Libnet.ro
UNICEF

11:45

FOTO Cel mai rapid feribot din lume: turbine de Boeing, 59.000 CP, poarta numele Papei!.

România Liberă România Liberă,
FOTO Cel mai rapid feribot din lume: turbine de Boeing, 59.000 CP, poarta numele Papei!.

Australienii de la santierul naval Incat au construit cel mai rapid feribot din lume, nava folosind in sistemul de propulsie turbinele cu gaz ale General Electric GE), disponibile de asemenea pe avionul Boeing 747. Turbinele folosite la motoarele cu reactie din industria aeronautica cumuleaza impreuna nu mai putin de 59. 000 CP, ceea ce transforma feribotul Francisco intr-un adevarat Concorde al apelor. Cu toate ca exista si salupe mai rapide, atunci cand vorbim despre o nava de 99 metri . continuă pe România Liberă

Cea mai rapida nava din lume foloseste turbine cu gaz GE

Constructorii de la santierul naval Incat din Australia au anuntat ca au finalizat si testat cea mai rapida nava din lume, actionata de doua turbine cu gaz de la GE folosite la motoare de aeronava si care genereaza doua jeturi de apa.

Feribotul Francisco, cea mai rapida nava din lume

Constructorii de la santierul naval Incat din Australia au finalizat si testat cea mai rapida nava din lume, actionata de doua turbine cu gaz de la GE folosite la motoare de aeronava si care genereaza doua jeturi de apa, conform unui comunicat de presa.

Grecia incearca sa atraga turisti cu sloganul: Grecia, cea mai bogata tara din lume

Grecia a lansat o noua campanie de promovare a turismului, sub numele Grecia, cea mai bogata tara din lume, cu referire insa la cultura si istoria tarii, intrucat nivelul de trai al grecilor a scazut simtitor in ultimii ani, marcati de recesiune dura si criza supraindatorarii statului.

Galatiul, cel mai depopulat oras din Romania.

Rezultatele finale ale recensamantului realizat in 2011 confirma ca Galatiul e cel mai depopulat municipiu din tara. Daca la recensamantul din 2002 Galatiul avea 298. 589 de locuitori, in 2011 numarul acestora era 249. In noua ani, populatia Galatiului a scazut cu 49. 157 de locuitori, adica 16,46%. Principala cauza a acestei depopulari e reprezentata de efectele unor masuri de asa zisa reforma in domeniul productiei industriale, care nu au inclus si retehnologizarea, ci doar .

Cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romane, de peste 10,5 milioane euro, la extragerea 6/49

Premiu record la extragerea loto 6 din 49 de duminica! Premiul de peste 46,7 milioane de lei peste 10,5 milioane euro) este cel mai mare report inregistrat vreodata la Categoria I, informeaza Loteria Romana.

Revenire la BVB, pe cel mai mare rulaj din aceasta saptamana

Indicii Bursei de Valori Bucuresti BVB) au revenit pe plus in sedinta de tranzactionare de ieri, consemnandu-se cel mai ridicat rulaj de saptamana aceasta, apropiat de cel de vinerea trecuta.

Exporturile de petrol ale Rusiei in Europa, cel mai redus nivel din ultimii zece ani

Vanzarile de petrol rusesc catre Europa au scazut la minimul ultimilor zece ani, unele din motivele principale pentru aceasta scadere fiind cresterea consumului intern de pe piata ruseasca si politica Guvernului de la Kremlin de a-si indrepta atentia spre alte piete de desfacere, in special in zona Asiei Pacifice, in China si Japonia.

Cel mai mare traficant de cocaina din lume, expulzat din nou in Italia

Un lider mafiot italian, considerat cel mai mare traficant de cocaina din lume, va fi expulzat, sambata in Italia, la o zi dupa arestarea sa intr-un centru comercial din Columbia, a anuntat Parchetul, citat de AFP.

FOTO Cele mai catastrofale trotuare din Slatina au fost aduse la civilizatie

Dupa mai multe intarzieri din cauze mai mult sau mai putin obiective, lucrarea de reabilitare a celor mai impracticabile trotuare din municipiul Slatina a fost finalizata. Astfel, locuitorii orasului ce strabateau zilnic trotuarul de pe strada Cornisei aferent turnurilor GA 1-GA 5 pot rasufla de-acum usurati. Craterele omniprezente de pe aceasta cale de acces a fost adusa, dupa zeci de ani, la standarde demne de civilizatia anilor in care traim.

Profesorii din Romania, umiliti. Au cel mai mic salariu din Europa. Primesc pe ora 2 euro, in timp ce in Luxemburg, dascalii iau 85 de euro

Profesorii de la noi castiga intr-o luna cat altii in. patru ore. Altii din Luxembourg. Dupa ce au comparat salariile din Romania cu cele din alte tari europene, sindicalistii de la FSLI au cerut.

ştiri din High-tech

ştiri de la România Liberă

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2098 seconds )