Libnet.ro
UNICEF

12:45

BIRD imprumuta Romania cu 48 milioane euro pentru un proiect privind controlul integrat al poluarii cu nutrienti

Hotnews Hotnews,
 BIRD imprumuta Romania cu 48 milioane euro pentru un proiect privind controlul integrat al poluarii cu nutrienti

Romania va imprumuta 48 milioane euro de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare BIRD) pentru finantarea unui proiect privind controlul integrat al poluarii cu nutrienti, in vederea alinierii la cerintele Directivei UE a nitratilor, de protejare a calitatii apei prin prevenirea poluarii apelor subterane, potrivit unui comunicat al Guvernului. Executivul a aprobat luni un proiect de lege in acest sens, care va fi transmis spre dezbatere si adoptare Parlamentului. continuă pe Hotnews

41 de companii, amendate cu aproximativ 6,3 milioane euro pentru fixarea preturilor pe piata distributiei de usi si pe piata distributiei centralelor termice si boilerelor/Dedeman, Arabesque si Ariston Thermo au primit cele mai mari amenzi

Consiliul Concurentei a aplicat amenzi in valoare totala de 28,12 milioane lei aprox. 6,32 milioane euro) catre 41 de companii active pe piata distributiei de usi si pe piata distributiei centralelor termice si boilerelor pentru o intelegere privind fixarea preturilor pentru produsele Porta KMI Romania usi) si Ariston Thermo Romania SRL centrale termice). Dedeman a primit cele mai mari amenzi, de peste 18,6 milioane lei. Zeci de firme au recunoscut ca au participat la aceasta fixare a preturilor, beneficiind de o reducere de 20% a amenzilor primite, iar Dedeman peste 18,6 milioane lei), Arabesque peste 3,5 milioane lei) si Ariston Thermo peste 1,7 milioane lei) au primit cele mai mari amenzi.

UE va oferi Bulgariei 108 milioane de euro pentru protejarea frontierelor

Uniunea Europeana va acorda fonduri de urgenta in valoare de 108 milioane de euro Bulgariei pentru masuri de protejare a frontierelor.

35 milioane de euro pentru a treia fabrica de fibra sintetica din material reciclat

Compania GreenFiber International, parte din grupul integrat de reciclare Green Group, investeste 35 milioane de euro in a treia capacitate de productie de fibra sintetica din 100% material reciclat, potrivit unui comunicat de presa.

Indicii au crescut vineri, pe fondul unei lichiditati de 12 milioane euro

Sapte dintre indicii Bursei de Valori Bucuresti BVB) au incheiat sedinta de tranzactionare de vineri in apreciere, in contextul in care a fost inregistrat un volum de tranzactionare de 52,5 milioane de lei 11,8 milioane euro), mai mic decat joi 79,5 milioane euro).

UE acorda Bulgariei 108 milioane de euro pentru a opri afluxul de migranti

Uniunea Europeana a decis sa acorde Bulgariei suma de 108 milioane de euro, reprezentand fonduri de urgenta, pentru a o ajuta sa-si protejeze frontierele de un val tot mai important de migranti ilegali si refugiati, a anuntat vineri presedintele Comisiei Europene CE) Jean-Claude Juncker, potrivit Reuters.

O companie buzoiana investeste 35 milioane de euro pentru inaugurarea unei fabrici de fibra sintetica la Urziceni

Compania buzoiana GreenFiber International, parte din grupul integrat de reciclare Green Group, devine cel mai mare producator european de fibre sintetice, dupa o investitie de 35 milioane de euro in a treia capacitate de productie de fibra sintetica din 100% material reciclat. Noua unitate de productie va fi amplasata in Urziceni, judetul Ialomita, pe fosta platforma industriala a ROFEP, achizitionata de catre GreenFiber.

Aeroportului International George Enescu din Bacau i se va aloca 66 de milioane de euro prin Master Planul de Transport. Cand vor incepe licitatiile

Autoritatile bacauane au anuntat ieri, in conferinta de presa, singura veste buna pentru Bacau din Master Plan-ul de Transport. Guvernul a inclus miercuri, 14 septembrie, Aeroportul International George Enescu in lista prioritara de investitii si a decis alocarea pentru acest obiectiv a 66 de milioane de euro, fara TVA. Pe termen mediu nu exista insa nicio promisiune pentru vreo autostrada, care sa treaca prin Bacau.

FOTOGALERIE Consiliul General decide miercuri daca este de acord cu cheltuirea a circa 925 milioane lei pentru amenajarea unor spatii publice din centrul orasului, piste de biciclete si parcari

Consiliul General al Municipiului Bucuresti decide miercuri daca aproba indicatorii tehnico-economici cat costa) pentru 19 proiecte care vizeaza amenajarea mai multor parcari subterane, piatete si bulevarde din centrul Capitalei si amenajarea a doua muzee. Proiectele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, o strategie care ar urma sa dea o nou fata centrului orasului, iar valoarea estimata a celor 19 proiecte se ridica la circa 925 milioane lei 205 milioane de euro). Dupa aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiectele pot fi incluse in bugetul Primariei si se pot accesa fonduri europene pentru realizarea lor. Citeste in articol despre ce proiecte este vorba si cat costa fiecare.

Tranzactia Albalact - Lactalis au dus lichiditatea la 80 milioane euro

Piata principala a Bursei de Valori Bucuresti BVB) a fost dominata, in sedinta de tranzactionare de ieri, de tranzactionarea unui pachet de 618 milioane de actiuni Albalact ALBZ), in cadrul ofertei publice de cumparare POF), reprezentand peste 94% din numarul total de actiuni ale societatii.

VIDEO Finantare de pana la 40.000 de euro pentru romanii care vor sa inceapa o afacere. Conditiile obligatorii

Romanii din toata tara, mai putin cei care au domiciliul in Capitala, si vor sa inceapa o afacere, pot primi finantare nerambursabila de maximum 40. 000 de euro, prin programul Romania Start-Up Plus.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2224 seconds )