Libnet.ro
UNICEF

10:30

Cannes 2013: Omar despre dragoste si alti demoni in Palestina.

România Liberă România Liberă,
Cannes 2013: Omar despre dragoste si alti demoni in Palestina.

Vazand filmele anterioare ale lui Abu-Assad, Ranas Wedding si Paradise Now, si gasindu-le solid construite, atat ca naratiune cat si ca demers estetic, m-am bucurat mult sa-l gasesc pe regizorul palestinian selectionat cu ultimul sau film, Omar, in cadrul sectiunii Un certain regard. Am asistat la proiectia de gala a peliculei, in prezenta echipei, tot evenimentul fiind unul asteptat si mediatizat puternic. Omar este un film structurat pe trei planuri narative: fondul este conflictul . continuă pe România Liberă

CANNES 2013: Le bleu est une couleur chaude de Abdellatif Kechiche a primit premiul ...

Unul dintre filmele favorite la Palme dOr, Le bleu est une couleur chaude/ La vie d Adele, de Abdellatif Kechiche, a primit premiul FIPRESCI sambata, la Festivalul de la Cannes, potrivit site-ului evenimentului, transmite mediafax. Trofeul Un Certain Regard a revenit filmului Limage manquante, de Rithy Panh, in timp ce premiul juriului aceleiasi sectiuni a fost acordat filmului Omar, de Abu Assad. Premiul pentru regie i-a fost acordat lui Alain Guiraudie, pentru Linconnu du lac, .

Care sunt preferintele criticilor la CANNES 2013. ...

Filmul Blue is the Warmest Colour, de Abdellatif Kechiche, care spune o poveste de dragoste dintre doua femei, este considerat favorit la marele trofeu Palme dOr al Festivalului de la Cannes 15 - 26 mai), titreaza Mediafax. Filmul a primit cronici elogioase, dar unii critici s-au aratat destul de socati de prezentarea grafica a scenelor de sex din pelicula francezului de origine tunisiana. Variety a scris ca Blue is The Warmest Colour contine cele mai grafice scene de sex intre femei .

Cannes 2013. Cristian Mungiu: Am premiat cinema-ul, nu au fost premii politice.

Regizorul roman Cristian Mungiu, membru in juriul Festivalului de Film de la Cannes, a declarat, duminica seara, ca juratii au dorit sa premieze filme, nu sa acorde distinctii pe criterii politice, relateaza Mediafax. Presedintele juriului Festivalului de Film de la Cannes, Steven Spielberg, a deschis conferinta de presa organizata dupa decernarea premiilor, duminica seara, cu o declaratie despre deciziile juratilor in legatura cu peliculele premiate. Suntem cu totii artisti membrii .

Cannes 2013: Venus in Fur, Roman Polanski.

Daca Only God Forgives are unul dintre cele mai bune generice vazute in ultima vreme redactat in thailandeza si cu sabia divina de-a latul ecranului), Venus in Fur are creditele cele mai delicate ale Competitiei: un montaj in care sint prezentate cele mai inspirate picturi in care e reprezentata Venus Titian, Boticelli, Giorgione sau Velasquez plus statuia Afroditei din Milo. Noul film al lui Roman Polanski vorbeste despre sexism, despre exploatarea celui mai slab, despre .

Top 10 aparitii dezastruoase la Festivalul de Film de la Cannes 2013!

Cele mai stralucitoare staruri hollywoodiene afiseaza an de an, pe covorul rosu de la Cannes, tinute de designer cu preturi exorbitante. Din pacate, nu toate reprezinta alegeri tocmai potrivite pentru un asemenea eveniment exclusivist, iar rezultatul se intampla sa fie un adevarat dezastru! Continue reading .

Cannes 2013: Kore-eda, Haroun, des Pallieres.

La orele la care scriu aceste rinduri, in cadrul Festivalului de la Cannes se deruleaza ultimele doua proiectii de gala, pentru filmele lui Polanski si Jarmush. Din cauza suprapunerilor unor filme pe care doream sa le vad si din cauza cozilor mari, nu am reusit sa ajung la proiectiile filmelor semnate de fratii Coen, Kechiche, Jarmush si Ozon. Pe primii trei ii voi recupera miine, cind e reluata intreaga Competitie oficiala a Festivalului. Ozon va ramine sa il vad in toamna, sau cind va intra .

CANNES 2013 se incheie astazi, fara un castigator garantat.

Festivalul de la Cannes se incheie duminica in coada de peste cu o serie de pretendenti la trofeul Palme dOr, dupa o frenezie de 12 zile in care publicul de pe Croazeta a vazut celebritati, ploaie, premiere mondiale dar si furturi de bijuterii. In total, douazeci de filme incarcate de violenta, angoasa emotionala si sex sunt in competitie pentru cel mai mare trofeu al cinematografiei dupa Oscaruri- Palme dOr. Favorite sunt cotate La Vie dAdele/ Blue is the Warmest Colour de Abdellatif .

Cannes 2013. Ziua V

Great! Niciun an fara premiu la Cannes pentrut noi ar putea fi subtitlul acestei corespondente de pe Croaziera. A fost si textul unui sms entuziast al unei bune prietene, fireste si cinefila. Asta cred ca ar fi ceea ce si-ar dori orice iubitor de film din Romania!.

Premiu pentru Romania la CANNES 2013: Tudor Jurgiu a primit Premiul al III-lea la sectiunea ...

Studentul roman Tudor Cristian Jurgiu a primit vineri, la Cannes, Premiul al III-lea, la sectiunea Cinefondation, pentru scurtmetrajul In acvariu, distinctia fiind acordata la egalitate cu slovacul Matus Vizar, transmite mediafax. Premiul I a fost acordat scurtmetrajului Needle Acul; n. red. - o fictiune de 21 de minute in care o adolescenta isi face gauri in urechi in timp de parintii ei se cearta). Filmul este realizat de Anahita Ghazvinizadeh, o studenta de origine iraniana la .

Cannes 2013. Ziua Palmei si a palmelor

Toate pronostcurile de Palme dOr se indreptau spre Viata Adelei, capitolele 12 , dar nimeni nu se astepta ca, in mod exceptional, sa fie 3 premianti:.

ştiri din Showbiz

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2328 seconds )