Libnet.ro
UNICEF

07:00

CALENDAR ORTODOX 8 IUNIE. Ce sarbatoresc crestinii ortodocsi in aceasta zi

Antena3 Antena3,
CALENDAR ORTODOX 8 IUNIE. Ce sarbatoresc crestinii ortodocsi in aceasta zi

Sfantul Teodor Stratilat este praznuit pe 8 februarie, in vreme ce pe 8 iunie facem pomenirea mutarii sfintelor sale moaste din cetatea Eracliei in Evhaita. Sfantul Teodor Stratilat a. continuă pe Antena3

CALENDAR ORTODOX 7 IUNIE. Ce sfant mare sarbatorim astazi

Sfantul Teodot a trait la sfarsitul secolului al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. A fost episcop al Bisericii din cetatea Ancira Galatei. El ii adapostea pe crestinii prigoniti.

CALENDAR ORTODOX 5 IUNIE. Ce sfant mare sarbatorim astazi

Sfantul Dorotei a trait in timpul domniei imparatului Liciniu. Sfantul Dorotei a fost episcopul Bisericii din cetatea Tir pana in vremea imparatului Iulian Apostatul, cand, din cauza.

CALENDAR ORTODOX 6 IUNIE. Mare sarbatoare astazi pentru crestinii ortodocsi

In fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Pasti, Biserica Ortodoxa sarbatoreste praznicul Inaltarii Domnului. Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999.

Crestinii ortodocsi sarbatoresc Ispasul

Crestinii ortodocsi din Republica Moldova sarbatoresc astazi, 6 mai, cand se fac 40 de zile de la invierea Mantuitorului, inaltarea la cer a lui Iisus Hristos sau Ispasul, cum i se spune in popor. in aceasta zi crestinii se saluta cu Hristos s-a inaltat! si raspund cu Adevarat s-a inaltat!.

inaltarea Domnului, sarbatorita astazi de crestinii ortodocsi. Este si Ziua Eroilor

Potrivit credintei ortodoxe, la 40 de zile de la invierea lui Iisus Hristos, se sarbatoreste inaltarea Domnului. Se inrosesc oua, se pregatesc bucate, intocmai ca la masa de Pasti, iar salutul de inaltarea Domnului este Hristos s-a inaltat! - Adevarat s-a inaltat!. Sarbatoarea de anul acesta este marcata de crestinii ortodocsi astazi, 6 iunie.

ştiri de la Antena3

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1901 seconds )