Libnet.ro
UNICEF

18:30

Andrei Popov: Faptul ca Guvernul Maiei Sandu nu are acces la institutii nu il face pe acesta mai putin legal

Adevărul Adevărul,
Andrei Popov: Faptul ca Guvernul Maiei Sandu nu are acces la institutii nu il face pe acesta mai putin legal

Faptul ca un Guvern nu are acces la institutiile sale nu il face pe acest executiv mai putin potent sau legal. Faptul ca temporar Guvernul Maiei Sandu isi organizeaza sedintele in Parlament cu constrangerea de rigoare nu il face mai putin functional. continuă pe Adevărul

LIVETEXT VIDEO Criza politica de la Chisinau: Angajati ai Politiei, demisi dupa ce si-au anuntat sustinerea fata de Guvernul Maiei Sandu Andrei Nastase, imbranceli cu seful Politiei Maia Sandu, catre cetateni: Daca vor merge la distrugerea totala a tar

Forte de ordine au descins miercuri dimineata la sediul Serviciului de Protectie si Paza de la Chisinau, fiind facute perchezitii la birourile unor angajati care si-au manifestat sustinerea pentru noul guvern condus de Maia Sandu, scrie Unimedia. De asemenea, Alexandru Pinzari, seful Politiei demis de Guvernul Sandu, a declarat ca a fost inceputa o ancheta de serviciu si ca au fost suspendati din functie sase colaboratori de la Inspectoratul National de Investigatii. Lui Andrei Nastase, ministrul de Interne in Guvernul Sandu, nu i s-a permis sa intre in sediul Politiei si s-a imbrancit cu Alexandru Pinzari. Nastase a facut un apel catre angajatii Ministerului de Interne sa vina alaturi de puterea legitim aleasa si desemnata, alaturi de Guvernul Maia Sandu. 32: Ambasadorul Statelor Unite la Chisinau, Dereck J. Hogan, a avut astazi mai multe intrevederi separate cu presedintele Igor Dodon, prim-ministrul Maia Sandu, presedintele Parlamentului, Zinaida Greceanai, si cu ministrul Afacerilor Interne, Andrei Nastase. 28: Ministrul Afacerilor de Interne din guvernul Maiei Sandu, Andrei Nastase, a spus miercuri ca va schimba legea astfel incat persoanele vinovate de subminarea puterii de stat si nerespectarea Constitutiei risca sa fie pedepsite chiar la inschisoare pe viata. 18:40 Un sondaj online efectuat de platforma de cercetari sociologice Votum. md si citat de stiri. md, la care au participat peste 15,000 de persoane, indica o preferinta a moldovenilor pentru Maia Sandu. 21 Ambasadorul Republicii Moldova in SUA, rechemata la Chisinau de catre ministrul de Externe din Guvernul Maiei Sandu18. 15 Prima aparitie publica a oligarhului pro-rus Ilan Sor, de la inceputul crizei politice: Cele trei partide PSRM, PD, ACUM) au dus tara intr-o profunda criza politica.

Ministru Economiei din Guvernul Maiei Sandu: in ultimul timp au loc extrageri mari de bani de pe conturile companiilor de stat in conturi offshore

Ministrul Economiei din Guvernul Maiei Sandu, Vadim Branzan, a anuntat joi, 13 iunie, ca detine informatia precum ca de pe conturile companiilor de stat au loc extrageri de mijloace financiare, atat in numerar cat si prin transfer, spre anumite conturi din offshore.

Andrian Candu: Daca as recunoaste Guvernul Maiei Sandu, ar insemna sa nu recunosc Constitutia

Vicepresedintele PDM Andrian Candu a declarat ca lidera PAS, Maia Sandu, nu este prim-ministrul Republicii Moldova in baza Constitutiei tarii. Democratul sustine ca, daca ar recunoaste pe Maia Sandu in calitate de premier, ar insemna sa nu recunoasca Legea Suprema.

Andrei Nastase: Ceea ce se intampla la Chisinau se numeste uzurparea puterii in stat

Presedintele Partidului Platforma Demnitate si Adevar, Andrei Nastase, ministru de interne numit in Guvernul Maiei Sandu, spune ca situatia in care s-a pomenit Republica Moldova se numeste uzurparea puterii in stat. Declaratiile au fost facute in platoul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Criza de la Chisinau Dodon le cere functionarilor si militarilor sa recunoasca Guvernul Maia Sandu: Nu trebuie sa fiti complicii uzurpatorilor!

Igor Dodon, presedintele Republicii Moldova, le-a cerut functionarilor publici, colaboratorilor structurilor de forta si militarilor sa sustina procesul de transfer al puterii si sa recunoasca Guvernul condus de Maia Sandu, garantand ca nimeni nu va fi pedepsit in urma acestei decizii.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1993 seconds )