Libnet.ro
UNICEF

05:30

La Alba Iulia au fost descoperite cladiri din secolul al II-lea care au apartinut unui roman foarte bogat

Hotnews Hotnews,
 La Alba Iulia au fost descoperite cladiri din secolul al II-lea care au apartinut unui roman foarte bogat

O asezare de tip villa rustica, din Roma Antica, de mari dimensiuni, care dateaza din secolul al II-lea, a fost descoperita de o echipa de arheologi, in cartierul Oarda de Jos, din Alba Iulia. Potrivit primelor cercetari, vila ar fi o adevarata ferma agricola, care a apartinut unei persoane foarte importante din provincia romana Dacia. Vila se intinde pe o suprafata de aproximativ 2,3 hectare de pamant si momentan au fost cercetate doar doua cladiri: un corp principal, care ar fi fost casa latifundiarului roman si o anexa care ar fi deservit ca spatiu de locuinta pentru sclavi si muncitori, scrie Alba24. continuă pe Hotnews

FOTO Descoperire arheologica importanta la Alba Iulia. Povestea villei rustica de la Apulum, ferma unui latifundiar roman foarte bogat

O asezare de tip villa rustica de mari dimensiuni, care dateaza din secolul al II-lea si a fost locuita de un latifundiar foarte bogat, a fost descoperita de o echipa de arheologi, in cartierul Oarda de Jos, din Alba Iulia.

Sebastian, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, a devenit pilot de elicopter si va pleca in prima sa misiune internationala in Republica Mali

Locotenentul Sebastian Oniga este un alt absolvent al Colegiului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia care si-a vazut visul cu ochii. Este pilot de elicopter si va pleca in prima sa misiune internationala.

Primaria Alba Iulia extinde un proiect social cu finantare europeana dedicat familiilor marginalizate

Peste 600 de persoane din patru comunitati ale municipiului Alba Iulia au sansa de a-si schimba viata cu adevarat cu ajutorul fondurilor europene.

Surprize muzicale si cinematografice la a sasea editie a festivalului Alba Iulia Music and Film, prezentat de TIFF

Multe surprize cinematografice si muzicale ii asteapta pe spectatorii care vor fi prezenti la cea de-a saptea editie a unui festival de film si muzica ce se va desfasura la Alba Iulia intre 30 august si 1 septembrie.

Antonia, absolventa a Colegiului Militar din Alba Iulia, este sefa de promotie la Academia Fortelor Terestre. Tanara este pasionata de robotica

O absolventa a Colegiului National Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia a facut performanta in continuarea studiilor militare.

Turisti romani blocati toata noaptea pe o autostrada in Bulgaria. Autocarul cu care veneau din Grecia s-a defectat

Mai multi turisti din Alba Iulia au ramas, sambata noapte, pe o autostrada din Bulgaria, dupa ce autocarul cu care se intorceau din vacanta din Grecia, s-a defectat. Oamenii au reclamat faptul ca reprezentantii agentiei de turism au trimis foarte tarziu un alt autocar.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2001 seconds )