Libnet.ro
UNICEF

10:45

Cannes 2013: Borgman, Alex van Warmerdam.

România Liberă România Liberă,
Cannes 2013: Borgman, Alex van Warmerdam.

Pentru mine, regizorul olandez prezent in Competitie, Alex van Warmerdam, era o necunoscuta. Cu atit mai placuta a fost intilnirea cu filmul sau, Borgman. Prin prisma acestui proiect, Warmerdam se plaseaza intre Aki Kaurismaki si Michael Haneke din Funny Games). Probabil ca daca Haneke ar renunta la citeva grame din seriozitatea sa si ar dori sa presare putin umor peste relatarile sale taioase, ar iesi un fel de Borgman. Sau, daca Aki Kaurismaki ar vrea sa preia ceva din calibrul critic-sobru . continuă pe România Liberă

Cannes 2013: A Touch of Sin, Jia Zhangke.

Valoarea regizorului chinez Jia Zhangke este certa. Si este deja certificata de numeroase locuri importante de pe harta cinematografului mondial: doua prezente la Cannes aceasta fiind a treia si numeroase premii la Berlin, Pusan sau Venetia. Filmul sau anterior, documentarul despre Shanghai I Wish I Knew, e unul dintre cele mai bune proiecte din anii 2000. De aceasta data, insa, lui Jia Zhangke nu i-a iesit aproape nimic. Citeste si Cannes 2013: Shield of Straw, Takashi .

Cannes 2013: Shield of Straw, Takashi Miike.

Se pare ca aceasta editie a Festivalului de la Cannes coteste serios catre Hollywood. Atit juriul Competitiei Festivalului, cit si majoritatea filmelor vazute pina acum in afara lui Heli si a lui Borgman si, intr-o masura cit de cit decenta, a lui The Past, de la Ozon la Miike, plutonul cineastilor proiectati in competitia oficiala pina acum e marcat de ideea de a construi cinematografic pe intelesul tuturor, fapt care duce la imprumutarea uzantelor cinematografice .

Cannes 2013. Ziua H

Cannes-ul pare sa ignore si foarte bine face) ca Franta este mai divizata, ca niciodata, intre homofobi si homo-simpatizanti sau chiar homofili, ca sa calchiez cuvantul dupa cinefili si sa raman in acelasi univers.

Cannes 2013: Only God Forgives, Nicolas Winding Refn.

Dupa Drive, film pentru care a luat Premiul de regie la Cannes acum doi ani, Refn revine in Competitia oficiala cu Only God Forgives. Fata de Drive, Only God Forgives e o trecere la un alt nivel de conceptie, compozitie si expunere cinematografica. Fata de ceea ce ruleaza in general in cinematografe, noul film al lui Refn ar putea fi considerat un proiect underground. Filmul lui Refn propune o baie de singe, cu imagini explicite ale firelor de carne prin care singele tisneste din organism.

Cannes 2013: Nebraska, Alexander Payne.

Dupa asezamintul conformist cladit cu multe compromisuri narative acum doi ani in The Descendants, Alexander Payne revine pe ecrane cu Nebraska premiera la Cannes in Competitia oficiala, pentru a doua oara in cariera, dupa About Schmidt in 2002. Un film cit se poate de normal comercial, dar realizat cu atentie, cu bun simt), un caledoiscop emotional in care oricine se poate regasi fragmentar macar si poate simti ceva fiori datorita asociatiilor cu evenimente personale .

Cannes 2013: Filmul Salvo, recompensat cu marele premiu al sectiunii Semaine de la ...

Lungmetrajul Salvo, regizat de cineastii italieni Fabio Grassadonia si Antonio Piazza, a fost recompensat cu marele premiu Nespresso al sectiunii Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes 15 - 26 mai), informeaza AFP, potrivit Mediafax. Acest premiu, insotit de un cec de 10. 000 de euro, a fost decernat de un juriu prezidat de cineastul brazilian Miguel Gomez. Acelasi lungmetraj a fost recompensat si cu premiul Revelation France 4 in valoare de 4. 000 de .

Cannes 2013: O comedie a fratilor Coen si un pamflet chinezesc despre coruptie, favoritii ...

O comedie a fratilor Coen, un pamflet chinezesc la adresa coruptiei si o drama familiala sufocanta se afla, la jumatatea proiectiilor de pe Croazeta, in fruntea pronosticurilor pentru obtinerea trofeului Palme dOr la cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, informeaza AFP, potrivit Mediafax. Marti dimineata, dupa proiectia a zece din cele 20 de filme in competitia oficiala, Inside Llewyn Davis, regizat de fratii Joel si Ethan Coen, despre tribulatiile unui cantaret folk in .

Tineri cineasti la Festivalul de la Cannes 2013. Un interviu cu Isabelle Mayor.

S-a intamplat ca in fata Palais de Festivals sa o cunosc pe Isabelle Mayor o tanara cineasta de origine elvetiana, acum rezidenta in Paris, care se afla in acest an la Festivalul de la Cannes ca membru organizator al sectiunii Directors Fortnight si ca tanar regizor ce isi doreste sa cunoasca oameni ce ii impartasesc pasiunea,incercand si sa isi prezinte proiectele filmice curente. A scris, a regizat si a produs scurtmetraje inscrise in cadrul mai multor festivaluri .

Cannes 2013: Ziua 2 D. Cristian Mungiu, distins ca Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor

De doua ori dinstins la Cannes si dublu decorat de Statul Francez, cu o splendida medalie azurie, de onoare artistica, regizorul roman cel mai premiat, pana acum, pe teritoriul Hexagonului, Cristian Mungiu, a fost facut Ofiter al Artelor si Literelor.

Cannes 2013. Mungiu face parte din generatia de cineasti hotarati sa intoarca definitiv pagina cinematografiei din perioada lui Ceausescu

In urma acordarii distinctiei de Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor lui Cristian Mungiu, ieri, in timpul unei ceremonii desfasurate la Cannes, ministrul francez al Culturii, Aurelie Filippetti, a laudat munca regizorala a cineastului roman.

ştiri din Showbiz

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2258 seconds )