Libnet.ro
UNICEF

09:45

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane, Muzeul National de Istorie a Romaniei prezinta publicului o remarcabila opera de arta semnata de Theodor Aman: Proclamarea Unirii (24 Ianuarie 1859)

Ceaşca de Cultură Ceaşca de Cultură,
Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane, Muzeul National de Istorie a Romaniei prezinta publicului o remarcabila opera de arta semnata de Theodor Aman: Proclamarea Unirii (24 Ianuarie 1859)

Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR) marcheaza celebrarea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, prezentand publicului, incepand cu data de 24 ianuarie a. c, o pictura exceptionala din colectia de arta plastica a muzeului - Proclamarea Unirii 24 Ianuarie 1859), realizata de catre Theodor Aman. Unirea Principatelor, infaptuita prin dubla alegere a . continuă pe Ceaşca de Cultură

VIDEO Ce i-a cerut Marian Oprisan presedintelui Klaus Iohannis de Ziua Unirii Principatelor Romane

Aproximativ 2. 500 de persoane au participat miercuri la Focsani la sarbatorirea a 159 de ani de la faurirea Unirii Principatelor Romane.

Te Deum de pomenire a fauritorilor Unirii Principatelor Romane, la Catedrala Patriarhala

Au fost pomeniti domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mitropolitii Nifon al Tarii Romanesti si Sofronie Miclescu al Moldovei, precum si ceilalti fauritori ai Unirii Principatelor Romane, potrivit Agerpres.

Te Deum de pomenire a fauritorilor Unirii Principatelor Romane, la Catedrala Patriarhala

ACTUALIZARE 12:44 Dancila: Este datoria noastra sa ne ridicam la inaltimea si curajul inaintasilor si sa actionam impreuna pentru marile proiecte nationale Premirul desemnat, Viorica Dancila, a transmis, in mesajul sau de Ziua Unirii Principatelor, ca 24 ianuarie 1859 a aratat ca visul Unirii este posibil si ca nimeni si nimic nu poate sta in calea realizarii sale, iar in prezent avem datoria de a lucra impreuna pentru realizarea marilor proiecte nationale. *ACTUALIZARE 12:11 Dragnea, mesaj de ziua Unirii Principatelor: Politicienii de atunci au trecut peste toate neintelegerile. *ACTUALIZARE 12:04 Iohannis: Guvernantii au datoria de a fi mai atenti la cerintele cetatenilor.

Ziua Unirii Principatelor Romane va fi celebrata prin spectacole folclorice

Piata Victoriei din Deva si Parcul Tineretului din Hunedoara vor fi locurile Horei Unirii, in 24 ianuarie, cand se implinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

Scolile si gradinitele sunt inchise miercuri, de Ziua Unirii Principatelor Romane

Elevii si prescolarii nu vor face cursuri miercuri, cand se sarbatoreste Ziua Unirii Principatelor R.

Programul complet al manifestarilor de la Iasi dedicate Unirii Principatelor Romane. Cine va fi prezent pe 24 ianuarie

Oficialii Primariei Iasi au anuntat luni, 22 ianuarie, programul acestei saptamani, cand se vor implini 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, dar si 10 ani de la infratirea municipiilor Iasi si Chisinau. Edilul Mihai Chirica a anuntat ca nu a primit confirmari de la nivel central pentru 24 ianuarie: Din partea Guvernului Romaniei nu am avut pe cine contacta.

Cati bani au cheltuit autoritatile in 1859 pentru a-l intampina pe artizanul Unirii Principatelor Romane cu focuri de artificii si lautari

La putine zile dupa ce a fost ales domn al Principatelor Unite Romane, Al. Cuza a fost oaspete al orasului Focsani, unde s-a bucurat de o entuziasmanta primire.

FOTO VIDEO Cum a fost sarbatorita Ziua Unirii Principatelor Romane la Focsani. inaltii demnitari ai statului au lipsit de la manifestare

Piata Unirii din Focsani a fost animata de elevii de la liceele din Vrancea si de oamenii din teritoriu adusi de primarii comunelor.

Spectacol de cantece patriotice, de Ziua Unirii Principatelor Romane

Ziua de 24 ianuarie a fost marcata in Baia Mare intr-un mod aparte. Un spectacol de cantece patriotice a fost organizat cu aceasta ocazie, iar Andrei Paunescu a fost invitatul special, cu cenaclul Totusi, iubirea. Apoi, cei prezenti s-au prins intr-o imensa hora a unirii.

Cum a modificat Centenarul Programul Primariei Cluj de Ziua Unirii Principatelor: acelasi regal folcloric cu un final de Guinness Book

Principala modificare a programului organizat de Primaria Cluj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor este denumirea: evenimentele sunt organizate sub egida Cluj 100. in rest, evenimentele sunt de aproape de neclintit: regal folcloric, focuri de artificii si intrare gratuita la patinoar. Singura noutate este invitatia la cea mai mare Hora a Unirii din istoria Clujului.

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2198 seconds )