Libnet.ro
UNICEF

07:15

Copiii bolnavi de cancer au de toate? Episodul 1: Niciun spital din Romnia nu face radioterapie pentru copii. O asistenta ghida aparatul cu mna. Ce precizie mai avea sa tinteasca tumora?

Hotnews Hotnews,
 Copiii bolnavi de cancer au de toate? Episodul 1: Niciun spital din Romnia nu face radioterapie pentru copii. O asistenta ghida aparatul cu mna. Ce precizie mai avea sa tinteasca tumora?

In jur de 5. 000 de copii din Romania sunt bolnavi de cancer, iar 400-500 de noi cazuri sunt diagnosticate anual, estimeaza autoritatile, care nu au, insa, o evidenta exacta. Potrivit medicilor consultati de HotNews. ro, au nevoie de radioterapie un sfert dintre copiii nou diagnosticati, dar si o parte dintre copiii diagnosticati cu mai mult timp in urma, care au recaderi. Cu toate acestea, niciun spital de stat nu poate face radioterapie pentru copiii mai mici de 10-14 ani, care nu stau nemiscati si au nevoie de o procedura speciala. Procedura este disponibila in Romania doar la o clinica privata si decontata de CNAS, insa, potrivit datelor transmise de reprezentantii clinicii, doar aproximativ 30-40 de copii sunt tratati aici anual. Nu se stie ce se intampla cu ceilalti. Cand facea fiul meu radioterapie, intra o asistenta si ghida aparatul cu mana. Pai mai avea precizie sa ii tinteasca tumora?, a marturisit, pentru HotNews. ro, mama unui copil bolnav de cancer cerebral tratat la Institutul Oncologic din Bucuresti. continuă pe Hotnews

Cum poti face Kangoo Jumps si sa ajuti copiii bolnavi de cancer pe 16 martie

Pasionatii de Kangoo Jumps au posibilitatea sa ajute copiii bolnavi de cancer prin participarea la un eveniment caritabil organizat anual de Kinga Sebestyen, in beneficiul Asociatiei M. , cu scopul de a imbunatati conditiile de tratare a copiilor bolnavi de cancer.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2039 seconds )