Libnet.ro
UNICEF

20:45

CALENDAR ORTODOX 2 FEBRUARIE. Ce sarbatoare este astazi pentru crestinii ortodocsi

Antena3 Antena3,
CALENDAR ORTODOX 2 FEBRUARIE. Ce sarbatoare este astazi pentru crestinii ortodocsi

Intampinarea Domnului este praznuita la 40 de zile de la nasterea lui Hristos, pe 2 februarie. Mantuitorul este dus la Templu de Fecioara Maria si dreptul Iosif pentru implinirea Legii, care prevedea ca orice intai nascut de parte barbateasca sa fie afierosit lui Dumnezeu in a 40 a zi de la nastere. In acest moment se facea si curatirea mamei. In Templu sunt intampinati de dreptul Simeon si prorocita Ana. Potrivit Traditiei, dreptul Simeon a facut parte din traducatorii Pentateuhului din limba ebraica in greaca. In momentul in care a ajuns la textul Iata Fecioara va lua in pantece si va naste fiu, a inlocuit termenul fecioara cu femeie. Pentru necredinta sa, Dumnezeu i-a fagaduit ca nu o sa moara pana nu va vedea pe Mesia nascut din Fecioara Luca 2, 25-26). continuă pe Antena3

CALENDAR ORTODOX 30 IANUARIE. Mare sarbatoare astazi pentru crestinii ortodocsi

Spre sfarsitul secolului al XI-lea, la Constantinopol se iscase o mare disputa legata de cei trei ierarhi, pe care ii praznuim pe 30 ianuarie, oamenii intrebandu-se care este mai mare: Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Grigorie Teologul sau Sfantul Ioan Gura de Aur. Dupa cativa ani de la declansarea neintelegerilor, cei trei sfinti au inceput sa i se arate aievea, unul cate unul, episcopului Evhaitelor, Sfantului Ioan Mauropous. In cele din urma, in anul 1084, intr-o vedenie, fericitului i-au aparut cei trei sfinti impreuna.

CALENDAR ORTODOX 1 FEBRUARIE. Ce sfant este sarbatorit astazi?

Sfantul Trifon s-a nascut in satul Lampsac, din provincia Frigia, la sfarsitul secolului al III-lea, regiune care astazi apartine Turciei. Este cinstit pe 1 februarie. Dumnezeu i-a daruit din copilarie darul vindecarii bolnavilor si putere asupra demonilor. Pe cand avea 17 ani, a scos de sub stapanirea diavolului pe fiica imparatului roman Gordian. Dupa sase zile de post si rugaciune, Sfantul Trifon le-a descoperit paganilor existenta diavolului. La porunca sa, diavolul s-a aratat tuturor, in chip de caine negru, avand ochii ca de foc. Prin aceasta minune a atras pe multi pagani la crestinism.

CALENDAR ORTODOX 31 IANUARIE. Ce sfinti sunt sarbatoriti astazi?

Sfintii Chir si Ioan au trait la sfarsitul secolului al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Sfantul Chir era originar din Alexandria, iar Sfantul Ioan din Edesa. Chir ii invata pe bolnavi sa se fereasca de pacate, pentru ca ele se faceau pricinuitoare bolilor. Din cauza persecutiei impotriva crestinilor, declansata de imparatul Diocletian 284-305), Chir ajunge in Arabia unde se va calugari, iar Ioan pleaca la Ierusalim. Chir va lasa mestesugul sau doctoricesc, pentru ca va lua de la Dumnezeu darul facerii de minuni. Astfel, nu cu doctorii, ci cu rugaciuni si prin cuvant tamaduia toate bolile.

ştiri de la Antena3

actualitate, 20:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2685 seconds )