Libnet.ro
UNICEF

01:05

Adevarata problema din Tinutul Secuiesc. Cum o rezolva autoritatile de la Bucuresti

Hotnews Hotnews,
 Adevarata problema din Tinutul Secuiesc. Cum o rezolva autoritatile de la Bucuresti

Multi dintre cei nascuti dupa '89 in Tinutul Secuiesc vorbesc prost sau deloc romaneste, dar statul maghiar investeste inclusiv in, atentie, subventionarea meditatiilor de limba romana. Maghiarii din Transilvania primesc indemnizatia de nastere platita de Budapesta cetatenilor din Ungaria. Statul maghiar a construit anul trecut cateva zeci de gradinite in Transilvania, finanteaza constructia unui spital la Oradea, aloca fonduri pentru proiecte in agricultura 1, 7milioane de euro) iar organizatiile maghiare au primit in acest an un buget generos de la Budapesta: peste 100 de milioane de euro, suma-record. continuă pe Hotnews

Presedintele Consiliului Alesilor Locali din Tinutul Secuiesc, Antal Arpad: Promitem ca vor flutura si mai multe steaguri secuiesti n Tinutul Secuiesc!

Presedintele Consiliului Alesilor Locali din Tinutul Secuiesc, Antal arpad, il solicita premierului Mihai Tudose sa-si ceara scuze dupa ce a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca nici nu poate fi vorba de o autonomie a Tinutului Secuiesc, si a avertizat ca daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag. Antal arpad califica declaratia premierului drept o provocare revoltatoare la adresa comunitatii maghiare si spune ca va fi prezentata de Consiliul Alesilor Locali tutoror cancelariilor occidentale pentru a atrage atentia ca statul roman nu respecta drepturile funamentale ale comunitatilor nationale in Romania.

UPDATE Ambasadorul roman, convocat la ministerul ungar de externe. Ungaria considera ca declaratiile premierului Tudose privind Tinutul Secuiesc sunt inacceptabile

Ambasadorul roman de la Budapesta a fost convocat de ministerul de externe ungar, care a apreciat ca declaratiile premierului sunt inacceptabile, potrivit Digi 24. Mihai Tudose a spus miercuri daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1974 seconds )