Libnet.ro
UNICEF

12:45

AFP: Va supravietui Uniunea Europeana Brexitului?

Adevărul Adevărul,
AFP: Va supravietui Uniunea Europeana Brexitului?

Uniunea Europeana, un proiect de integrare europeana nascut pe ruinele celui de-al Doilea Razboi Mondial, a suferit o respingere umilitoare din partea britanicilor - primul stat care paraseste blocul, comenteaza AFP. continuă pe Adevărul

Analiza AFP: Cum va schimba votul din Marea Britanie Uniunea Europeana

Uniunea Europeana nu va mai fi la fel, indiferent de rezultatul votului la referendumul din Marea Britanie privind iesirea tarii din UE, arata agentia France Presse, intr-o analiza.

LIVE TEXTMarea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana: BBC anunta ca tabara Brexit va castiga referendumul.Lira sterlina se prabuseste la cel mai mic nivel din 1985

Joi a avut loc in Marea Britanie referendumul decisiv pentru soarta tarii, dar si pentru soarta UE: britanicii voteaza daca raman sau nu in UE. Pe buletinele de vot, cetatenii britanici trebuie sa raspunda la intrebarea: Ar trebui ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana sau sa paraseasca UE?. Primul ranspuns pentru care pot opta britanicii este sa ramana in UE, iar cel de al doilea sa paraseasca UE. Ultimul sondaj arata un avans de doua puncte 51% fata de 49%) al taberei IN. ---------------------Ora 06. 30 Prezenta la vot a fost de 72%, cea mai mare rata de participare din anul 1992. Ora 06. 20 Locuitorii din Tara Galilor au votat sa paraseasca Uniunea Europeana, desi in Cardiff tabara care sustine ramanerea in UE a castigat. Ora 06. 05 51,7% din voturi sunt pentru Brexit, dupa numararea in 200 din cele 382 de centre de vot din Marea Britanie, arata cifre oficiale AFP)Ora 06:00 Avansul taberei Leave se mentine la 51,2% 8. 982 voturi) fata de IN 8. 333 voturi)Ora 05:45 Scotia si Irlanda de Nord sunt pentru ramanerea in UE, dar votul nu este la nivelul estimarilor Mark Devenport, BBC). Tara Galilor pare sa incline inspre LeaveOra 05:30Tabara Brexit conduce cu 51. 2% dupa numararea a 12 milioane de voturi. Lira sterlina se prabuseste si televiziunea ITV proiecteaza 75% sanse ca Marea Britanie sa paraseasca UE.

Rezultatele referendumului privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana schiteaza portretul unui Regat Unit divizat

Rezultatele referendumului britanic privind apartenenta la Uniunea Europeana arata un Regat Unit profund divizat geografic, dar si intre clasele sociale si intre generatii, noteaza AFP.

Brexit.David Cameron, ucenicul vrajitor care a pierdut referendumul privind Uniunea Europeana

Conservatorul David Cameron va ramane in istorie drept premierul britanic care a reusit sa provoace iesirea tarii sale din Uniunea Europeana, in timp ce el dorea mentinerea Regatului Unit in blocul comunitar, comenteaza AFP.

in Uniunea Europeana consultarile vor continua, vineri, inclusiv cu Marea Britanie, indiferent de rezultatele referendumului

Presedintele german Joachim Gauck a declarat joi, la Sofia, ca si in cazul in care britanicii vor vota pentru ramanerea in Uniunea Europeana, dezbaterea privind fezabilitatea unei uniuni tot mai stranse trebuie sa continue, informeaza DPA, preluata de Agerpres.

Germania avertizeaza: Uniunea Europeana nu este intr-o stare buna. Nu vom putea merge mai departe ca pana acum

Uniunea Europeana nu este intr-o stare buna. Este aprecierea ministrului german de Finante, Wolfgang Schaeuble, care adauga ca ceva trebuie sa se schimbe, indiferent de votul britanicilor. Votul de joi.

Lumea europeana a intrat intr-o spirala incontrolabila si cu evolutii greu de anticipat: Catalin Predoiu, reactie la iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana

Marea Britanie a votat iesirea din Uniunea Europeana, iar imediat au inceput aa apra tot felul de reactii. Nici politicienii romani nu au ramas indiferenti la votul istoric din Regat, unul dintre ac.

Marea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana: BBC: E oficial, tabara Brexit a castigat referendumul.Lira sterlina se prabuseste la cel mai mic nivel din 1985. Voci din Franta si Olanda cer referendum si in aceste tari

Joi a avut loc in Marea Britanie referendumul decisiv pentru soarta tarii, dar si pentru soarta UE: britanicii voteaza daca raman sau nu in UE. Pe buletinele de vot, cetatenii britanici trebuie sa raspunda la intrebarea: Ar trebui ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana sau sa paraseasca UE?. Primul ranspuns pentru care pot opta britanicii este sa ramana in UE, iar cel de al doilea sa paraseasca UE. Ultimul sondaj arata un avans de doua puncte 51% fata de 49%) al taberei IN. ---------------------Ora 08. 40 Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat ca UE este bine pregatita pentru rezultatul referendumului din Marea Britanie, dar ca regreta deciziaOra 08. 35 Liderul extremei dreapte franceze Marine Le Pen cere referendum si in Franta privind ramanerea in Uniunea EuropeanaOra 08. 30 Zi trista pentru UE si Marea Britanie - ministrul de Externe german Ora 08. 05 - E oficial: Marea Britanie a votat iesirea din UE. LEAVE- 16 835 512 voturi, REMAIN 15 692 093 voturi BBC)Ora 8. 02Scotia s-a exprimat clar ca isi vede viitorul ca parte a UE, a spus premierul scotianOra 07. 50 BBC anticipeaza ca scorul va fi 52%-48% in favoarea Brexit. In Scotia si Irlanda de Nord s-a votat insa pentru ramanerea in UE Ora 07. 48 Liderul formatiunii olandeze anti-imigratiei Partidul pentru Libertate, Geert Wilders, a cerut un referendum si in Olanda privind apartenenta la UE Ora 07. 000 voturi, LEAVE - 15. 000 voturi, dupa numararea a peste 90% din voturi - ITV Ora 07. 20 Deocamdata, tacere in Downing Street, in asteptarea aparitiei premierului David Cameron Ora 07. 10 Irlanda de Nord a votat pentru ramanerea in UE 55,7%) fata de 44,3% in favaoarea iesirii din blocul comunitar Ora 06. 50 Reuniune de urgenta a Parlamentului European. Presedintele legislativului European va tine o conferinta de presa la ora 08. 00 GMT Ora 06. 30 Prezenta la vot a fost de 72%, cea mai mare rata de participare din anul 1992 Ora 06. 20 Locuitorii din Tara Galilor au votat sa paraseasca Uniunea Europeana, desi in Cardiff tabara care sustine ramanerea in UE a castigat.

Uniunea Europeana se destrama. Care sunt statele membre care ar putea parasi blocul comunitar (FOTO)

Dupa rezultatele la referendumul organizat de Marea Britanie cu privire la iesirea din Uniunea Europeana, se pare ca si celelalte partide eurosceptice din statele membre ale blocului comunitar vor sa urmeze acest.

FMI cere o tranzitie blanda catre o noua relatie Uniunea Europeana-Marea Britanie, in urma votului pro-Brexit

Fondul Monetar International FMI) cere autoritatilor de la Londra o tranzitie blanda catre o noua relatie Uniunea Europeana-Marea Britanie, a declarat vineri sefa institutiei internationale, Christine Lagarde.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2218 seconds )