Libnet.ro
UNICEF

01:05

11 septembrie: 13 ani de la atacurile teroriste care au schimbat lumea

Adevărul Adevărul,
11 septembrie: 13 ani de la atacurile teroriste care au schimbat lumea

Aproape 3. 000 de vieti s-au pierdut, iar alte 8. 900 de persoane au fost ranite in cele patru atacuri teroriste coordonate de gruparea al-Qaeda la 11 septembrie 2001. 13 ani mai tarziu, peste 1. 140 de persoane - printre care membri ai echipajelor de interventii care au salvat oameni din turnurile World Trade Center - au fost diagnosticate cu cancer din cauza expunerii la zona de impact. continuă pe Adevărul

FOTO VIDEO 13 ani de la 11 septembrie: teroristii continua sa inspaimante intreaga lume

La 13 ani de la atentatele de la World Trade Center din New York, efortul international nu a reusit sa elimine amenintarea terorismului. Chiar daca al-Qaeda, responsabila pentru tragedia din SUA, a fost practic anihilata, in locul ei a aparut o grupare chiar mai radicala si mai periculoasa.

Barack Obama a tinut un moment de reculegere la Casa Alba in memoria victimelor de la 11 septembrie (VIDEO)

Presedintele american, Barack Obama, a tinut un moment de reculegere joi dimineata la Casa Alba, la 13 ani de la atacurile teroriste din 2001. Acesta a fost primul dintre cele cateva evenimente organizate in .

Adevarul Live: 11 septembrie, ziua care a devenit o expresie sinonima cu terorismul in intreaga lume

De la ora 11. 00, fostul ministru de Externe Mircea Geoana vine in studiul Adevarul Live pentru a analiza felul in care au schimbat atentatele teroriste de la 11 septembrie strategiile de securitate pe plan mondial. Totodata, fostul ambasador roman in SUA vorbeste si despre actuala amenintare terorista reprezentata de Statul Islamic, considerata o grupare mai periculoasa si mai radicalizata decat al-Qaeda.

VIDEO Mircea Geoana: Nu este atat de departe 11 septembrie 2001. in forme perverse el se recicleaza

Fostul ministru de Externe Mircea Geoana a venit in studiul Adevarul Live pentru a analiza felul in care au schimbat atentatele teroriste de la 11 septembrie strategiile de securitate pe plan mondial. Totodata, fostul ambasador roman in SUA a vorbit si despre actuala amenintare terorista reprezentata de Statul Islamic, considerata o grupare mai periculoasa si mai radicalizata decat al-Qaeda.

13 ani au trecut de la cea mai neagra zi din istoria recenta. 11 Septembrie - razboiul impotriva terorismului este departe de final

In urma cu 13 ani, America avea sa traiasca cea mai neagra zi din istoria recenta. 3000 de oameni au murit la New York si in cladirea Pentagonului in urma atentatelor teroriste din 9 septembrie.

UPDATE. VIDEO FOTO. 11.09.2001-11.09.2014. 13 ani de la atentatele care au schimbat lumea

La 11 septembrie 2001, in Statele Unite au avut loc cele mai sangeroase atentate din istoria lumii.

VIDEO FOTO. 11.09.2001-11.09.2014. 13 ani de la atentatele care au schimbat lumea

La 11 septembrie 2001, in Statele Unite au avut loc cele mai sangeroase atentate din istoria lumii.

Cum se diversifica discursul lui Obama de-a lungul anilor, cu ocazia comemorarii atacurilor teroriste din 11 septembrie

Presedintele Barack Obama a iesit de cinci ori in fata americanilor pentru a vorbi despre mostenirea atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. De fiecare comemorare, el si-a personalizat discursul potrivit momentului, abordand teme diferite, de la toleranta si reconciliere pana la serviciul adus tarii si la mobilizare.

11 septembrie, dupa treisprezece ani

Dupa 13 ani de la 11 septembrie, radacinile urii din care s-a ivit acest manifest al crimei si al fanatismului raman intacte. Ostilitatea fata de Statele Unite si fata de valorile pe care le intruchipeaza, credinta milenarista in capacitatea radicalismului islamic de a-i lichida pe infideli, ambitia de a edifica o cetate odioasa a terorii si obscurantismului, prin manipularea sentimentului religios, toate acestea sunt intacte. In fata Vestului se afla, dupa un deceniu si jumatate, un front reinviat al islamismului.

Discutii Rusia si SUA, pe 11 septembrie, pe subiectul Tratatului INF, care interzice proiectile balistice cu raza intermediara

Oficiali rusi si americani se vor intalni joi, pe 11 septembrie, la Moscova pentru a discuta despre respectarea Tratatului fortelor nucleare intermediare INF) incheiat in 1987, informeaza Interfax, citand un oficial din cadrul Ministerului de Externe rus, potrivit Reuters.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2163 seconds )