Libnet.ro
UNICEF

07:30

Ziua Limbii Romane in Bucuresti: un steag tricolor urias in Parcul Titan.

Adevărul Adevărul,
Ziua Limbii Romane in Bucuresti: un steag tricolor urias in Parcul Titan.

Pe data de 31 august neamul romanesc sarbatoreste Ziua Limbii Romane. Acest lucru se intampla in mod oficial pe ambele maluri ale Prutului, data fiind inscrisa ca atare in legislatia ambelor state romanesti. Limba Romana este ceea ce uneste neamul romanesc. continuă pe Adevărul

Clujenii vor putea completa povestile si poeziile unor autori romani celebrila Ziua limbii romane

Festivalul Ziua limbii romane se desfasoara in weekend, in Parcul Central Simion Barnutiu din Cluj-Napoca. Pe langa o dezbatere la care vor participa scriitorii clujeni, un concert al corului barbatesc din Finteusul Mare, se va organiza un stand Continua povestea - Continua poezia , unde trecatorii vor putea completa povestile si poeziile unor celebri autori romani.

Ziua Limbii Romane sarbatorita la Chisinau, Bucuresti, dar si de comunitatile romanesti din Ucraina, Ungaria, Serbia si Bulgaria

Ziua Limbii Romane este sarbatorita azi in Republica Moldova si in Romania. Chisinaul, dar si alte localitati din cel de-al doilea stat romanesc anunta evenimente culturale si concerte dedicate acestui eveniment.

Program festiv de ziua limbii romane, la Chisinau

Primaria municipiului Chisinau organizeaza astazi, 31 august, mai multe actiuni cultural-artistice cu ocazia sarbatorii Limba noastra cea romana. Ziua va incepe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Stefan cel Mare, la ora 10. 00, si un omagiu limbii romane, cu discursuri, recitaluri de muzica si poezie din creatia regretatilor Dumitru Matcovschi si Leonida Lari, pe Aleea Clasicilor, releva IPN.

Traian Basescu, de Ziua Limbii Romane: La multi ani tuturor romanilor si tuturor celor care vorbesc limba romana

Presedintele Traian Basescu a transmis, duminica, un mesaj cu ocazia sarbatoririi Zilei Limbii Romane, in care ureaza La multi ani! tuturor romanilor si tuturor celor care vorbesc limba romana.

Mesajul presedintelui Traian Basescu cu ocazia Zilei Limbii Romane

Sarbatorim astazi unul dintre simbolurile fundamentale ale unitatii noastre nationale: limba romana. Avem o traditie spirituala care dovedeste, mai ales prin limba romana, ca apartinem unui spatiu de civilizatie europeana si sunt convins ca, atat timp cat vom fi capabili sa transmitem de la o generatie la alta bogatia limbii romane si valorile care i-au consfintit perenitatea in cultura europeana si universala, putem sa fim mandri de identitatea noastra si de contributia pe care o putem avea impreuna la viitorul marii familii europene, este mesajul pe cre Traian Basescu l-a transmis azi cu ocazia Zilei Limbii Romane, consemneaza Mediafax.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2154 seconds )