Libnet.ro
UNICEF

08:45

2024 Nivelul

Libnet Ro
O noua masura a Guvernului PSD in sprijinul romanilor. Amenzile de circulatie nu se modifica prin cresterea salariului minim de la 1 iulie 2024

O noua masura a Guvernului PSD in sprijinul romanilor. Amenzile de circulatie nu se modifica prin cresterea salariului minim de la 1 iulie 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu si-a asumat angajamentul de a creste veniturile si nivelul de trai al romanilor. Desi vom avea majorarea salariul minim de la 1 iulie, Executivul a luat masuri pentru a nu genera automat si o crestere a valorii amenzilor de circulatie, punctul de amenda urmand sa ramana inghetat pana la final de an.

O noua masura a Guvernului PSD in sprijinul romanilor. Amenzile de circulatie nu se modifica prin cresterea salariului minim de la 1 iulie 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu si-a asumat angajamentul de a creste veniturile si nivelul de trai al romanilor. Desi vom avea majorarea salariul minim de la 1 iulie, Executivul a luat masuri pentru a nu genera automat si o crestere a valorii amenzilor de circulatie, punctul de amenda urmand sa ramana inghetat pana la final de an.

DOCUMENT Salariul minim brut creste la 3.700 lei de la 1 iulie 2024. Cat vor lua oamenii in mana - proiect de HG

Salariul minim brut garantat in plata va creste la 3. 700 de lei de la 1 iulie 2024, o crestere cu 12,12% fata de nivelul actual de 3. 300 de lei, potrivit unui proiect de hotarare de guvern HG) publicat marti in dezbatere de Ministerul Muncii. Luand in calcul ca 200 de lei sunt netaxati, un angajat platit cu salariul minim va lua in mana adica net) de 2. 321 de lei, respectiv cu 242 de lei mai mult decat in prezent.

UNIQA - prime brute subscrise de 35,3 milioane euro, in primul trimestru al anului

Anul in care UNIQA marcheaza 15 ani de activitate pe piata asigurarilor din Romania a debutat cu rezultate bune inregistrate de companie in primele 3 luni din 2024. Volumul total al primelor brute subscrise de UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata in perioada ianuarie - martie 2024 s-a situat la nivelul de 35,3 milioane euro, in crestere cu 14,5%, comparativ cu acelasi interval din 2023.

Depozitele la banci ale firmelor si populatiei au crescut, in aprilie, cu 0,9%

Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali au crescut in luna aprilie 2024 cu 0,9% fata de luna anterioara, pana la nivelul de 589,925 miliarde de lei, iar fata de aceeasi perioada a anului anterior s-au majorat cu 11,9% 5,6% in termeni reali), informeaza Banca Nationala a Romaniei BNR), potrivit Agerpres. Depozitele la banci, in crestere .

Depozitele la banci ale firmelor si populatiei au crescut, in aprilie, cu 0,9%

Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali au crescut in luna aprilie 2024 cu 0,9% fata de luna anterioara, pana la nivelul de 589,925 miliarde de lei, iar fata de aceeasi perioada din 2023.

Depozitele la banci ale firmelor si populatiei au crescut, in aprilie, cu 0,9%

Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali au crescut in luna aprilie 2024 cu 0,9% fata de luna anterioara, pana la nivelul de 589,925 miliarde de lei, iar fata de aceeasi perioada a anului anterior s-au majorat cu 11,9% 5,6% in termeni reali), informeaza Banca Nationala a Romaniei BNR), printr-un comunicat. Depozitele in lei ale rezidentilor, cu o .

BNR: Soldul creditului neguvernamental a crescut cu 0,9%, in luna aprilie

Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a crescut, in luna aprilie 2024, cu 0,9% fata de martie 2024 0,8% in termeni reali), pana la nivelul de 391,444 miliarde de lei, informeaza Banca Nationala a Romaniei BNR), printr-un comunicat remis redactiei.

Stan Wawrinka, victorios in duelul vintage cu Andy Murray - Magia reverului cu o mana

Arena Philippe Chatrier a gazduit una dintre rivalitatile clasice ale ultimelor decenii din circuitul ATP, veteranii Stan Wawrinka si Andy Murray avand ocazia de a da startul sesiunilor de seara de la Roland Garros 2024. A rezultat un meci care s-a ridicat la nivelul afisului, chiar daca publicul francez ar fi dorit o inclestare de cinci seturi si care sa se intinda dincolo de miezul noptii la Paris Stan a avut castig de cauza cu 6-4, 6-4, 6-2).

DOCUMENT Guvernul vrea sa majoreze cu 10% salariile unor bugetari, inclusiv din primariile cu pana la 20.000 de locuitori, chiar in lunile cu alegeri Reactia angajatilor de la Guvern

Dupa protestele din aceasta luna, Guvernul vrea sa acorde cresteri salariale de 10% raportate la nivelul lunii decembrie 2023, in doua transe, respectiv pentru luna iunie si septembrie 2024 cand au loc alegeri) pentru mai multi bugetari printre care cei din Cultura, Diplomatie, aparatul de lucru al Guvernului sau din primariile cu pana la 20. 000 de locuitori. Impactul bugetar este de peste 1,12 miliarde de lei.

Finantele recunosc: anul acesta, pomenile electorale vor pune presiune pe buget

Deficitul bugetar pentru anul 2024, conform Legii bugetului de stat, este 5%, insa, fiind un an electoral, atat la nivel european, dar mai ales la nivelul Romaniei, presiunea pe cheltuieli este una foarte mare, a declarat, secretarul de stat in.

LIVE - VIDEO Conferinta Piata financiar-bancara - editia a III-a -

ACTUALIZARE - Ole Hansen, Saxo Bank: Ne asteptam ca pretul marfurilor sa continue sa creasca, in lunile urmatoare --- * ACTUALIZARE - Remus Danila, BVB: Piata de capital a ajuns la nivelul la care poate fi o alternativa serioasa pentru finantarea economiei --- *ACTUALIZARE - Felix Daniliuc, BRD: Industria bancara are un obiectiv pragmatic dar si cu implicatii social-economice --- *ACTUALIZARE - Ramona Ivan, CEC Bank: Fondurile europene pot sa insemne foarte mult pentru tara --- *ACTUALIZARE - Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal: Marea problema, in acest an, este sa tinem cheutelile sub control --- *ACTUALIZARE - Liviu Fenoghen, Directorul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar: Cele mai multe solicitari din partea consumatorilor au fost pentru renegocierea contractelor prin conversie credit --- *ACTUALIZARE - Alexandru Nazare, senator: Cifrele arata foarte bine pe IMM Invest, sumele investite sunt foarte mari --- *ACTUALIZARE - Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din cadrul Senatului Romaniei: La Comisie, avem in dezbatere in aceasta perioada un proiect legat de mentinerea cotei unice de impozitare --- *ACTUALIZARE - Anca Dragu, guvernatorul BNM: Observam mai mult interes pentru investitiile in Republica Moldova --- *ACTUALIZARE - Alin Marius Andries, secretar de stat in Ministerul Finantelor: Anul trecut a fost adoptat un set de masuri care din perspectiva fiscala inseamna eliminarea unor facilitati si cresterea capacitatii institutionale a ANAF, pentru a avea o mai buna colectare --- *ACTUALIZARE - Dumitru Nancu, director general FNGCIMM: Din 1 iunie 2020 pana astazi 93. 000 de companii au beneficiat de finantarea prin intermediul schemei IMM Invest --- *ACTUALIZARE - Alin Marius Andries, secretar de stat in Ministerul Finantelor: Ministerul Finantelor e participant pe piata financiara in calitate de emitent --- *ACTUALIZARE - Gabriela Folcut, director executiv Asociatia Romana a Bancilor: Sectorul bancar detine o pondere de trei patrimi din activele sistemului financiar --- Ziarul BURSA organizeaza conferinta Piata financiar-bancara, in data de 21 mai 2024, incepand cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanta, din Calea 13 Septembrie nr.

Mediul de afaceri confirma increderea in politicile PSD de crestere economica

Mediul de business valideaza politica PSD de control al inflatiei si a cresterii Produsului Intern Brut PIB). Nivelul de incredere a managerilor romani in economie a atins cea mai mare valoare masurata in ultimii patru ani. Astfel, indicele Confidex by Impetum Group a ajuns la cel mai inalt nivel de la lansare 52,5 puncte), in primul semestru din 2024.

Calendar Evaluare Nationala la clasele a IV-a si a VI-a 2024 Calendar Evaluare Nationala la clasa a VIII-a. Admitere liceu 2024

In perioada 21 mai - 29 mai, elevii claselor a IV-a si a VI-a vor sustine Evaluarea Nationala EN) din anul scolar 2023-2024. Notele nu se trec in catalog, scopul examenelor fiind acela de a analiza nivelul de cunostinte pe care elevii au reusit sa le acumuleze in anii de studiu.

Protest spontan la Arhivele Nationale Olt, nemultumiri si la Protectia Mediului. Cu cat e mai mic salariul in judete fata de centru

Angajatii Arhivelor Nationale - Serviciul Judetean Olt au protestat, vineri, 17 mai 2024, suspendand activitatea cu publicul timp de o ora. Este prima actiune dintr-o serie de proteste care se pregatesc. Nu vrem mariri, vrem salariile la nivelul celor din aparatul central, spun angajatii.

Controverse legate de camere video in salile de clasa ale scolilor

Reprezentantii profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea sa impuna instalarea camerelor video de supraveghere in salile de curs ale scolilor. in data de 13. 2024 a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educatiei ME). in cadrul sedintei, federatiile sindicale reprezentative din sistemul de invatamant preuniversitar, Federatia Sindicatelor Libere .

Iulian Paraschiv, ales vicepresedinte al Comitetului de Experti in problematica Romilor si Nomazilor ADI-ROM

Presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, Iulian Paraschiv, a fost ales, ieri, la Strasbourg, in functia de vicepresedinte al Comitetului de Experti in problematica Romilor si Nomazilor ADI-ROM. Acest comitet functioneaza la nivelul Consiliului Europei. Mandatul secretarului de stat Iulian Paraschiv incepe in octombrie 2024 si va dura un an.

Indicele increderii in economie, la cel mai inalt nivel din ultimii patru ani

Valoarea indicelui Confidex, care determina nivelul de incredere a managerilor romani in economie, a atins cea mai mare valoare masurata in ultimii patru ani, de 52,5, arata cel mai recent studiu Confidex S1 2024.

Xiaomi isi creste cota de piata cu 35% in primul trimestru din 2024

Xiaomi isi consolideaza pozitia secunda la nivelul pietei romanesti, ca numar de unitati la finalul perioadei ianuarie-martie 2024, in crestere anuala cu 35%.

Protest spontan la Arhive. Angajatii ameninta pichetarea Guvernului, nemultumiti de discrepantele salariale

In toata tara, joi 16 mai 2024, angajatii serviciilor judetene apartinand de Arhivele Nationale au iesit in fata institutiilor in care lucreaza in semn de protest fata de nivelul salarial in comparatie cu al altor institutii publice.

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2203 seconds )