R. Moldova

Actuala componenta a Parlamentului s-a dovedit a fi cea mai rusinoasa din istoria tarii. Este declaratia fractiunii Socialistilor. Reprezentantii fractiunii spun ca acest Parlament a fost constituit din persoane care anterior au ascuns un adevar teribil despre furtul miliardului de euro din sistemul financiar-bancar al tarii. Prin manipulari si cumpararea intr-un mod deschis a deputatilor a fost creata noua majoritate parlamentara.

Dragnea, la sedinta solemna dedicata Centenarului: Cea mai importanta realizare din acest veac al Unirii este integrarea euro-atlantica a Romaniei

Presedintele Camerei Deputalilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Sedinta solemna a Parlamentului consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri, ca cea mai mare realizare a Romaniei este integrarea euro-atlantica si trebuie continuat pe acest drum. in plus, Dragnea a firmat ca e normal ca politicienii sa se critice, dar a spus ca este dispus sa colaboreze cu toata lumea in interesul natiunii.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2255 seconds )