Libnet.ro
UNICEF

07:00

IN 2020: Consiliul Fiscal estimeaza un deficit de 7,45% din PIB

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
IN 2020: Consiliul Fiscal estimeaza un deficit de 7,45% din PIB

Consiliul Fiscal considera ca scenariul macroeconomic fundamentat de Guvern, construit pe un declin al PIB real cu 1,9%, este unul foarte optimist, si evalueaza deficitul bugetar al anului curent la circa 7,3% - 7,45% din PIB, insa in situatia unei contractii mai severe a activitatii economice, indicele ar putea depasi 10% din PIB. continuă pe Ziarul Bursa

Consiliul Fiscal estimeaza in 2020 un deficit de 7,45% din PIB

Consiliul Fiscal considera ca scenariul macroeconomic fundamentat de Guvern, construit pe un declin .

Consiliul Fiscal: Scenariul Guvernului de scadere a PIB cu 1,9% este foarte optimist. Ar trebui avuta in vedere o contractie mai severa, de 8%-9%

Consiliul Fiscal considera ca scenariul macroeconomic asumat de Guvern, care este construit pe o scadere a PIB real cu 1,9%, este foarte optimist. Astfel, pornind de la studiile INS privind impactul economic al pandemiei, de la referinta istorica a crizei economice anterioare ce a debutat in anul 2008, pe baza evaluarilor cantitative si calitative proprii precum si pe baza altor date si prognoze, Consiliul Fiscal apreciaza ca este prudent si necesar sa fie avute in vedere inca doua scenarii macroeconomice pentru anul curent: unul fundamentat pe o contractie a PIB real plasata in intervalul 4%-6%, si un scenariu ce prevede o contractie mai severa a PIB, de 8%-9%, se arata in Opinia Consiiului privind rectificarea bugetara, document transmis sambata.

Consiliul Fiscal, nou avertisment despre deficit

Potrivit unei analize a Consiliului Fiscal, necesarul de finantare al Romaniei se majoreaza de la 8,6% din PIB in 2019, la 11% si 14,3% in functie de scenariile considerate in 2020, respectiv intre 119,5 mld. lei 24,7 mld. euro) si 144,3 mld. lei 30 mld. euro).

Veniturile bugetare estimate de Guvern sunt supraevaluate cu cel putin 0,3% din PIB. Cheltuielile sunt subdimensionate cu 0,3-0,45% din PIB. Deficitul bugetar va depasi 7,3, nu 6,7, cat spera Finantele (analiza)

Veniturile bugetare, chiar si considerand cadrul macroeconomic curent prognozat de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza, sunt probabil supraestimate cu cel putin 0,3% din PIB, iar cheltuielile bugetare sunt probabil subdimensionate cu cel putin 0,3-0,45% din PIB, arata un document publicat sambata de Consiliul Fiscal. in aceste conditii, deficitul bugetar probabil este cuprins intr-un interval de 7,3-7,45% din PIB. Riscurile sunt inclinate in sensul inregistrarii unui deficit bugetar mai mare, mai arata reprezentantii institutiei conduse de prof. Daniel Daianu.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2038 seconds )