Libnet.ro
UNICEF

08:30

Condamnat la moarte de unguri si vanat de rusi, Onisifor Ghibu a realizat doua uniri si a ajuns in lagarele comuniste

Adevărul Adevărul,
Condamnat la moarte de unguri si vanat de rusi, Onisifor Ghibu a realizat doua uniri si a ajuns in lagarele comuniste

Onisifor Ghibu, ardelean refugiat in Basarabia in 1917, a fost un clopot al desteptarii nationale in acea bucata de tara inca rupta din trupul Romaniei. A pus umarul la infaptuirea unirii ei cu Romania, apoi s-a intors in Transilvania, unde si-a implinit misiunea de a-si vedea poporul reintregit la 1 decembrie 1918. Dupa 45, Ghibu a fost arestat si a trait restul vietii ca o persona non grata a tarii pe care el s-a luptat sa o cladeasca. continuă pe Adevărul

Generatia Marii Uniri. Onisifor Ghibu a realizat doua uniri si a ajuns in lagarele comuniste

Onisifor Ghibu, ardelean refugiat in Basarabia in 1917, a fost un clopot al desteptarii nationale in acea bucata de tara inca rupta din trupul Romaniei.

Generatia Marii Uniri, episodul 3. Onisifor Ghibu, doua uniri si o condamnare

Onisifor Ghibu, ardelean refugiat in Basarabia in 1917, a fost un clopot al desteptarii nationale in acea bucata de tara inca rupta din trupul Romaniei. A pus umarul la infaptuirea unirii ei cu Romania, apoi s-a intors in Transilvania, unde si-a implinit misiunea de a-si vedea poporul reintregit la 1 decembrie 1918. Dupa 45, Ghibu a fost arestat si a trait restul vietii ca o persona non grata a tarii pe care el s-a luptat sa o cladeasca.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2217 seconds )