Libnet.ro
UNICEF

10:45

Boris Johnson sustine protestatarii din Hong Kong

România Liberă România Liberă,
Boris Johnson sustine protestatarii din Hong Kong

Boris Johnson, care ar putea fi prim-ministrul Marii Britanii la sfarsitul lunii, a declarat ca spri. continuă pe România Liberă

Protestatarii din Hong Kong au patruns cu forta cladirea Parlamentului LIVE VIDEO

Protestatarii din Hong Kong au patruns luni in cladirea Consiliului Legislativ, in timpul manifestatiilor care marcheaza 22 de ani de la revenirea fostei colonii britanice sub guvernarea Chinei, relateaza.

China condamna protestele violente din Hong Kong si le catalogheaza drept provocare fatisa

China a condamnat, marti, protestele violente din Hong Kong, catalogandu-le drept o provocare fatisa la logica de functionare o orasului, potrivit Reuters. Declaratia a fost facuta la doar cateva ore di.

VIDEO Hong Kong: Protestatarii au patruns in cladirea Parlamentului

Protestatarii din Hong Kong au patruns luni in sediul Consiliului Legislativ, in ziua aniversarii intoarcerii orasului sub conducerea Chinei, in contextul unor proteste masive fata de o lege care ar permite extradarea infractorilor in China, informeaza Reuters.

VIDEO Hong Kong: Ciocniri violente intre politie si protestatari, in ziua aniversarii schimbarii de regim

Protestatarii din Hong Kong au avut parte de ciocniri violente cu fortele de ordine, cu ocazia celei de-a 22-a aniversari de la trecerea de sub ocupatie britanica la sfera de influenta chineza, scrie BBC News. Protestatarii au incercat sa intre in cladiri ale guvernului si in parlament.

Carrie Lam: Afacerile din Hong Kong sunt afacerile interne ale Chinei

Daca Beijingul a acceptat oficial principiul O tara, doua sisteme pana in 2047 in momentul retroce.

FOTO VIDEO UPDATE Haos in Hong Kong. Protestatarii au intrat cu forta in cladirea Parlamentului Politia a tras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii

Situatia de la Hong Kong a degenerat luni dupa ce sute de protestatari ostili guvernului pro-Beijing de la Hong Kong au spart, luni, sticla cladirii Parlamentului si au intrat in institutie, in timpul unor demonstratii cu ocazia celei de-a 22-a aniversari de la trecerea de sub ocupatie britanica la sfera de influenta chineza, potrivit AFP. Acestia au umplut cu graffiti peretii camerei Consiliului Legislativ si au acoperit emblema regiunii autonome cu steagul colonial britanic. Politia din Hong Kong a tras cu gaze lacrimogene in protestatarii care au intrat in Parlamentul din regiunea autonoma, dupa ce le-a adresat un ultimatum, amenintand ca vor fi evacuati cu forta.

Protestele din Hong Kong s-au transformat intr-o miscare de sfidare a Chinei

In timp ce China incearca sa-si intensifice controlul asupra Hong Kongului, protestatarii au adoptat noi strategii pentru a infrunta guvernul sustinut de Beijing.

Politia din Hong Kong impinge protestatarii din Parlament

Politistii au tras cu gaze lacrimogene pentru a evacua protestatarii care, inainte, au ocupat cladir.

Proteste in Hong Kong in ziua aniversarii intoarcerii sub conducerea Chinei

Mii de protestatari sunt in strada la Hong Kong, blocand mai multe bulevarde importante. Aniversarea tranzitiei din 1997 coincide in acest an cu propunerea unei legi care ar permite extradarea cetatenilor din Hong Kong in China pentru a fi judecati in curti controlate de Partidul Comunist, scrie Reuters.

VIDEO Criza de la Hong Kong: Autoritatile regionale sustin ca protestatarii au incalcat statul de drept Beijing sprijina ancheta penala impotriva autorilor violentelor si il indeamna pe Trump sa nu se amestece

Guvernul central chinez a condamnat marti protestatarii care au intrat cu forta in Parlamentul de la Hong Kong si au spus ca sprijina o investigatie a autoritatilor locale pentru a stabili responsabilitatea penala a autorilor violentelor. De asemenea, China a deplans de asemenea ingerinta flagranta a presedintelui Donald Trump, dupa ce acesta a spus ca demonstrantii care au ocupat cladirea Legislativului ca vor democratie pentru regiunea autonoma, potrivit AFP.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2139 seconds )