Libnet.ro
UNICEF

10:30

BREAKING NEWS Presedintele Romaniei, exclus din procedura numirii sefului DNA, DIICOT si Procurorului General

Hotnews Hotnews,
 BREAKING NEWS Presedintele Romaniei, exclus din procedura numirii sefului DNA, DIICOT si Procurorului General

Presedintele Romaniei isi va pierde prerogativa de a numi sefii DNA, DIICOT si Parchetului General, potrivit unei propuneri facute publice marti de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Toader a spus ca viitori procurori-sefi vor fi numiti de Sectia de Procurori a CSM, la propunerea ministrului Justitiei. El a motivat modificarea radicala printr-o cerere a Comisiei Europene, prin MCV. Tudorel Toader a mai spus ca presedintele Inaltei Curti va ramane numit de presedintele Romaniei, la propunerea Sectiei de Judecatori a CSM in locul plenului CSM, ca in prezent). continuă pe Hotnews

Presedintele Romaniei, exclus din procedura numirii sefului DNA, DIICOT si Procurorului General

Presedintele Romaniei isi va pierde prerogativa de a numi sefii DNA, DIICOT si Parchetului General, potrivit unei propuneri facute publice miercuri de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Toader a spus ca viitori procurori-sefi vor fi numiti de Sectia de Procurori a CSM, la propunerea ministrului Justitiei. El a motivat modificarea radicala printr-o cerere a Comisiei Europene, prin MCV. Tudorel Toader a mai spus ca presedintele Inaltei Curti va ramane numit de presedintele Romaniei, la propunerea Sectiei de Judecatori a CSM in locul plenului CSM, ca in prezent).

Presedintele Romaniei, exclus din procedura de numire a procurorilor-sefi

ACTUALIZARE 16:12 Presedintele Iohannis critica propunerile lui Toader: Modificarile legilor Justitiei reprezinta un atac asupra statului de drept si a luptei anticoruptie Presedintele Klaus Iohannis a criticat propunerile de modificare a legilor 303/2004, 304/2004 si 317/2004 precizand ca acestea constituie un atac asupra statului de drept, potrivit unui comunicat de presa. *ACTUALIZARE 15:56 Platforma Romania 100: Independenta justitiei e pusa in grav pericol de coalitia PSD-ALDE prin pachetul de modificare a legilor justitiei *ACTUALIZARE 15:50 PICCJ face precizari privind modificarile ce urmeaza a fi aduse legilor Justitiei *ACTUALIZARE 15:15 Ludovic Orban: Am discutat cu USR despre depunerea unei motiuni simple impotriva ministrului Justitiei *ACTUALIZARE 14:50 Inspectia Judiciara saluta intentia ministrului Justitiei de a consolida independenta acestei institutii fata de CSM *ACTUALIZARE 14:11 Ghinea: Daca Romania avea legile propuse de Tudorel Toader, nu ar mai fi intrat in UE *ACTUALIZARE 14:03 Orban, despre modificarea legilor justitiei: PNL se va lupta cu toate armele ca aceste enormitati sa nu fie adoptate *ACTUALIZARE 11:20 Toader doreste majorarea vechimii necesare pentru promovarea magistratilor * ACTUALIZARE 11:10 Toader: Vorbim despre legile justitiei - legea 303, 304 si 317.

Presedintele Romaniei, exclus din procedura de numire a procurorilor sefi

ACTUALIZARE 14:50 Inspectia Judiciara saluta intentia ministrului Justitiei de a consolida independenta acestei institutii fata de CSM Reprezentantii Inspectiei Judiciare apreciaza intentia ministrului Justitiei de a consolida independenta acestei institutii fata de Consiliul Superior al Magistraturii si sustin ca modificarile sunt in acord cu punctele de vedere ale Inspectiei referitoare la necesitatea autonomiei, a declarat purtatorul de cuvant al IJ, Alin Bogdan Alexandru. *ACTUALIZARE 14:11 Ghinea: Daca Romania avea legile propuse de Tudorel Toader, nu ar mai fi intrat in UE *ACTUALIZARE 14:03 Orban, despre modificarea legilor justitiei: PNL se va lupta cu toate armele ca aceste enormitati sa nu fie adoptate *ACTUALIZARE 11:20 Toader doreste majorarea vechimii necesare pentru promovarea magistratilor * ACTUALIZARE 11:10 Toader: Vorbim despre legile justitiei - legea 303, 304 si 317.

Ministrul Justitiei, proiect de modificare a Legilor justitiei. Presedintele Romaniei, scos din procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si Procurorului General

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta schimbari majore in proiectul de lege privind modificarea Legilor justitiei: presedintele Romaniei ar putea fie exclus din procedura de numire a procurorilor-sefi din DNA si DIICOT si a procurorului general, Inspectia Judiciara ar putea trece din subordinea CSM in cea a ministrului Justitiei, iar o noua directie, separata de DNA si DIICOT, o sa-i ancheteze pe magistratii acuzati de coruptie.

VIDEO Principalele propuneri de modificare a legilor justitiei anuntate de Tudorel Toader: Presedintele Romaniei, exclus din procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si Procurorului General / Procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru eroril

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, principalele propuneri de modificare a legilor justitiei. Propunerile de modificare prezentate de Tudorel Toader vizeaza legile 303/2004 statutul judecatorilor si procurorilor), 304/2004 privind organizarea judiciara) si 317/2004 privind CSM), nu si Codul penal - amnistia, gratierea si abuzul in serviciu. Una dintre cele mai importante schimbari anuntate de Tudorel Toader este excluderea presedintelui Romaniei din procedura de numire a sefului DNA, DIICOT si Procurorului General. Tudorel Toader a anuntat modificari si in ceea ce priveste raspunderea magistratilor: procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare. De asemenea, magistratii reclamati pentru posibile fapte penale vor fi urmariti penal de o directie noua din Parchetul General, separata de DNA si DIICOT scapa de DNA).

Cum vrea Tudorel Toader sa modifice legile Justitiei

Presedinte Romaniei, scos din procedura numirii sefilor din parchete, Inspectia Judiciara, mutata in subordinea ministerului Justitiei si o directie noua de investigare a magistratilor sunt o parte din modificarile pe care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, vrea sa le aduca legilor justitiei. Opozitia, Parchetul General, Klaus Iohannis si societatea civila critica proiectul de lege.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1937 seconds )