Libnet.ro
UNICEF

16:45

Avocatul Poporului a sesizat CCR asupra OUG privind alegerile anticipate

România Liberă România Liberă,
Avocatul Poporului a sesizat CCR asupra OUG privind alegerile anticipate

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu OUG privind alegerile anticipate. continuă pe România Liberă

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu OUG privind alegerile anticipate

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu OUG privind alegerile anticipate, considerand ca modalitatea de desfasurare a alegerilor pentru Parlament nu poate fi legiferata prin OUG si ca in domeniul electoral, competenta Guvernului este aceea de organizare a alegerilor si de reglementare normativa.

Raport negativ pe OUG privind alegerile anticipate. Ce se intampla acum cu legea

Comisia juridica a Senatului a adoptat, marti, raportul de respingere pe Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate. Senatul este prima camera sesizata pe actul normativ care se afla in Parlament in procedura de urgenta. Raport negativ pe OUG privind alegerile anticipate Potrivit Mediafax, acest raport reglementeaza alegerile anticipate si a fost adoptat cu opt voturi .

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa de plenul Senatului

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa, miercuri, de plenul Senatului, unde s-au pronuntat 86 de voturi pentru PSD, UDMR, ALDE, PMP) si 34 de voturi impotriva PNL, USR).

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa marti, de senatorii din Comisia juridica.

Lovitura dura pentru Guvernul Orban. Avocatul Poporului a atacat la CCR OUG privind alegerile anticipate

Lovitura dura pentru Guvernul Orban. Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala Ordonanta privind alegerile anticipate. Renate Weber a vorbit la Antena 3 despre incalcari grave ale Constitutiei.

UDMR mesaj transant: OUG privind alegerile anticipate este neconstitutionala

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, considera ca OUG privind organizarea alegerilor anticipate schimba sistemul electoral, iar conform unei decizii a CCR astfel de modificari pot fi facute cu cel putin un an inaintea alegerilor, ceea ce inseamna ca actul normativ este neconstitutional.

CJ a Senatului a RESPINS marti OUG privind alegerile anticipate

Comisia Juridica a Senatului a respins marti, cu voturile PSD, UDMR si ALDE, ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate, ale carei principale prevederi vizau ca romanii vor putea vota la orice sectie din tara sau din strainatate la.

Ciolacu: Am sesizat Avocatul Poporului in legatura cu OUG data la miezul noptii de Guvernul Orban

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunta ca a sesizat Avocatul Poporului privind ordona.

OUG privind alegerile anticipate, respinsa in Comisia juridica din Senat

Raportul de respingere a OUG a fost adoptat prin votul senatorilor PSD si al celor de la UDMR. Aceasta in conditiile in care liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat ca a trimis o scrisoare oficiala Avocatului Poporului, dupa publicarea in Monitorul Oficial a OUG, considerand ca este inacceptabila schimbarea mascata a sistemului electoral, mai multe puncte ale actului normativ fiind neconstitutionale.

Ciolacu: Vom respinge OUG privind alegerile anticipate si la Camera Deputatilor. Vom veni cu un proiect propriu

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, ca social-democratii vor respinge ordonanta de urgenta privind anticipatele si in Camera Deputatilor, care este for decizional. Liderul interimar al PSD a mai spus ca va fi depus un proiect de lege asumat de partid care va reglementa prevederile legate de Diaspora.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 16:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2041 seconds )