Libnet.ro
UNICEF

22:45

Austria condamna decizia privind fosta Catedrala Sfanta Sofia si cere actiuni dure contra Turciei

Hotnews Hotnews,
 Austria condamna decizia privind fosta Catedrala Sfanta Sofia si cere actiuni dure contra Turciei

Uniunea Europeana nu trebuie sa tolereze provocarile Administratiei Recep Erdogan, afirma ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, condamnand transformarea in moschee a fostei Catedrale ortodoxe Sfanta Sofia si cerand oprirea negocierilor privind integrarea europeana a Turciei, potrivit Mediafax. AFP: in pofida nemultumirilor tot mai puternice, UE ramane paralizata de santajul Turciei . continuă pe Hotnews

OSMTH: Catedrala Sfanta Sofia, un simbol al crestinismului, nu poate sa dispara printr-un decret. Asistam la un triumf al vanitatii

Decizia statului turc de a transforma Catedrala Sfanta Sofia in moschee e criticata si de OSMTH, reprezentantii acestuia subliniind ca un simbol al crestinismului nu poate sa dispara printr-un decret, intreaga lume asistand la un triumf al vanitatii si al ambitiilor primitive.

Papa se declara indurerat de decizia Turciei de a transforma catedrala Sfanta Sofia in moschee

Papa Francisc se declara indurerat de decizia regimului Erdogan de a transforma muzeul Hagia Sofia d.

FOTOGALERIE Catedrala Sfanta Sofia, drumul de la centru al lumii bizantine, la moschee, muzeu si iarasi moschee

Istoria complexa a Hagiei Sophia a inceput in anul 537, cand imparatul bizantin Justinian a construit uriasa biserica cu vedere la portul Cornului de Aur. Cu cupola sa uriasa, se credea a fi cea mai mare biserica si cladire din lume. A ramas in mainile bizantine timp de secole, in afara de un scurt moment din 1204, cand cruciatii au atacat orasul. Turcia a revocat statutul de muzeu al Catedralei Sfanta Sofia Erdogan a semnat decretul de transformare in moschee .

Decizia lui Erdogan cu privire la Sfanta Sofia provoaca furie in Grecia. O moschee, atacata cu pietre

Locuitorii orasului Trikala din centrul Greciei au atacat cu pietre o moschee veche de 500 de ani ca razbunare fata de decizia presedintelui turc Recep Erdogan de a reconverti fosta bazilica Sfanta Sofia din Istanbul in moschee.

Sfanta Sofia, nou motiv de tensiuni intre Grecia si Turcia

Decizia Turciei de a transforma in moschee fosta bazilica Sfanta Sofia, loc al ortodoxiei, a fost primita drept o provocare in Grecia si risca sa declanseze tensiuni intre Ankara si Atena, au subliniat responsabilii greci si analistii, scrie AFP.

Sfanta Sofia, nou motiv de tensiuni intre Grecia si Turcia

Decizia Turciei de a transforma in moschee fosta bazilica Sfanta Sofia, loc al ortodoxiei, a fost primita drept o provocare in Grecia si risca sa declanseze tensiuni intre Ankara si Atena.

Papa Francisc se aliniaza liderilor religiosi care condamna transformarea Bazilicii Sfanta Sofia in moschee

Papa Francisc a afirmat, duminica, ca a fost ranit de decizia Turciei de a transforma muzeul Bazilica Sfanta Sofia in moschee, alaturandu-se astfel numerosilor lideri religiosi din toata lumea care au.

Moschee din Turcia atacata cu pietre, dupa decizia lui Erdogan privind bazilica Sfanta Sofia

Locuitorii orasului Trikala din centrul Greciei au atacat cu pietre o moschee veche de 500 de ani ca razbunare fata de decizia presedintelui turc Recep Erdogan de a reconverti bazilica Sfanta Sofia din Istanbul in moschee, anunta News. ro.

Sfanta Sofia. Reactia Papei Francisc dupa decizia Turciei de convertire in moschee

Papa Francisc s-a declarat, duminica, foarte afectat de convertirea in moschee decisa de Turcia in privinta fostei bazilici Sfanta Sofia, la capatul rugaciunii Angelus, scrie AFP.

LIVETEXT Turcia a revocat statutul de muzeu al Catedralei Sfanta Sofia Erdogan a semnat decretul de transformare in moschee

Cea mai inalta instanta administrativa din Turcia a deschis calea inspre transformarea Catedralei Sfanta Sofia in moschee dupa ce vineri a revocat statutul actual de muzeu al acesteia, anunta presa din Turcia citata de AFP. ------------------22:30 Washingtonul spune ca este dezamagit de transformarea Hagiei Sofia din Istanbul in moschee17. 58 Biserica Ortodoxa rusa si-a exprimat regretul vizavi de decizia autoritatilor turce17. 23 Ministrul grec al culturii a declarat ca actiunea Turciei reprezinta o provocare deschisa pentru intreaga lume civilizata.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2342 seconds )