Libnet.ro
UNICEF

14:15

CSM intareste Sectia Speciala. Valideaza numirea a trei noi procurori in cadrul Sectiei de Investigare a Magistratilor

Adevărul Adevărul,
CSM intareste Sectia Speciala. Valideaza numirea a trei noi procurori in cadrul Sectiei de Investigare a Magistratilor

Plenul CSM a validat marti numirea a trei noi procurori in cadrul Sectiei Speciale si organizarea unui nou concurs pentru procurori cu functii de executie in cadrul aceluiasi parchet. Numirea Adinei Florea in fruntea SIIJ treneaza in conditiile in care nu exista o majoritate in plenul CSM. continuă pe Adevărul

Ministrul Justitiei si sefa CSM, o noua cearta privind Sectia speciala. Savonea: Ar trebui sa va preocupe abuzurile unor procurori Birchall: Va rog sa nu dati lectii ministrului

Ministrul Justitiei si presedintele CSM au avut un nou schimb dur de replici in sedinta de marti a plenului Consiliului Superior al Magistraturii CSM) privind Sectia de anchetare a magistratilor. Lia Savonea a sustinut ca exista procurori trimisi in judecata devoalati cu privire la metode si tehnici demne de alte timpuri si i-a spus Anei Birchall ca aceasta ar trebui sa fie preocuparea sa, ci nu sa citeze un text aprovimativ. Va rog sa nu dati lectii ministrului Justitiei, a fost replica Anei Birchall pentru Lia Savonea.

Ministrul Justitiei spune ca Sectia Speciala nu mai poate functiona

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a declarat, la sediul CSM, ca Sectia pentru investigarea infracti.

Birchall, inaintea plenului CSM in care Savonea incearca iar numirea Adinei Florea la Sectia speciala: Vremea smecheriilor introduse nu stiu de cine nu stiu pe unde trebuie sa apuna

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a reiterat, marti, inaintea plenului CSM, punctul sau de vedere potrivit caruia Sectia de investigare a infractiunilor din justitie SIIJ), asa cum este reglementata in acest moment, nu poate continua sa functioneze. Vremea smecheriilor introduse asa nu stiu de cine nu stiu pe unde cred ca trebuie sa apuna si sper eu ca a apus, a spus Birchall, aflata in conflict deschis cu Savonea.

Al saptelea esec pentru Lia Savonea in inscaunarea Adinei Florea la Sectia Speciala

Lia Savonea a inregistrat marti o noua infringere in incercarea de a valida numirea Adinei Florea in fruntea Sectiei Speciale. Este cea de-a saptea incercare esuata. Adina Florea, respinsa de trei ori de presedintele Iohannis la sefia DNA, trebuie sa astepte acum o noua sedinta de plen a CSM unde sa se obtina o majoritate pentru validarea numirii in fruntea SIIJ.

Parlamentul European valideaza numirea Laurei Codruta Kovesi ca procuror-sef european

Conferinta Presedintilor a Parlamentului European a facut miercuri ultimul pas pentru numirea Laurei Codruta Kovesi drept primul procuror-sef european, anunta PE intr-un comunicat oficial. Decizia.

Ana Birchall, despre Sectia speciala: Vremea smecheriilor introduse nu stiu de cine nu stiu pe unde trebuie sa apuna

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a declarat marti, inaintea plenului CSM unde se discuta numirae Adinei Florea la conducerea SIIJ, ca acest parceht, asa cum este reglementat in acest moment, nu poate continua sa functioneze.

Sectia Speciala a clasat dosarul procuroarei Adina Florea, vizata in cazul publicarii de catre Darius Valcov a protocolului secret SRI-Parchet

Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie SIIJ) a clasat dosarul in care procurorul Adinei Florea era suspectata ca i-ar fi dat lui Darius Valcov spre publicare o copie dupa protocolul secret SRI-Parchet.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2144 seconds )