Libnet.ro
UNICEF

23:30

Business report: Razboiul Codului Fiscal. Argumentele economistilor: putem sa reducem taxele, dar nu pe toate deodata; Cateva explicatii utile pentru a intelege cum a traversat Romania criza economica; Ce efecte ar putea avea inflatia negativa

Hotnews Hotnews,
 Business report: Razboiul Codului Fiscal. Argumentele economistilor: putem sa reducem taxele, dar nu pe toate deodata; Cateva explicatii utile pentru a intelege cum a traversat Romania criza economica; Ce efecte ar putea avea inflatia negativa

Viata la tara in Romania vs. restul Europei. Cat se castiga in statele dezvoltate. Faptul ca agricultura romaneasca este definita de ferme pe suprafete limitate, randamente mici si management de multe ori defectuos face ca angajatii romani din agricultura sa aiba printre cele mai mici salarii din UE. Efect al OUG. Comenzile de stampile s-au injumatatit. Ordonanta privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, adoptata de Guvern saptamana trecuta, elimina obligativitatea aplicarii stampilei in relatia persoanelor fizice cu statul, precum si in cazul persoanelor publice de drept privat. continuă pe Hotnews

Razboiul Codului Fiscal. Argumentele economistilor: putem sa reducem taxele, dar nu pe toate deodata

Relaxarea fiscala este dorita si de populatie, si de oamenii de afaceri, insa o scadere a mai multor categorii de impozite simultan cu cresterea unor cheltuieli deja promise poate dezechilibra bugetul, avertizeaza analistii, scrie adevarul. ro.

Razboiul Codului Fiscal. Argumentele economistilor: putem sa reducem taxele, dar nu pe toate deodata

Relaxarea fiscala este dorita si de populatie, si de oamenii de afaceri, insa o scadere a mai multor categorii de impozite simultan cu cresterea unor cheltuieli deja promise poate dezechilibra bugetul, avertizeaza analistii.

Consultanti fiscali, despre ne-promulgarea Codului Fiscal: In discutiile cu reprezentantii Ministerului Finantelor pe tema Codului Fiscal ni s-a comunicat ca subiectul cotelor de impozit nu va intra in discutii, propunerile venind efectiv de la Guvern

Cand discutam despre Codul Fiscal trebuie sa avem in vedere doua lucruri distincte: primul este legat de faptul ca acest Cod aduce clarificari si imbunatatiri fostului Cod Fiscal, clarificari solicitate de reprezentantii mediului de afaceri din Romania, iar acest lucru este, fara indoiala, un lucru bun. Al doilea aspect pe care trebuie sa-l avem in vedere este legat de reducerile de taxe si/sau de cote. Aceste reduceri nu au fost solicitate de mediul de afaceri, insa trebuie spus ca reprezentantii businessurilor il apreciaza ca folositor pe segmentul pe care opereaza. In discutiile cu reprezentantii Ministerului Finantelor pe tema Codului Fiscal ni s-a comunicat ca subiectul cotelor de impozit nu va intra in discutii, propunerile actuale de reducere a cotelor venind efectiv de la Guvern. Acest lucru nu inseamna insa ca mediul de afaceri nu este de acord cu reducerea fiscalitatii, a spus luni pentru HotNews. ro Dan Badin, partener coordonator servicii fiscale si juridice la Deloitte Romania.

Liderii coalitiei de guvernare decid, astazi, calea de urmat in privinta Codului Fiscal. Care sunt solutiile

Premierul Victor Ponta i-a convocat, luni, la sediul PSD, pe liderii coalitiei de guvernare pentru a decide calea de urmat in privinta Codului Fiscal, dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a retrimis, spre reexaminare, in Parlament. Sunt avute in vedere trei variante: trecerea, din nou, prin Parlament a Codului Fisal, angajarea raspunderii de catre Guvern sau adoptarea, pe bucati, a masurilor prevazute in Codul Fiscal, prin ordonanta de urgenta.

Politica sau economie: serialul codului fiscal

Retrimiterea Codului Fiscal in Parlament pentru reexaminare a trezit din apatie politica romaneasca.

Ce spune ministrul de Finante despre amanarea Codului fiscal

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a declarat, vineri, intr-o interventie telefonica, ca orice amanare de adoptare a Codului Fiscal are consecinte grave.

Eugen Teodorovici: Amanarea Codului fiscal are consecinte grave. Romania ar putea fi privata de cresterea economica pe care toti ne-o dorim (VIDEO)

Ministrul de Finate, Eugen teodorovici, a declarat vineri, intr-o interventie telefonica pentru Stirile B1 ca orice amanare de adoptare a Codului Fiscal are consecinte grave. Acesta a mai subliniat ca Romania.

Iohannis si respingerea Codului Fiscal: scenarii si evolutii posibile

De ce si-a asumat Klaus Iohannis respingerea Codului Fiscal, adica un gest politic extraordinar de riscant? Care sint consecintele in mediul de afaceri, dar si in mediul politic? Ce inseamna acutizarea conflictului presedinte - premier pentru Romania? Sint citeva intrebari fundamentale pentru ce va urma in Romania in urmatoarele luni/ani.

PNL: Politizarea Codului fiscal acopera problemele din PSD

Liberalii acuza faptul ca politizarea excesiva a Codului fiscal acopera gravele probleme ale PSD legate de Victor Ponta. PNL cere guvernantilor sa vina pana la 1 septembrie cu un set de masuri pentru ca,.

Victor Ponta: Vom incepe sa aplicam masurile Codului Fiscal fie prin OUG, fie angajarea raspunderii

Victor Ponta a declarat, vineri, ca Guvernul are solutii pentru aplicarea masurilor Codului Fiscal, cum ar fi emiterea unei ordonante de urgenta sau angajarea raspunderii in fata Parlamentului, dar ca era ideal sa existe in acest domeniu un.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2095 seconds )