Libnet.ro
UNICEF

10:15

Autoritatile in alerta, dupa ce s-au inmultit focarele de pesta porcina africana in jurul Buzaului

Adevărul Adevărul,
Autoritatile in alerta, dupa ce s-au inmultit focarele de pesta porcina africana in jurul Buzaului

Buzaul este amenintat de virsul pestei porcine din toate partile. Duoa focarele deja cunoscute, in Braila si Ialomita, un focar a fost depistat si in judetul Ilfov. in aceste conditii, autoritatile sanitar-veterinare din judetul Buzau au decis sa intensifice masurile de contracarare a raspandirii virsului pestei. continuă pe Adevărul

Porcii din doua localitati vor fi sacrificati preventiv dupa confirmarea unor cazuri de pesta porcina africana

Porcii din doua localitati din judetul Constanta vor fi sacrificati preventiv in aceasta saptamana dupa confirmarea unor cazuri de pesta porcina in cateva gospodarii.

Focarele de pesta porcina africana se extind pe malul Dunarii

Autoritatile sanitar-veterinare au fost autorizate sa inceapa vineri eutanasierea porcilor domestici crescuti in gospodariile si fermele private din alte doua localitati rurale din judetul Constanta de pe.

Cele doua focare de pesta porcina au fost neutralizate. Autoritatile au instituit filtre de dezinsectie pe DN3B si DN3 A

Autoritatile din Calarasi au instituit mai multe filtre de dezinsectie pe raza judetului, dupa ce, in urma cu 2 zile, au fost confirmate doua focare de pesta porcina africana in localitatea Borcea.

Alerta in judetul Constanta! Au fost declarate 53 de focare de pesta porcina africana

Laboratorul National de Referinta din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala IDSA) a confirmat pe raza judetului Constanta, pana la data de 19 august, 53 de focare de pesta porcina africana.

Porcii din alte opt localitati constantene vor fi sacrificati dupa confirmarea mai multor cazuri de pesta porcina

Porcii din alte opt localitati din judetul Constanta vor fi sacrificati dupa confirmarea unor cazuri de pesta porcina africana.

Pesta porcina africana se EXTINDE. A ajuns si in judetul Ilfov

In judetul Ilfov a fost inregistrat un prim caz de pesta porcina africana, la o stanalanga care s-a aflat un cotet cu 15 porci. Focarul se afla la granita dintre Tunari si comuna Stefanestii de.

Un nou focar de pesta porcina africana

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor DSVSA) a identificat un nou focar de pesta porcina africana PPA) intr-o exploatatie comerciala din comuna Vacareni, asa incat numarul.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2187 seconds )