Libnet.ro
UNICEF

08:45

Camerata Regala la Liege, de Ziua Nationala a Romaniei

Adevărul Adevărul,
Camerata Regala la Liege, de Ziua Nationala a Romaniei

Pe 1 Decembrie, Camerata Regala va reprezenta Romania la Liege - Belgia, in cadrul Festivalului International de Arta Europalia, printr-un concert extraordinar, prilejuit de Ziua Nationala a Romaniei. Intitulat Rapsodiile Romane Rhapsodies roumaines), concertul va reuni creatiile unora dintre cei mai importanti compozitori romani. continuă pe Adevărul

FOTO VIDEO Centrul Bacaului, animat de elevii de la Scoala Gimnaziala Mihail Sadoveanu. Ei au dat tonul distractiei de Ziua Nationala a Romaniei

Sute de elevi, alaturi de dascalii lor, au marcat intr-un mod inedit, in centrul orasului, Ziua de 1 Decembrie, sarbatoarea nationala a Romaniei.

Te Deum in bisericile ortodoxe de Ziua Nationala a Romaniei

De Ziua Nationala a Romaniei, duminica, 1 decembrie 2019, dupa Sfanta Liturghie, in catedralele eparhiale, bisericile parohiale si manastiresti din tara si strainatate, precum si in paraclisele scolilor de teologie ortodoxa va fi oficiata slujba de Te Deum pentru eroii neamului romanesc, care prin jertfa lor au infaptuit unitatea nationala a romanilor in anul 1918.

Ce programe speciale a pregatit TVR de Ziua Nationala a Romaniei FOTO

Retrospectiva a celor mai importante evenimente din ultimii 30 de ani, parade militare, editii speciale ale emisiunilor Vedeta populara, Politica si delicateturi, Garantat 100%, Izolati in Romania, sunt cateva dintre programele pregatite de TVR 1 pentru Ziua Nationala a Romaniei.

Fortele de ordine sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei

La ceremonia publica dedicata Zilei Nationale a Romaniei, organizata in data de 1 Decembrie, incepand cu ora 13:00, din partea ISU Dambovita vor fi prezenti ofiteri si un pluton de defilare, care vor participa la depunerea de coroane si jerbe de flori la la Monumentul Istoric Manastirea Dealu si la defilarea garzii de onoare.

Ce se intampla la Focsani, de Ziua Nationala a Romaniei. Fasolea si carnatii, vedetele sarbatorii

Pentru sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, pe 1 Decembrie, Primaria si Consiliul Local Focsani vor aloca de la buget suma de 80. 000 de lei.

Ziua Nationala a Romaniei inegale. Suntem tigrii Europei la crestere economica. Problema e cum explici asta celor peste 4,5 milioane de romani catalogati oficial drept saraci

Supravietuim, dar nu se cheama ca traim, spune Florin, angajat pe salariul minim intr-o localitate din nordul tarii. in ziua de salariu raman instant fara jumatate din bani. Se duc pe plata abonamentului la telefon, pe chirie si pe mancarea pe o saptamana. Si nici nu cumpar cine stie ce. Iar cu o saptamana inainte de leafa urmatoare fac foamea, zice el. Florin spune un adevar nerostit- chiar daca Iohannis, Orban sau Isarescu de la BNR le-ar spune ca traiesc in cea mai buna Romanie din ultima suta de ani, multi romani i-ar privi cu neincredere. Si nu sunt putini acestia; Statistica tocmai a publicat noile date privind numarul saracilor: 4,6 milioane!.

Cum e sarbatorita Ziua Nationala in lume

1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, va fi sarbatorita si anul acesta printr-o serie de evenimente culturale organizate de reprezentantele Institutului Cultural Roman din strainatate. Concerte, expozitii, proiectii de film, spectacole de teatru sunt cateva dintre manifestarile oferite publicului cu ocaziaZileiNationale.

Restrictii de trafic in Capitala pentru parada militara de Ziua Nationala a Romaniei si tragerea la sorti a grupelor pentru EURO 2020

Traficul rutier va fi restrictionat in Capitala, sambata si duminica, pentru efectuarea antrenamentelor generale si pentru parada militara de Ziua Nationala a Romaniei in zona Arcului de Triumf. Mai multe restrictii de circulatie sunt impuse in.

Programul complet al evenimentelor care vor avea loc la Galati de Ziua Nationala a Romaniei

Evenimentele oficiale, organizate de Prefectura si Garnizoana Galati, vor fi completate cu o serie de spectacole de teatru si concerte folclorice puse la dispozitia galatenilor de Primaria municipiului si de institutiile culturale subordonate.

Dirijorul CristianMacelarusi violoncelistul Andrei Ionita, alaturi de Orchestra Nationala a Belgiei, la Bozar, de Ziua Nationala a Romaniei

CristianMacelaru, dirijorul care va fi din 2021 succesorul francezului Emmanuel Krivine in fruntea Orchestrei Nationale a Frantei, siAndrei Ionita, supranumit de The Times unul dintre cei mai interesanti violoncelisti ai lumii, vor sustine pe 29 noiembrie si pe 1 decembrie 2019,doua concerte laPalatul Artelor Bozar, alaturi deOrchestra Nationala a Belgiei, in cadrulEuropalia.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2066 seconds )