Libnet.ro
UNICEF

13:30

CALENDAR ORTODOX 11 FEBRUARIE. Ce sfanta este sarbatorita astazi

Antena3 Antena3,
CALENDAR ORTODOX 11 FEBRUARIE. Ce sfanta este sarbatorita astazi

Sfantul Vlasie a trait pe vremea imparatilor romani Diocletian si Licinus, aprigi prigonitori ai crestinilor. A fost episcopul Sevastiei Capadociei. Din cauza prigonirilor, se retrage in munti. continuă pe Antena3

CALENDAR ORTODOX 10 FEBRUARIE. Ce sfant este sarbatorit astazi?

Sfantul Haralambie a fost episcop in Cetatea Magneziei, din Asia Mica, Turcia de astazi, in vremea imparatului Septimu Sever 193-211). Cand Sfantul Haralambie a implinit varsta de 113 ani a fost supus la diverse chinuri pentru ca nu a lepadat credinta in Hristos. Potrivit traditiei, in timpul torturilor, mainile guvernatorului Lucian s-au lipit de trupul sfantului si au ramas acolo pana cand mucenicul a facut rugaciune. In fata acestei minuni, cei care il torturau s-au convertit la crestinism.

CALENDAR ORTODOX 9 FEBRUARIE. Ce sfant mare este sarbatorit astazi?

Triodul este cunoscut atat ca o carte de cult, cat si ca o perioada liturgica a anului bisericesc. Triodul ca si cartea de cult, cuprinde cantarile, citirile si regulile tipiconale din perioada liturgica a Triodului. Denumirea cartii provine de la numarul odelor cantarilor) din canoanele utreniei acestei perioade. Spre deosebire de canoanele cuprinse in Octoih si Minei, formate din opt noua) ode, in Triod sunt numai trei.

CALENDAR ORTODOX 8 FEBRUARIE. Ce sfinti mari sunt sarbatoriti astazi?

Sfantul Teodor Stratilat a vietuit la sfarsitul secolului al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Imparatul Liciniu, ridicand prigonire asupra crestinilor, ucide pe cei 40 de mucenici din Sevastia si pe multi crestini care refuzau sa se inchine idolilor. Imparatul, auzind ca Teodor era crestin si convertea pe multi pagani la crestinism, merge in cetatea Iracleea, in care acesta era conducator, sa-i ceara sa jerfeasca idolilor.

Superstitii de Sfantul Vlasie. Ce trebuie neaparat sa faci astazi, pe 11 februarie

In data de 11 februarie Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Mucenic Vlasie si pe Sfanta Teodora, imparateasa. Conform canoanelor bisericesti Sfantul Vlasie s-a nascut si a trait pe vremea imparatului Liciniu si a ajuns, datorita credintei sale de neclintit episcop al Sevastiei, locuind in una din pesterile muntelui. Superstitii de Sfantul Vlasie Povestile spun .

Prognoza meteo 11 februarie 2020. Vin ploile, dar temperaturile sunt mai ridicate

Daca zilele trecute am avut parte de Cod Galben si Portocaliu, incepand de astazi vremea, treptat, isi revine, iar temperaturile vor urca spre valori cu plus. Vom avea parte de precipitatii si astazi, dar sub forma de ploaie si pe alocuri sub forma de ninsoare. Prognoza meteo 11 februarie 2020 Pentru ziua de astazi, in .

Survivor Romania Live Stream Online pe Kanal D Editia de marti, 11 februarie

Cel mai intens reality din istoriateleviziunii, Survivor Romaniaa inceput pe 18 ianuarie. Doua echipe Faimosii si Razboinicii se lupta in cea mai dura competitie. Survivor Romania este difuzat de Kanal D de sambata pana marti. Emisiunea Survivor Romania de pe Kanal D Editia de marti 11 februarie Tensiuni uriase in echipa Faimosilor si intre .

Curs BNR 11 februarie 2020. Influenteaza moneda europeana instabilitatea politica?

Specialistii de la Banca Nationala a Romaniei au emis un nou curs valutar. Iata care sunt valorile totale pentru monedele de circulatie internationala? Care este starea Indicelui ROBOR pentru azi, 11 februarie? Curs BNR 11 februarie 2020 Instabilitatea politica, actuala, precum si cea economica, atat la nivel micro, cat si macro, au dus la fluctuatiile .

Superstitii de Sfantul Vlasie, ziua cand se se dezleaga glasul pasarilor. Ce patesti daca nu tii sarbatoarea din 11 februarie

Sfantul Vlasie este in calendarul popular protector al pasarilor si al femeilor gravide. De ziua lui, pe 11 februarie, se spune ca se intorc pasarile migratoare, li s-ar deschide ciocul si ar incepe a canta.

HOROSCOP. Sfatul Arhanghelului Mihail pentru zodii 11 februarie. Leii se vindeca emotional, Berbecii isi aud propriul adevar

Iata pentru MARTI 11 FEBRUARIE 2020 calauzirea pentru fiecare zodie de la Arhanghelul Mihail si ingerii sai. Arhanghelul Mihail este foarte puternic, fiind coordonatorul tuturor arhanghelilor si fiintelor de lumina.

HOROSCOP DRAGOSTE 11 FEBRUARIE. Taurii trebuie sa fie deschisi, Leii au nevoie sa discute cu partenerii de viata

Iata horoscopul zilnic dragoste pentru azi, MARTI 11 FEBRUARIE 2020. Ieri a avut loc un aspect astral important pentru vindecarea inimilor noastre, al carui efect continua sa se manifeste alte cateva zile: Venus in conjunctie cu Chiron.

ştiri de la Antena3

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2154 seconds )