Libnet.ro
UNICEF

23:30

Adunarea Generala a iCCJ: CCR va fi sesizata pentru legea privind statutul magistratilor

B1 B1,
Adunarea Generala a iCCJ: CCR va fi sesizata pentru legea privind statutul magistratilor

Joi are loc la instanta suprema Sedinta importanta. Judecatorii de la inalta Curti de Casatie si Justitie au decis sa sesizeze Curtea Constitutionala in ceea ce priveste legile Justitiei,. continuă pe B1

ALERTA Adunarea generala a Inaltei Curti decide la ora 13:00 daca sesizeaza CCR in legatura cu modificarea Statutului magistratilor

Adunarea generala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie va decide joi, la ora 13:00, daca sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor. Legea privind Statutul magistratilor a fost votata marti de Senat, in calitate de camera decizionala, in lipsa opozitiei, care a parasit sala. S-au votat noi prevederi privind raspunderea magistratilor - precum aceea ca statul se indreapta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara.

Surse: Adunarea generala a Inaltei Curti a decis sesizarea CCR in legatura cu modificarea Statutului magistratilor

Actualizat ora 14:03): Adunarea generala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, joi, sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor. Legea privind Statutul magistratilor a fost votata marti de Senat, in calitate de camera decizionala, in lipsa opozitiei, care a parasit sala. S-au votat noi prevederi privind raspunderea magistratilor - precum aceea ca statul se indreapta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara.

PNL a contestat la CCR legea privind statutul magistratilor

PNL a contestat la Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) legea privind statutul magistratilor, a anuntat joi liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan. PNL depune contestatie la Curtea.

Legea privind Statutul judecatorilor si procurorilor, adoptata de Senat

ACTUALIZARE 15:52 Parlamentarii USR vor ataca la CCR proiectul de lege privind Statutul magistratilor, adoptat de Senat Parlamentarii USR au anuntat ca vor ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, adoptata astazi de Senat, a anuntat presedintele formatiunii, deputatul Dan Barna. *ACTUALIZARE 14:54 Senatul a adoptat, in sedinta plenului de astazi, in calitate de Camera decizionala, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor. *ACTUALIZARE 14:40 PNL si USR parasesc sedinta de plen a Senatului *ACTUALIZARE Orban catre Tudose: Folositi-va functia pentru a stopa atrocitatile propuse pentru modificarea legilor Justitiei *ACTUALIZARE 13:52 Sedinta Senatului, suspendata pentru aproximativ zece minute, in urma unui protest al USR *ACTUALIZARE 13:38 Citu: Liviu Dragnea, esti initiatorul acestor modificari pe legile justitiei? *ACTUALIZARE 11:17 PMP s-a retras din plenul Senatului de la dezbaterea legilor Justitiei.

Adunarea Generala a ONU cere SUA sa-si retraga decizia de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului

Adunarea Generala a ONU a adoptat joi o rezolutie care solicita Statelor Unite sa-si retraga decizia de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a statului Israel, informeaza agentiile de presa.

Klaus Iohannis a promulgat legea privind stabilirea la 8.500 de lei a plafonului maxim al indemnizatiei pentru cresterea copilului

Legea privind stabilirea plafonului maxim al indemnizatiei pentru cresterea copilului la 8. 500 de lei a fost promulgata luni de presedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presa al Administratiei.

Dan Barna: USR va contesta la CCR legea privind statutul magistratilor

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, marti, ca formatiunea sa va ataca la Curtea Constitutionala CCR) adoptarea de catre Senat a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, spunand ca trebuie utilizat orice instrument pentru a bloca intrarea in vigoare a acestei legi.

Guvernul modifica legea privind achizitiile publice: Autoritatile locale vor trebui sa se supuna procedurilor de atribuire doar in cazul contractelor care depasesc pragul de 929.089 lei/ Pentru achizitiile directe mici nu mai trebuie publicate anunturi i

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de OUG prin care modifica Legea 98/2016 privind achizitiile publice, astfel incat autoritatile sa poata incheia contracte mult mai usor, in unele cazuri chiar fara obligatia de a publica anuntul si documentatia pe SEAP. Un articol prevede ca autoritatile locale, de asemenea, vor putea atribui contracte de pana in 929. 089 lei prin proceduri simplificate.

Legea privind functionarea CSM a fost adoptata de Comisia speciala

Comisia parlamentara speciala pentru legile justitiei a adoptat astazi cu 12 voturi pentru si 2 voturi impotriva un raport de admitere la legea 317/2004 privind functionarea CSM, urmand ca actul normativ sa fie trimis plenului Senatului, care este for decizional in acest caz.

Legea privind Statutul magistratilor, adoptata de Senat. Legea, trimisa la Iohannis

Plenul Senatului a adoptat, marti, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor. Senatul este Camera Decizionala. Legea va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2125 seconds )