Libnet.ro
UNICEF

05:00

Trei zile de intalniri cu scriitoare din Romania si din strainatate, la Festivalul International Orasul si Literatura

Adevărul Adevărul,
Trei zile de intalniri cu scriitoare din Romania si din strainatate, la Festivalul International Orasul si Literatura

Intre 8 si 10 martie, la Muzeul National al Literaturii Romane si la sediul Institutului Cultural Roman, va avea loc cea de-a treia editie a Festivalului International Orasul si Literatura Lofest). Anul acesta sunt invitate zece scriitoare. continuă pe Adevărul

Intre un sfert si o treime dintre cei mai titrati analisti financiari din Romania vad un curs euro de 5 lei spre finalul anului (sondaj)

Indecizia politica de la cel mai inalt nivel, schimbarile dese de premieri si de ministri, protestele de strada care amplifica si ele zgomotul politic si interminabilele scandaluri din Romania ne fac pe fiecare dintre noi sa ne intrebam oare ce va urma si ce ne mai asteapta. Daca la oamenii simpli aceste intrebari sunt mai mult retorice, in cazul companiilor care ruleaza banii clientilor in schimbul unor randamente cat mai bune, acest zgomot politic se traduce in miscari ample de bani, care misca nivelul cursului euro si uneori, directia economiei. Indicatorul privind evolutia mediului de afaceri este negativ. A fost la un nivel catastrofal in decembrie, era la minimul ultimilor 3 ani. Decembrie a fost luna in care incertitudinea a fost maxima. Noi, ca administratori de fonduri nu stiam ce sa facem cu banii clientilor: sa vindem? Sa cumparam? Nu stiam ce ne asteapta in fiscalitate, venea un nou Guvern si nu stiam ce intentii are. In ianuarie lucrurile s-au mai clarificat putin, in sensul ca macar aveai un Guvern, iar incertitudinea a mai scazut, a explicat vineri la un seminar organizat de Finmedia, Mihai Purcarea, unul din directorii CFA Romania si CEO al BRD Assett Management.

Business report:Cine conduce de fapt politicile economice din Romania;Consumul de carburanti creste, rafinariile romanesti duduie, dar Romania devine tot mai dependenta de petrolul din import;Primaria Capitalei se pregateste de Dragobete: a cheltuit 23.0

Cum ajung vitele crescute in Romania pe mesele turcilor si arabilor, in timp ce romanii importa carnea. Strainii platesc cu un euro mai mult pe kilogram. Multi fermieri din Romania spun ca prefera sa vanda animalele de carne in Asia pentru ca pretul oferit este mai ridicat decat cel al abatoarelor autohtone. Primaria Capitalei se pregateste de Dragobete: a cheltuit 23. 000 de euro pe decoratiuni de pat in forma de inima. Clotilde Armand a criticat-o pe Gabriela Firea, semnaland o noua serie de cumparaturi in valoare de 15. 500 de euro.

Numarul tinerilor din Romania cu varsta intre 15 si 29 de ani a scazut cu 28% in 2016 fata de 2008. Majoritatea a ales sa emigreze

Numarul tinerilor din Romania cu varsta cuprinsa intre 15 si 29 de ani a scazut cu aproape 28% intre 2008 si 2016, potrivit datelor statistice publicate de Eurostat, iar principalele motive sunt legate de scaderea natalitatii si emigratia din ce in ce.

Cinci vietnamezi, care voiau sa fuga din Romania, ascunsi printre pachetele de marfa ale unui TIR

Cinci vietnamezi au fost gasiti de politisti la Nadlac, printre pachetele de marfa ale unui TIR. Acestia voiau sa fuga pe ascuns din Romania. Cu TIR-ul respectiv erau transportate granule de plastic.

Jucaus, dar MIC: Salariul minim din Romania creste cel mai repede din UE, dar ramane printre cele mai scazute

Salariul minim brut pe economie din Romania creste cel mai rapid din Uniunea Europeana, desi ramane printre cele mai scazute, potrivit datelor publicate vineri de Biroul european de statistica Eurostat. in.

Surse: Unul dintre cei mai cautati oameni de afaceri din Romania tocmai s-a predat in Italia

Omul de afaceri Ioan Bene, condamnat la trei ani si opt luni de inchisoare pentru dare de mita, s-ar fi predat autoritatilor, in Italia, potrivit unor surse din cadrul IPJ Cluj, citate de.

Surse: Unul dintre cei mai cautati oameni de afaceri din Romania tocmai s-a predat in Italia! Anunt de ultim moment

Omul de afaceri Ioan Bene, condamnat la trei ani si opt luni de inchisoare pentru dare de mita, s-ar fi predat autoritatilor, in Italia, potrivit unor surse din cadrul IPJ Cluj, citate de.

Viorica Dancila gafeaza grav din nou: Ce a putut spune premierul despre pensia minima din Romania

O noua aparitie televizata, o noua gafa uriasa facuta de premierul Viorica Dancila! Sefa executivului s-a incurcat rau de tot in cifre si a ajuns sa majoreze valoarea pensiei minime din Romania de nu ma.

Locul din Romania in care zapada masoara doi metri

Cel mai mare strat de zapada din judetul Sibiu, de 191 de centimetri, se inregistreaza in zona turistica Balea Lac, la peste 2. 000 de metri altitudine in muntii Fagaras. La Balea Lac riscul de avalansa.

O universitate din Romania isi suspenda activitatea, din cauza gerului

Universitatea Suceava intrerupe activitatea luni si marti din cauza frigului din sali si camine. Reprezentantii institutiei transmit ca: Avand in vedere avertizarile meteorologice si problemele.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2207 seconds )