Libnet.ro
UNICEF

16:45

Tezaurul Romaniei la Moscova. 100 de ani mai tarziu

Ceaşca de Cultură Ceaşca de Cultură,
Tezaurul Romaniei la Moscova. 100 de ani mai tarziu

In contextul implinirii unui centenar de la decizia Guvernului Romaniei de a trimite Tezaurul tarii spre pastrare la Moscova, Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR) in parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei si Banca Nationala a Romaniei, organizeaza marti, 20 decembrie 2016, incepand cu ora 12:00, la sediul MNIR din Calea Victoriei . continuă pe Ceaşca de Cultură

Moscova: E treaba istoricilor sa caute tezaurul Romaniei trimis acum o suta de ani in Rusia

Ministerul rus de Externe a transmis ca este treaba comisiei romano-ruse de istorici sa caute tezaurul Romaniei, care a fost trimis in urma cu o suta de ani in Rusia pentru a fi salvat de.

Moscova confirma ca detine tezaurul Romaniei, dar sustine ca e sarcina istoricilor sa il gaseasca pe teritoriul Rusiei

Ministerul de Externe al Rusiei confirma ca tezaurul Romaniei a ramas pe teritoriul fostei URSS dupa primul Razboi Mondial, dar sustine ca acum este sarcina istoricilor sa il gaseasca, informeaza, vineri, agentia de presa oficiala a Rusiei, TASS.

Registrele cu inventarul obiectelor din Tezaurul Romaniei restituit de URSS in 1956

Muzeul National de Arta al Romaniei detine in patrimoniul sau un numar important de obiecte provenind din Tezaurul Romaniei restituit de Uniunea Sovietica in 1956, precum si o serie de documente redactate cu ocazia predarii acestor bunuri de patrimoniu. Printre acestea se afla inventarul obiectelor restituite, intocmit la Moscova in intervalul 1948-1950.

actualitate, 16:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.203 seconds )