Libnet.ro
UNICEF

10:00

Avocatul Poporului a sesizat la CCR pe Legea privind combaterea efectelor pandemiei de coronavirus

Antena3 Antena3,
Avocatul Poporului a sesizat la CCR pe Legea privind combaterea efectelor pandemiei de coronavirus

Renate Weber a sesizat la CCR pe articole din Legea privind combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Parlamentul a aprobat hotararea de Guvern de instituire a starii de alerta, fiind incalcat astfel principiul separatiei puterilor in stat, spune Avocatul Poporului. continuă pe Antena3

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala legea care aproba Starea de Alerta

Avocatul Poporului a anuntat, miercuri, ca a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la unele aspecte din legea prin care Parlamentul a aprobat starea de alerta. Interventia Parlamentului asupra unui act al Guvernului, emis in aplicarea unei legi, aduce atingere principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat, a transmis institutia.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala legea care aproba starea de alerta

Avocatul Poporului a anuntat, azi, ca a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la unele aspecte din legea prin care Parlamentul a aprobat starea de alerta, potrivit news. ro.

Aberatiile juridice ale PSD ajung la Curtea Constitutionala. Avocatul Poporului reclama ca Parlamentul a modificat hotararea de guvern pe starea de alerta

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala legea care aproba starea de alerta in Romania, spunand ca interventia Parlamentului asupra unui act al Guvernului emis in aplicarea unei legi aduce atingere principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat, fiind introdusa o noua forma de control parlamentar asupra actelor Guvernului. Institutia condusa de Renate Weber contesta si articolele din legea privind starea de alerta care stabilesc nivelul amenzilor, aratand ca sanctioneaza contraventii al caror continut nu e clar sau fapte care nu exista. Reamintim ca Hotararea de Guvern prin care se declara starea de alerta a fost modificata si apoi adoptata printr-o hotarare a Parlamentului, situatie fara precedent in ultimii 30 de ani.

Mircea Badea, sesizare la Avocatul Poporului: Este un abuz asupra drepturilor elementare ale parintelui

Mircea Badea a transmis o sesizare catre Avocatul Poporului, intrigat de faptul ca decizia de amanare a inscrierii la scoala nu ii revine parintelui, asa cum considera ca este normal, ci statului. Pentru astfel de situatii, legea prevede evaluarea copilului de catre mai multe comisii si este obligatorie obtinerea unei adeverinte de la un medic care sa declare copilul inapt.

Legea privind Institutul Levantului, condus de Emil Costantinescu, este socotita neconstitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a admis, miercuri, o sesizare a presedintelui Klaus Iohannis.

ştiri de la Antena3

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1957 seconds )