Libnet.ro
UNICEF

08:00

AVOCATUL POPORULUI: Ordonantele guvernului Orban, atacate la Curtea Constitutionala

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
AVOCATUL POPORULUI: Ordonantele guvernului Orban, atacate la Curtea Constitutionala

Avocatul Poporului isi rezerva dreptul de a ataca la Curtea Constitutionala cele 25 de ordonante de urgenta adoptate, intr-o singura sedinta, inainte de demitere, de guvernul Orban. continuă pe Ziarul Bursa

Surse: Una dintre ordonantele Guvernului Orban ar sterge o datorie uriasa a unei banci catre statul roman

Una dintre ordonantele Guvernului Orban, pregatite in sedinta de marti seara, ar sterge o datorie uriasa a unei banci catre statul roman, au precizat surse politice pentru Antena 3.

Orban, replica pentru Avocatul Poporului pe tema celor 25 de ordonante: Face gargara propagandistica Misiunea Guvernului e sa rezolve probleme, nu sa faca filosofie pe constitutionalitate

Premierul Ludovic Orban i-a dat replica Avocatului Poporului, Renate Weber, dupa ce aceasta a anuntat ca ar putea ataca la Curtea Constitutionala o parte din cele 25 de ordonante de urgenta adoptate de Guvern, considerand ca este o abatere grava de la norme. Orban sustine ca toate ordonantele adoptate sunt indispensabile si ca misiunea Guvernului nu este sa faca filosofie pe constitutionalitate.

Avocatul Poporului anunta ca ar putea ataca la Curtea Constitutionala o parte din cele 25 de ordonante de urgenta adoptate de Guvern: Este o abatere grava de la norme

Avocatul Poporului isi rezerva dreptul de a ataca la Curtea Constitutionala ordonantele de urgenta adoptate de guvern in sedinta de marti, precizand ca aprobarea, intr-o singura sedinta, a 25 de ordonante reprezinta o grava abatere de la norme, iar Executivul s-a substituit practic Parlamentului.

Avocatul Poporului denunta adoptarea celor 25 de OUG-uri. Renate Weber sustine ca isi rezerva dreptul de a sesiza Curtea Constitutionala

Avocatul Poporului, Renate Weber, sustine ca adoptarea de catre Guvernul Orban a 25 de ordonante de urgenta intr-o singura sedinta reprezinta o grava abatere de la Constitutie. Mai precis, Weber invoca.

AVOCATUL POPORULUI: Adoptarea intr-o singura sedinta de Guvern a 25 de ordonante de urgenta este o grava abatere de la normele art. 115 din Constitutie

Avocatul Poporului considera ca adoptarea, intr-o singura sedinta de Guvern, a 25 de ordonante de urgenta este o grava abatere de la normele art. 115 din Constitutie. Avocatul Poporului isi rezerva dreptul de a sesiza Curtea Constitutionala cu exceptii de neconstitutionalitate privind acele ordonante de urgenta care aduc atingere direct sau indirect drepturilor fundamentale si cele care incalca decizii anterioare ale Curtii Constitutionale, anunta institutia.

Avocatul Poporului, reactie la noaptea ordonantelor: E o grava abatere de la Constitutie

Avocatul Poporului considera ca adoptarea intr-o singura sedinta de guvern a unui numar de 25 de ordonante de urgenta este nu doar fara precedent, dar o grava abatere de la Constitutie, guvernul substituindu-se practic Parlamentului.

Avocatul Poporului cere informatii despre poluarea aerului in Bucuresti

Avocatul Poporului AP) a deschis dosat solicita informatii autoritatilor competente in legatura cu poluarea aerului in Bucuresti.

VIDEO Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban, depusa de PSD si sustinuta de UDMR, a fost citita in plenul Parlamentului: Orban, inceteaza sa te mai comporti ca un vataf

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban, depusa de PSD si sustinuta de UDMR, este citita luni in plenul Parlamentului, Executivul fiind acuzat de incalcarea principiilor democratice prin asumarea raspunderii pe alegerea primarilor in doua tururi. Pentru a demite Guvernul, este nevoie de 233 de voturi, iar PSD ar avea voturile necesare, dupa reintoarcerea in PSD, din partidul lui Victor Ponta, a deputatilor Georgian Pop si Corina Bogaciu. Premierul Ludovic Orban sustine insa ca la acest moment nu exista un numar suficient de voturi pentru a trece motiunea de cenzura. UPDATE Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si citita miercuri - surse.

Prima din cele 25 de ordonante adoptate in ultima sedinta a Guvernului Orban, publicata in Monitorul Oficial

Prima din cele 25 de ordonante adoptate in ultima sedinta a Guvernului Orban a fost publicata, joi seara, in Monitorul Oficial. Este vorba despre un act normativ privind statutul politistilor din penitenciare.

Barna: Votam impotriva investirii guvernului Orban, ramanem consecventi pe strategia de anticipate

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joi, ca parlamentarii formatiunii nu vor vota investirea Guvernului Orban 2, ramanand consecventi pe obiectivul principal, acela de a ajunge la alegeri anticipate.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2368 seconds )