Libnet.ro
UNICEF

01:05

BUZAU: Sectiile ATI, suprasolicitate. Ministerul Sanatatii cere suplimentarea paturilor

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
BUZAU: Sectiile ATI, suprasolicitate. Ministerul Sanatatii cere suplimentarea paturilor

In ciuda numarului mic de infectari inregistrate in ultima perioada, Buzaul se confrunta cu o criza a locurilor la sectia de Terapie Intensiva. Bolnavii care au ramas internati in unitatile suport COVID-19 au dezvoltat forme mai grave de boala si au nevoie de ajutor pentru a respira. Asta face ca, in prezent, ambele sectii de ATI, atat din Spitalul Judetean Buzau, cat si din unitatea suport Covid-19 din Ramnicu Sarat, sa fie incarcate cu pacienti. Cea mai grava situatie este la Buzau unde numarul pacientilor il depaseste pe cel al locurilor disponibile, iar conducerea spitalului impreuna cu medicii specialisti au fost nevoiti sa improvizeze spatii pentru a trata bolnavii in stare grava care nu pot respira fara masca de oxigen sau ventilator. La Ramnicu Sarat, in schimb, chiar daca ar fi mai multe paturi decat la Buzau, nu are cine sa ingrijeasca bolnavii in permanenta, aici fiind un singur medic ATI. continuă pe Ziarul Bursa

Creste numarul cazurilor severe de COVID-19, in Buzau. Sectiile ATI sunt deja ocupate

Sectiile de Terapie Intensiva din unitatile sanitare buzoiene care trateaza pacienti confirmati cu COVID-19 sunt ocupate. ingrijorator, spun medicii buzoieni, este ca formele grave de boala sunt din ce in ce mai prezente.

TIMIS: Sectiile ATI nu mai au niciun loc pentru bolnavii COVID, afirma managerul Spitalului Victor Babes

Managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, Cristian Oancea, a declarat, azi, ca sectiile ATI nu mai au niciun loc liber pentru bolnavii COVID, urmand ca in zilele ce vin sa se opereze o noua reorganizare, pentru a ajunge la 100 de paturi de terapie intensiva in oras, conform Agerpres.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2086 seconds )