Libnet.ro
UNICEF

11:45

Arabia Saudita se pregateste de razboi cu Libanul si Iranul

România Liberă România Liberă,
Arabia Saudita se pregateste de razboi cu Libanul si Iranul

Ministrul saudit al Afacerilor din Golf, Thamer al-Sabhan, a declarat ca atacul cu racheta asupra aeroportului din Riad, care a avut loc sambata seara, atribuit rebelilor Houthi din Yemen, este o manevra a organizatiei Hezbollah echivalenta cu o declaratie de razboi. continuă pe România Liberă

Arabia Saudita spune ca Libanul i-a declarat razboi

Arabia Saudita acuza Libanul ca i-a declarat razboi prin agresiunile gruparii shiite Hezbollah, sprijinita de Iran, aceasta fiind o escaladare dramatica a crizei ce ameninta sa destabilizeze mica tara araba, informeaza Reuters.

Arabia Saudita acuza Iranul de un act de razboi, escaladand tensiunile din Orientul Mijlociu

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite a acuzat gruparea militanta Hezbollah de lansarea rachetei ce a lovit capitala Riyadh, la ordinele venite din partea Iranului. Adel bin Ahmed, ministrul de Externe, a declarat luni pentru postul CNN ca Arabia Saudita considera acest atac a fi un act de razboi din partea Iranului.

Ce avere detine printul Alwaleed bin Talal, arestat in Arabia Saudita si ce repercusiuni ar putea avea asupa mediului financiar international

Arestarea printului Alwaleed bin Talal, odata cu valul de printi si ministri si fosti ministri in Arabia Saudita, risca sa aiba repercusiuni financiare considerabile din cauza numeroasele investitii pe care le are miliardarul saudit in intreaga lume.

Ce se afla in spatele arestarilor fara precedent de printi, ministri si oameni de afaceri din Arabia Saudita

Infiintarea unei comisii anticoruptie in Arabia Saudita si arestarea mai multor printi, oameni de afaceri si ministri au intarit increderea in statul de drept din tara si contribuie la mentinerea climatului de investitii, a sustinut duminica Ministerul saudit al Finantelor, relateaza Reuters, citand canalul de televiziune Al Arabiya.

Explozie in Arabia Saudita. O racheta balistica lansata de Yemen, interceptata de Arabia Saudita

Arabia Saudita a interceptat si distrus sambata o racheta balistica, lansata din Yemen, la nord-est de capitala Riad, a informat postul local de televiziune Al Arabiya, citat de AFP si Reuters. Canalul.

Scandalul politic din Arabia Saudita aduce declin pe pietele europene

Actiunile societatilor listate la bursele din Europa au scazut ieri, pe fondul scandalului politic din Arabia Saudita. A fost afectat in principal sectorul bancar.

Liderul Hezbollah acuza Arabia Saudita ca l-a fortat pe premierul libanez sa demisioneze

Liderul militiei siite libaneze Hezbollah proiraniana), Sayyed Hassan Nasrallah, a acuzat duminica Arabia Saudita ca l-a fortat pe premierul libanez Saad Hariri sa demisioneze, adaugand ca decizia nu i-a apartinut fostului sef al executivului de la Beirut.

Unsprezece printi si patru ministri, arestati in Arabia Saudita

Unsprezece printi, patru ministri si zeci de fosti ministri au fost arestati sambata, in Arabia Saudita, in urma deciziei unei comisii anticoruptie formata de regele Salman bin Abdulaziz Al-Saud si condusa de printul mostenitor Mohammad bin Salman, conform anuntului facut de postul de televiziune Al-Arabiya, preluat de presa internationala.

ANALIZA Arabia Saudita, de la tara lui Bin Laden la patria mega-proiectelor

Arabia Saudita, regatul cu una dintre cele mai conservatoare conduceri isalmice, guvernat de sharia si acuzat ca sustine raspandirea wahhabismul si ca l-a dat pe teroristul Ossama bin Laden, trece printr-o etapa de modernizare demarata de tanarul print mostenitor Mohammed ben Salman.

Cine este tanarul print care vrea sa modernizeze Arabia Saudita

In Arabia Saudita, printul mostenitor Mohammed bin Salman a promis saptamana trecuta ca tara sa va fi moderata, toleranta si deschisa, adjective care contrasteaza cu rigoarea religioasa in vigoare in acest regat ultra-conservator. Viitorul rege isi arata vointa pentru reformele economice si sociale. Dar el este si arhitectul intaririi politicii regionale a tarii sale.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1994 seconds )