Libnet.ro
UNICEF

22:32

VIDEO Se mplinesc 50 de ani de la producerea primei masini Dacia

Hotnews Hotnews,
 VIDEO Se mplinesc 50 de ani de la producerea primei masini Dacia

In data de 20 august 1968 era inaugurata Uzina de Autoturisme Pitesti UAP). Primul autoturism iesit de pe portile uzinei purta numele Dacia 1100 si era un vehicul produs dupa licenta modelului Renault R8. Un an mai tarziu intra in fabricatie Dacia 1300, care avea sa fie modelul de baza al marcii timp de aproape trei decenii. De-a lungul a cinci decenii, la Mioveni au fost fabricate peste 6 milioane de automobile. Dacia a livrat in tarile UE 282. 000 de masini in prima parte a anului, avand o cota de 3,3% pe piata auto a UE. continuă pe Hotnews

Se mplinesc 50 de ani de la producerea primei masini Dacia

In data de 20 august 1968 era inaugurata Uzina de Autoturisme Pitesti UAP). Primul autoturism iesit de pe portile uzinei purta numele Dacia 1100 si era un vehicul produs dupa licenta modelului Renault R8. Un an mai tarziu intra in fabricatie Dacia 1300, care avea sa fie modelul de baza al marcii timp de aproape trei decenii. De-a lungul a cinci decenii, la Mioveni au fost fabricate peste 6 milioane de automobile. Dacia a livrat in tarile UE 282. 000 de masini in prima parte a anului, avand o cota de 3,3% pe piata auto a UE.

Zi ISTORICA pentru Dacia! Jumatate de SECOL de la productia primului vehicul, la Mioveni (FOTO)

Zi istorica pentru Dacia! Luni se implinesc 50 de ani de la producerea primei masini Dacia. La 20 august 1968 era inaugurata Uzina de Autoturisme Pitesti UAP). Tot atunci a iesit de pe portile.

Dacia a implinit 50 de ani. Ce mare minciuna se afla in spatele primei masini care a iesit pe poarta fabricii

20 august 1968. Este data de nastere a primului autoturism Dacia, care a iesit pe poarta uzinei de la Colibasi, judetul Arges. Evenimentul era prezentat ca o mare realizare a ingineriei romanesti si este vorba de Dacia 1100, care in realitate era modelul francez Renault 8 asamblat la uzina de lana Pitesti.

Ce se iNTAMPLA cu TOTI posesorii de masini DACIA de anul viitor: ANUNTUL care trebuie sa ajunga la TOTI SOFERII (FOTO)

Noua Dacia Sandero va fi starul anului 2019, scriu jurnalistii francezi de la Auto Plus, care publica si o prima imagine cu aceasta masina. Noua Dacia Sandero se prezinta ca un SUV/crossover.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:32

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2335 seconds )