Libnet.ro
UNICEF

10:30

Cine au fost liderii miscarii legionare din Romania si cum au sfarsit.Secretele cuiburilor de legionari

Adevărul Adevărul,
Cine au fost liderii miscarii legionare din Romania si cum au sfarsit.Secretele cuiburilor de legionari

In perioada 1948 1962, de-a lungul si de-a latul tarii, din Dobrogea si pana in Bucovina, din Delta Dunarii si pana in Banat, s-au infiintat grupari de rezistenta anticomuniste. continuă pe Adevărul

Gheorghe Jimboiu, liderul miscarii legionare din Oltenia. Istoricii: Au facut mult rau in timpul rebeliunii

Miscarea legionara a fost o organizatie cu caracter mistic-religios si violent anticomunist, care functionat in Romania din 1927. Adeptii acestei organizatii utilizau asasinatul ca arma politica.

Liderul Miscarii Legionare, judecat la Turnu Severin

La Drobeta Turnu Severin a avut loc procesul liderului Miscarii Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. A fost un eveniment care a creat in epoca o stare de efervescenta si de interes cu totul deosebita.

Compania din Romania care a fost vanduta cu 6,5 MILIARDE de euro. Cine a cumparat-o

Producatorul irlandez de ciment CRH a ajuns la un acord cu companiile Holcim si Lafarge pentru a cumpara cea mai mare parte dintre activele scoase la vanzare de cele doua companii, inclusiv pe cele din Romania,.

Castigatoarea din Romania a concursului european pentru traducatori Juvenes Translatores este o eleva din Craiova. Vezi subiectele de concurs

Maria Flavia Tohaneanu este castigatoarea din Romania a concursului Juvenes Translatores, editia 2014/2015, anunta Comisia Europeana. Ea este eleva in clasa a XI-a la Colegiul National Carol I din Craiova. Peste 3. 000 de elevi au participat la acest concurs, la care au fost desemnati castigatori 28 de liceeni - cate unul din fiecare stat membru. Din Romania, la competitia europeana au participat elevi de la 32 de licee.

Philip Morris numeste un nou Managing Director pentru operatiunile din Romania

Danezul Steen Hjortholm a fost numit de Philip Morris International la conducerea operatiunilor din Romania, in locul lui Sergey Slipchenko, care si-a incheiat mandatul de patru ani si isi va continua activitatea in filiala Philip Morris Rusia, arata un comunicat al companiei remis redactiei.

Doi cersetori romi din Romania, folositi ca exponate intr-o galerie de arta din Suedia

Doi cersetori din Romania sunt folositi ca exponate, la o galerie de arta din orasul suedez Malmo. Cei doi, un barbat si o femeie, au fost gasiti de organizatorii controversatei expozitii pe strazile orasului.

Cele mai mari recall-uri pe piata auto din Romania

In ultimul an, pe piata auto din Romania au fost rechemate in service pentru defectiuni aproape 30. 000 de masini, pentru care constructorii de automobile au suportat costurile defectelor de fabricatie. Cele mai multe recall-uri de masini in Romania.

Doi cersetori din Romania, folositi ca exponate la o galerie de arta din Suedia

Doi cersetori din Romania sunt folositi ca exponate, la o galerie de arta din orasul suedez Malmo. Cei doi, un barbat si o femeie, au fost gasiti de organizatorii controversatei expozitii pe strazile.

FOTOGALERIE Imaginea trista a spitalelor din Romania. Conditiile insalubre in care sunt tratati pacientii

Mizeria din spitalele romanesti este in continuare un subiect extrem de dezbatut. Cititorii HotNews. ro sunt revoltati de conditiile insalubre in care sunt tratati, iar pozele postate de acestia contureaza foarte bine imaginea trista a spitalelor din Romania. Spitalul judetean din Focsani si sectiile de pediatrie din cadrul Spitalelor Judetene Constanta si Calarasi sunt doar cateva exemple ale mizeriei spitalelelor publice din Romania. Intra in articol pentru a vedea imagini cu mizeria din spitalele romanesti.

Gruparea &171;Statul Islamic &187; cumpara armament din Romania

Gruparea terorista Statul Islamic este pe punctul sa achizitioneze munitie in valoare de 300 de milioane de dolari din Romania, a acuzat recent Hakim Zamili, presedintele Comisiei parlamentare irakiene pentru Securitate si Aparare, insa ambasadorul Romaniei in Irak, Iacob Prada, a negat informatiile.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2073 seconds )