Libnet.ro
UNICEF

07:30

75 de ani de la cel de-al Doilea Razboi Mondial. Romania, sub asaltul lui Stalin: Mi-a raportat ca totul este in ruina si maxima mizerie

Adevărul Adevărul,
75 de ani de la cel de-al Doilea Razboi Mondial. Romania, sub asaltul lui Stalin: Mi-a raportat ca totul este in ruina si maxima mizerie

La sfarsitul lui mai 1945, tirurile de tunuri din Uvertura 1812 de Piotr Ilici Ceaikovski rasunau glorios la Bucuresti cu ocazia primului Congres ARLUS Asociatia Romana pentru legaturi cu URSS). Dincolo de victoria impotriva nazismului, gestul era sfidator pentru gazde, pentru ca se intampla la fix 133 de ani de la anexarea Basarabiei. continuă pe Adevărul

VIDEO Jens Stoltenberg, despre rolul NATO la 75 de ani de la cel de-al Doilea Razboi Mondial

Intr-un mesaj adresat cu ocazia marcarii a 75 de ani de la victoria Aliatilor in cel de-al Doilea Razboi Mondial, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg aduce aminte cat de importanta este solidaritatea in vremuri grele.

Retrospectiva. 75 de ani de la cel de-al Doilea Razboi Mondial: de la ultimele zile ale lui Hitler la ocupatia sovietica si Razboiul Rece

Acum fix 75 de ani, la 7 mai 1945, Germania nazista capitula la Reims. Stalin si-a dorit propriul moment de glorie si a mai cerut un act de capitulare, pentru a doua zi, la Berlin. O noua era incepea pe ruinele uneia care adusese deja lacrimi necontenite.

75 de ani de la cel de-al Doilea Razboi Mondial: Cand victoria nu inseamna eliberare

Pandemiile, migratia, schimbarile climatice si noile tehnologii vor marca mai mult imaginarul politic al secolului 21 decat memoria ultimei conflagratii mondiale, considera Ivan Krastev.

Ceremonii discrete in Europa la 75 de ani de la capitularea Germaniei. Boris Johnson compara lupta impotriva Covid-19 cu cel de-al Doilea Razboi Mondial

Intr-o scrisoare adresata veteranilor, premierul britanic Boris Johnson a comparat noua lupta, dusa impotriva pandemiei de coronavirus, cu cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Historia Digital: 75 de ani de la finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial

Intr-o editie de colectie a Historia Digital sunt reconstituite ultimele zvacniri ale unui conflict care a sfasiat lumea. Cititi-le pe indelete veti intelege mai bine povestile de front ale bunicilor. Ultimele luni ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, culminand cu prabusirea Reich-ului, cu imaginea unui Berlin fumegand.

Imaginile razboiului: cum au ajuns ruine doua simboluri ale Bucurestiului in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial

Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe au publicat in ziua in care se implinesc 75 de ani de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial in Europa imagini cu doua simboluri ale Capitalei bombardate.

Trump, catre veteranii celui de-al Doilea Razboi Mondial: in fata pandemiei, America va triumfa, ca in 1945

Presedintele american Donald Trump a asigurat vineri, la cea de-a 75-a aniversare a sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca, la fel ca in 1945, America va triumfa, de data asta in fata coronavirusului, scrie AFP.

Boris Johnson compara lupta impotriva pandemiei cu Al Doilea Razboi Mondial

Premierul britanic, Boris Johnson, a comparat noua lupta impotriva pandemiei de coronavirus cu Al Doilea Razboi Mondial, intr-o scrisoare adresata veteranilor, de ziua aniversara a capitularii Germaniei naziste.

Experimente militare bizare in Al Doilea Razboi Mondial. Cum au fost folosite animalele ca bombe distrugatoare

Experimentele secrete cu animale in Al Doilea Razboi Mondial. Caini, porumbei, lilieci si soareci au fost transformati in arme de temut in confruntarile armate.

8 mai 2020. 75 de ani de la finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cum va fi marcat evenimentul in plina pandemie de COVID-19

Ziua de 8 mai va ramane in istorie drept data la care acum 75 de ani, Germania nazista a capitulat, punand capat celui de-al Doilea Razboi Mondial, care a curmat nu mai putin de 55 de milioane de oameni si a.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2287 seconds )