Libnet.ro
UNICEF

11:31

Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989

Adevărul Adevărul,
Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989

Volumul Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989, scris de Andrei Ursu, Roland O. Thomasson, Madalin Hodor, a aparut pe piata in aceste zile, cand se sarbatoresc 30 de ani de la Revolutia din 1989. Prefata este semnata de Dennis Deletant. Adevarul. ro prezinta un fragment, in avanpremiera, din volumul publicat de Editura Polirom. continuă pe Adevărul

Revolutia nici n-a existat. A fost o lovilutie. Fragment din Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989

Un observator strain, dar atent al Romaniei contemporane a facut o remarca ce-ar trebui sa ne dea de gandit. Suntem poporul care a realizat extraordinara, unica performanta de a-si uita momentul definitoriu al propriului eroism din ultimele decenii. Sub atacul inexorabil al dezinformarii securiste, s-au acreditat versiuni atat de falsificate ale istoriei lui decembrie 1989 incat opinia publica a ajuns practic anesteziata.

Schimbarea la fata a Romaniei, in decembrie 1989

Un dus rece, pentru adeptii interpretarii unilaterale a evenimentelor complexe petrecute in Romania, in ultima luna a anului 1989 a fost administrat, celor dezinformati cu privire la adevarurile tragice de atunci, de cartea Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia securitatii in decembrie 1989. Autorii cartii sunt Andrei Ursu, Roland O. Thomasson si Madalin Hodor.

Ordinul dat de seful Securitatii pe 17 decembrie 1989: Se lichideaza radical. Iulian Vlad s-a prezentat ulterior, ani la rand, drept ingerul dreptatii

La represiunea din Timisoara din 17 decembrie 1989 au participat forte ale Armatei, ai Militiei, si Securitatii. Fostii sefi ai Securitatii au incercat in cei 30 de ani trecuti de la Revolutie sa se spele pe maini, spunand ca ei nu au tras.

Ce a patit Cristian Tudor Popescu in noaptea de 21 decembrie 1989. Era foarte clar

Gazetarul Cristian Tudor Popescu se numara printre cei care au trait lacomia, furia, slabiciunile, grandoarea dictatorului si teroarea regimului comunist. Absurdul lui Nicolae Ceausescu a scos oamenii in strada, simtind ca isi pot recastiga respectul, demnitatea si libertatea. Ce a patit jurnalistul in noaptea de 21 decembrie 1989? Ce a patit Cristian Tudor Popescu in .

indoielile si argumentele unui militar de cariera despre Revolutia din Decembrie 1989: Chiar o fi fost spontana revolta?

Pentru un militar de cariera, care conduce acum Cultul Eroilor din Constanta, Revolutia din Decembrie 1989 nu merita decat titulatura de Evenimentele din Decembrie 1989.

20 decembrie 1989. Huliganii il sfideaza pe Ceausescu si declara Timisoara primul oras liber

La 20 decembrie 1989, coloane cu zeci de mii de muncitori parasesc intreprinderile si se indreapta spre centrul Timisoarei, potrivit Mediafax. Manifestantii infiinteaza Frontul Democratic Roman, militarii sunt retrasi in cazarmi, se interzice folosirea armamentului, armata fraternizeaza cu protestatarii.

30 DE ANI DE LA REVOLUTIE: La 20 decembrie 1989 - Timisoara devenea primul oras liber

In urma cu 30 de ani, pe 20 decembrie 1989, Timisoara devenea primul oras liber de comunism, cu pretul vietii unor oameni care au murit pe strazile orasului secerati de gloante.

Rezolutie politica europeana, la 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989

Parlamentul European a adoptat, ieri, cu 513 voturi pentru, 18 impotriva si 87 de abtineri, o rezolutie privind comemorarea a 30 de ani de la Revolutia romana din decembrie 1989.

Procurorul general: Cer iertare victimelor Revolutiei din decembrie 1989 si societatii romanesti pentru neindeplinirea obligatiei legale de a stabili adevarul si de a trage la raspundere vinovatii

Procurorul general interimar Bogdan Licu le cere iertare victimelor Revolutiei din decembrie 1989 si societatii romanesti pentru neindeplinirea de catre Ministerul Public, in toti acesti ani, a obligatiei legale de a stabili adevarul si de a-i trage la raspundere pe cei vinovati.

Klaus Iohannis: Rezolutia PE reconfirma ca sacrificiul romanilor din decembrie 1989 reprezinta piatra de temelie a Romaniei democratice

Presedintele Klaus Iohannis saluta adoptarea, de catre Parlamentul European, a Rezolutiei privind comemorarea a 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, prin care se omagiaza memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate si democratie si se solicita statului roman intensificarea eforturilor in vederea elucidarii adevarului cu privire evenimentele de la acel moment.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2278 seconds )