Libnet.ro
UNICEF

13:15

Batai crunte si umilinte: Protestatarii din Belarus povestesc calvarul prin care au trecut

Hotnews Hotnews,
 Batai crunte si umilinte: Protestatarii din Belarus povestesc calvarul prin care au trecut

Fortele de interventie si politia sunt din nou pe strazile din Belarus si au inceput sa retina iar protestatari care demonstreaza impotriva presedintelui Alexandr Lukasenko. Amintirile ultimei runde de batai si arestarile sunt inca proaspete in memoria unor protestatari care au relatat pentru Politico tratamentul infiorator la care au fost supusi de catre fortele de securitate. continuă pe Hotnews

Lant uman format de lituanieni, din Vilnius pana la granita cu Belarus, pentru a sustine protestatarii din aceasta tara

Un numar de 35. 000 de lituanieni au format duminica un lant uman pe o lungime de 34 de kilometri, din Vilnius pana la granita cu Belarus, pentru a-si exprima sprijinul pentru protestatarii din Belarus si lidera opozitiei Sviatlana Tihanuskaia, care s-a refugiat in Lituania, transmite Reuters, conform news. ro.

Curtea Suprema din Belarus respinge apelul de a anula rezultatele alegerilor, in timp ce un alt membru al opozitiei este condamnat la inchisoare

Curtea Suprema din Belarus a respins marti apelul formulat de lidera opozitiei Svetlana Tihanovskaia de a anula rezultatele disputatului scrutin din 9 august, relateaza TASS, citat de Reuters. in acelasi timp, un tribunal belarus a condamnat-o pe Olga Kovalkova, membra a Consiliului de Coordonare, la 10 zile de inchisoare.

Bogdan Aurescu: Romania va aloca 100.000 de euro pentru societatea civila si presa independenta din Belarus

Romania va aloca 100. 000 de euro pentru societatea civila si presa independenta din Belarus, a anuntat ministrul de Exerne Bogdan Aurescu, miercuri, pe Twitter.

Criza din Belarus: Autoritatile continua seria arestarilor, dupa protestul urias de duminica

Autoritatile din Belarus si-au multiplicat, luni, arestarile adversarilor si ale liderilor grevelor dupa o noua demonstratie monstru impotriva rezultatelor alegerilor prezidentiale disputate din 9 august, relateaza AFP.

Svetlana Alexievici, laureata a Premiului Nobel, interogata de anchetatorii din Belarus in contextul protestelor

Laureata premiului Nobel pentru Literatura Svetlana Alexievici a fost chemata de anchetatorii statului belarus sa dea declaratii cu privire la un caz deschis impotriva Consiliului opozitiei, a spus luni grupul, relateaza Reuters.

Peste 200 de personalitati cer autoritatilor romane o pozitie ferma in sustinerea societatii civile din Belarus Printre semnatari: Andrei Plesu, Ana Blandiana, Mircea Cartarescu, Mihai Sora, Marius Manole si Tudor Chirila

Peste 200 de personalitati din Romania, artisti si oameni de cultura, reprezentanti ai mai multor ONG-uri au adresat o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban si ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, prin care cer o pozitie ferma in sustinerea societatii civile si drepturilor omului in Belarus.

Serghei Lavrov considera ca o reforma constitutionala ar putea rezolva criza din Belarus

Moscova considera ca o reforma constitutionala in Belarus ar fi o solutie pe termen lung la criza politica din aceasta fosta republica sovietica, afirma ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, citat de agentii ruse de presa.

JENS STOLTENBERG, SECRETARUL GENERAL NATO: Lukasenko trebuie sa respecte drepturile fundamentale ale cetatenilor din Belarus

Secretarul general la NATO, Jens Stoltenberg, i-a cerut astazi presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko, sa respecte drepturile fundamentale ale cetatenilor din aceasta tara, si a spus ca este nejustificata folosirea Aliantei drept scuza pentru represiune.

Uniunea Europeana pregateste sanctionarea a 15-20 de membri ai regimului din Belarus

Uniunea Europeana pregateste sanctionarea a 15-20 de oficiali din cadrul Administratiei Aleksandr Lukasenko responsabili de fraude electorale si de actiuni de reprimare, afirma un oficial european de rang inalt citat de cotidianul francez Le Figaro, scrie Mediafax.

Criza din Belarus Zeci de jurnalisti demisioneaza: Totul este numai minciuna Lukasenko imprumuta reporterii lui Putin

Zeci de angajati, inclusiv reporteri, prezentatori de stiri si tehnicieni demisioneaza din institutiile de presa detinute de stat pe fondul protestelor masive declansate dupa alegerile prezidentiale din 9 august, acestia acuzand cenzura.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2187 seconds )