Libnet.ro
UNICEF

08:00

Clujenii si iau ramas bun de la Doina Cornea; sicriul a fost depus n Catedrala Greco-Catolica

Hotnews Hotnews,
 Clujenii si iau ramas bun de la Doina Cornea; sicriul a fost depus n Catedrala Greco-Catolica

Cei care au dorit sa aduca un ultim omagiu disidentei anticomuniste Doina Cornea au venit sa se reculeaga, duminica, in Catedrala Greco-Catolica din Cluj-Napoca, unde sicriul cu trupul neinsufletit a fost depus, la ora 15. 00, in Aula Cardinal Iuliu Hossu, transmite Agerpres. continuă pe Hotnews

Programul ceremoniilor de inmormantare: cand isi pot lua romanii ramas bun de la Doina Cornea

Clopotele bisericilor greco-catolice din Cluj vor rasuna zilnic, timp de trei zile, la pranz, in memoria curajoasei disidente.

Cand si unde va fi inmormantata Doina Cornea. Trupul a fost depus la o morga privata

Fosta disidenta a regimului comunist Doina Cornea, in varsta de 89 de ani, a murit in noaptea de joi spre vineri in locuinta sa din Cluj-Napoca.

Tariceanu: Doina Cornea a fost si va ramne un exemplu pentru tinerele generatii despre ce nseamna curaj, decenta si echilibru

Doina Cornea a fost si va ramane un exemplu pentru tinerele generatii despre ce inseamna curaj, decenta si echilibru, spune Calin Popescu Tariceanu dupa moartea disidentei.

Ana Blandiana: Doina Cornea a fost, singura, societatea civila a unei tari care nu cunostea nca definitia acestei notiuni / Marius Oprea:A avut un curaj care ar putea parea nesabuit

Scriitoarea Ana Blandiana afirma ca regretata Doina Cornea a fost cea mai puternica forta morala din Romania ultimelor doua decenii ale secolului XX, reprezentand societatea civila a unei tari care nu cunostea inca definitia acestei notiuni.

O ora cu Doina Cornea, sau pledoaria pentru simplitate

Tot asa suna titlul celui de-al doilea articol de presa pe care l-am publicat in viata mea de gazetar. La inceputului anului 1990, cand toate visurile, inclusiv cele profesionale, pareau sa aiba cale libera, m-am hotarat sa dau curs chemarii de a scrie. Asa am ajuns la nou-infiintatul ziar independent Obiectiv. Prima misiune jurnalistica a fost un caz de omor in familie, pe motiv de divergente politice, cu 27 de lovituri de cutit. A doua a fost sa iau, la Cluj, un interviu renumitei disidente Doina Cornea, care pe atunci era un star absolut, vanat inclusiv de presa internationala. Si l-am luat.

Doina Cornea a murit. Cine a fost femeia care a infruntat comunismul romanesc

Doina Cornea a murit pe 4 mai. Ea a fost una dintre vocile de opozitie din Romania comunista condusa de Nicolae Ceausescu. Vestea despre Doina Cornea care a murit a fost data de jurnalistul Dorin Chiotea pe Facebook. Doina Cornea, erou si constiinta asumata a luptei anticomuniste, a murit in aceasta dimineata. Dumnezeu sa o [].

Doina Cornea a murit. Cine a fost femeia care a infruntat comunismul

Doina Cornea a murit pe 4 mai. Ea a fost una dintre vocile de opozitie din Romania comunista condusa de Nicolae Ceausescu. Vestea despre Doina Cornea care a murit a fost data de jurnalistul Dorin Chiotea pe Facebook. Doina Cornea, erou si constiinta asumata a luptei anticomuniste, a murit in aceasta dimineata. Dumnezeu sa o [].

UPDATE A murit Doina Cornea. Fosta disidenta avea 88 de ani

Disidenta anticomunista Doina Cornea a murit, in cursul noptii de joi spre vineri, in locuinta sa, la varsta de 88 de ani. Doina Cornea era bolnava de mai mult timp. Vestea mortii sale a fost confirmata pentru Agerpres de Leontin Iuhas, fiul Doinei Cornea.

Amintirile lui Ciolos despre Doina Cornea. Fostul premier povesteste cum a fost obligat, in 1988, sa faca paza pe strada unde locuia disidenta

Fostul premier Dacian Ciolos povesteste cum, in anul 1988, fiind militar in termen, a fost pus in situatia, alaturi de alti tineri soldati, sa faca de paza la intrarea pe strada unde Doina Cornea era arestata la domiciliu sau sa patruleze pe langa statuile din oras unde imprastia manifeste impotriva regimului.

Directorul SRI: Ei au fost aspri si cruzi, doamna Doina Cornea a fost puternica si delicata. Ea a biruit!

Directorul SRI, Eduard Hellvig, transmite un mesaj la moartea Doinei Cornea, spunand ca ei au fost aspri si cruzi, insa fost disidenta a fost puternica si delicata si a biruit.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,22 seconds )