Libnet.ro
UNICEF

07:00

CCR mentine pensiile speciale: legea PNL a fost declarata neconstitutionala. Decizia era previzibila

Adevărul Adevărul,
CCR mentine pensiile speciale: legea PNL a fost declarata neconstitutionala. Decizia era previzibila

Curtea Constitutionala a admis miercuri sesizarile inaltei Curti de Casatie si Jutitie si a Avocatului Poporului fata de legea PNL prin care au fost abrogate toate pensiile speciale, cu exceptia militarilor si angajatilor MAI. Asadar, pensiile speciale raman in vigoare. Decizia CCR era previzibila: specialistii in drept au avertizat ca abrogarea pensiilor speciale e neconstitutionala. continuă pe Adevărul

Pensiile speciale nu pleaca nicaieri: argumentul CCR care atesta legea facuta cu picioarele

La cateva luni dupa ce romanii au celebrat cu entuziasm desfiintarea pensiilor speciale pentru o mare parte dintre categoriile care se bucurau de ele, legea cu pricina a fost declarata.

Pensiile, speciale - constitutionale, conform deciziei CCR

Curtea Constitutionala a admis miercuri sesizarile inaltei Curti de Casatie si Jutitie si a Avocatului Poporului impotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale cu excetia celor cin Armata si Ministerul de Interne, au declarat pentru G4Media. ro surse din cadrul CCR.

Analist: Guvernul a gestionat cu intarziere situatia economica. Nota 5-6. Pensiile speciale si aparatul bugetar raman neafectate

Guvernul a gestionat cu intarziere situatia economica a tarii, in pandemie, deoarece masurile de sprijin concret intarzie sa apara, iar majorarea pensiilor din septembrie inca nu a fost anulata, in timp ce pensiile speciale si structura aparatului bugetar raman neafectate, considera analistul financiar Cristian Tudorescu. El da Executivului nota 5-6, precizand ca pana acum doar masura somajului tehnic a functionat.

Orban arunca vina pe CCR pentru esecul de a abroga pensiile speciale:Nu vrea sa existe dreptate, urmareste ca mentina un sistem privilegiat

Premierul Ludovic Orban spune ca, prin declararea ca neconstitutionala a legii privind desfiintarea pensiilor speciale, CCR a aratat ca nu vrea sa existe dreptate in sistemul de pensionare si ca urmareste ca mentina un sistem privilegiat de calcul al pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale.

CCR despre neconstitutionalitatea abrogarii pensiilor speciale: Legea are la baza nicio documentare sau fundamentare, cercetare sau studiu de impact

Curtea Constitutionala a Romaniei sustine ca legea privind abrogarea pensiilor speciale are un caracter profund eterogen, vizand statute profesionale diferite, si ca actul normativ adoptat nu are la baza nicio documentare sau fundamentare.

CCR: Abrogarea pensiilor speciale este neconstitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au decis, miercuri, ca legea privind abrogarea pensiilor speciale este neconstitutionala, potrivit unor surse din institutie. Curtea a fost sesizata in acest sens de Avocatul Poporului si inalta Curte de Casatie si Justitie.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2096 seconds )