Libnet.ro
UNICEF

16:15

Carte: Mihai Eminescu Versuri din manuscrise

România Liberă România Liberă,
Carte: Mihai Eminescu Versuri din manuscrise

Multe, foarte multe dintre versurile eminesciene postume ne-au ramas pana acum necunoscute. Si asta fiindca, pentru editori, efortul urias de a pune in ordine complexitatea neobisnuita a manuscriselor lui Eminescu a fost mereu dublat de greutatea de a decide intre ceea ce este provizoriu si definitiv. Dar provizoriul, la Eminescu, isi are desavarsirea sa, uneori la fel de exemplara ca a formei definitive. continuă pe România Liberă

Mihai Eminescu, poetul confiscat de mit

Pe 15 ianuarie, ziua nasterii lui Mihai Eminescu, se sarbatoreste Ziua Culturii Nationale. Asta pentru ca Eminescu a devenit sinonim cu natiunea romana, fiind, in mentalul colectiv, forma ei de expresie cea mai inalta. Eminescu este, fara indoiala, un mit. Despre cum s-a transformat poetul intr-o figura emblematica a romanitatii scrie istoricul Lucian Boia intr-o carte extrem de curajoasa, intitulata Mihai Eminescu, romanul absolut. Facerea si desfacerea unui mit, volum aparut la Editura Humanitas.

Mihai Eminescu, subiect de dezbatere

15 ianuarie. Nu intamplator Ziua Culturii Nationale coincide cu ziua in care il celebram pe Mihai Eminescu. Este si o zi de reflectie asupra culturii romane si a proiectelor culturale. La 166 de ani de la nasterea poetului national, azi, Catalin Stefanescu ne invita sa aniversam Ziua Culturii Nationale alaturi de cateva personalitati ale culturii romanesti actuale: Lucian Boia, Dan C. Mihailescu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Both si Marius Manole. Dezbaterea poate fi urmarita de la 21. 10, la TVR 1 si TVR HD.

Biblioteca Judeteana il omagiaza la toate sediile sale si in scoli pe Mihai Eminescu

Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu Vrancea va invita de Ziua Culturii Nationale la aniversarea a 166 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

Maia Morgenstern vine la Constanta de ziua lui Mihai Eminescu. Alaturi de ea va fi Marius Manole

Constanta, locul unde si-a dorit Mihai Eminescu sa isi doarma somnul de veci asa cum a lasat scris in poezia Mai am un singur dor), organizeaza o sarbatoare de amploare pentru aniversarea poetului-nepereche nascut la 15 ianuarie 1850.

Gazetarul Mihai Eminescu si Ardealul: Maghiarul e un adversar comic, e ca Tersides din Iliada lui Homer

Articolele despre Ardeal care poarta semnatura lui Mihai Eminescu sunt caracterizate de critica de specialitate prin cuvinte ca: seriozitate, profunzime, ton firesc, tenacitate.

La Turnu Severin are loc Festivalul International de Literatura Mihai Eminescu

Miercuri a debutat la Drobeta Turnu Severin editia a 24-a a Festivalului International de Literatura Mihai Eminescu, in organizarea Fundatiei Culturale Lumina si a Palatului Culturii Teodor Costescu.

Festival International de Literatura Mihai Eminescu la Turnu Severin

La Drobeta Turnu Severin va avea loc zilele acestea a 24-a editie a Festivalului International de Literatura Mihai Eminescu, in organizarea Fundatiei Culturale Lumina si a Palatului Cultural Teodor Costescu.

Au inceput Zilele Eminescu la Botosani. Este unul dintre cele mai importante evenimente culturale dedicate poetului Mihai Eminescu

Astazi, 13 ianuarie,au debutat la Botosani Zilele Eminescu, poate cel mai important eveniment cultural national dedicat marelui poet. Activitatile din cadrul Zilelor Eminescu se vor intinde pe durata a trei zile, culminand cu acordarea premiului national de poezie Mihai Eminescu.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 16:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2494 seconds )