Libnet.ro
UNICEF

08:00

Lectie de Romanism la Valea Uzului. Clipa emotionanta la care mii de romani au plans

Adevărul Adevărul,
Lectie de Romanism la Valea Uzului. Clipa emotionanta la care mii de romani au plans

Mii de Romani au participat pe 6 iunie, de Ziua Eroilor, la comemorarea ostasilor cazuti in timpul primului si al celui de al doilea razboi mondial. Momente emotionante au avut loc si s-a oferit o adevarata lectie de romanism. Cu parere de rau o parte din presa centrala a denaturat complet acest eveniment, iar in unele cazuri chiar a dezinformat in mod voit. continuă pe Adevărul

Lectie de Romanism la Valea Uzului. Clipa emotionanta la care mii de Romani au plans.

Mii de Romani au participat pe 6 iunie, de Ziua Eroilor, la comemorarea ostasilor cazuti in timpul primului si al celui de al doilea razboi mondial. Momente emotionante au avut loc si s-a oferit o adevarata lectie de romanism. Cu parere de rau o parte din presa centrala a denaturat complet acest eveniment, iar in unele cazuri chiar a dezinformat in mod voit.

LIVETEXT Atmosfera tensionata la cimitirul din Valea Uzului, imbranceli cu jandarmii care separa grupurile de romani de maghiari / Un grup de romani a rupt poarta cimitirului si a patruns inauntru / Un sobor de preoti ortodocsi a oficiat o slujba

Atmosfera foarte tensionata la cimitirul din Valea Uzului, unde grupuri de romani, veniti in numar foarte mare, au fortat cordonul de jandarmi care ii separau de maghiari. Exista imbranceli si confruntari la poarta cimitirului intre grupurile de romani si jandarmi, transmit corespondentii HotNews. ro de la fata locului. _______________20:35 Kelemen Hunor cere demiterea ministrului de Interne si a prefectului de Harghita20:17 Ce declara un constantean care a fost la Valea Uzului: Maghiarii au fost prinsi la mijloc si i-am fugarit cu parul20:00 Jandarmeria Romana: Nu au existat violente intre participanti sau intre participanti si fortele de ordine / Attila Korodi: A fost ceva de nedescris in cuvinte19:36 Oamenii au inceput sa plece de la cimitirul din Valea Uzului, se canta in continuare cantece patriotice. S-au aprins lumanari la toate mormintele, indiferent de nationalitatea eroilor ingropati in cimitirul international19:19 Sputnik, organul de propaganda al Kremlinului, dedica doua articole incidentelor de la Valea Uzului, cu titlurile: Patriotii romani au rupt lacatul si au intrat cu forta! si UDMR vrea un nou Targu Mures si agita periculos conflictul interetnic19:54 De la un microfon adus in cimitir s-a facut apel ca la plecare oamenii stranga mizeria ramasa in urma, ca sa se vada cat de civilizati suntem.

LIVETEXT Atmosfera tensionata la cimitirul din Valea Uzului, imbranceli cu jandarmii care separa grupurile de romani de maghiari / Un grup de romani a rupt poarta cimitirului si a patruns inauntru / in cimitir a intrat un sobor de preoti romani

Atmosfera foarte tensionata la cimitirul din Valea Uzului, unde grupuri de romani, veniti in numar foarte mare, au fortat cordonul de jandarmi care ii separau de maghiari. Exista imbranceli si confruntari la poarta cimitirului intre grupurile de romani si jandarmi, transmit corespondentii HotNews. ro de la fata locului. _______________19:36 Oamenii au inceput sa plece de la cimitirul din Valea Uzului, se canta in continuare cantece patriotice. S-au aprins lumanari la toate mormintele, indiferent de nationalitatea eroilor ingropati in cimitirul international19:19 Sputnik, organul de propaganda al Kremlinului, dedica doua articole incidentelor de la Valea Uzului, cu titlurile: Patriotii romani au rupt lacatul si au intrat cu forta! si UDMR vrea un nou Targu Mures si agita periculos conflictul interetnic19:54 De la un microfon adus in cimitir s-a facut apel ca la plecare oamenii stranga mizeria ramasa in urma, ca sa se vada cat de civilizati suntem18:34 La fiecare nume strigat, cei din cimitir striga Prezent. Se canta imnul Romaniei, Desteapta-ne romane18:15 Maghiarii au plecat din zona. in cimitir se afla acum cele cateva sute de romani care au venit in zona, cu steaguri, pomeni, lumanari, prapuri si bannere. Printre protestatari sunt si preoti, care au facut o slujba de pomenire.

LIVETEXT Atmosfera foarte tensionata la cimitirul din Valea Uzului, imbranceli cu jandarmii care separa grupurile de romani de maghiari / Un grup de romani a rupt poarta cimitirului si a patruns inauntru / in cimitir a intrat un sobor de preoti romani

Atmosfera foarte tensionata la cimitirul din Valea Uzului, unde grupuri de romani, veniti in numar foarte mare, au fortat cordonul de jandarmi care ii separau de maghiari. Exista imbranceli si confruntari la poarta cimitirului intre grupurile de romani si jandarmi, transmit corespondentii HotNews. ro de la fata locului. 17:42 Maghiarii prezenti la cimitir au inceput sa plece, sub protectia jandarmilor17:40 Unii dintre romanii aflati in cimitir au rupt cruci si le-au aruncat afara. Un sobor de preoti romani a intrat in cimitir pentru o slujba religioasa17:28 Un grup de romani a intrat prin spatele cimitirului si s-a urcat pe gard, de unde a inceput sa loveasca maghiarii cu steaguri si sa-i scuipe, strigand Mars afara, Mars la Budapesta. in acest moment, grupul de maghiari este prins intre gardul cimitirului, pe care sunt urcati mai multi romani, jandarmi si celalalt grup de romani aflat in afara cimitirului17:33 Un grup de romani a rupt poarta cimitirului si arunca din interior cu obiecte spre grupul de maghiari.

VIDEO Atmosfera tensionata la cimitirul din Valea Uzului, unde mai multi membri ai unor organizatii romanesti au rupt poarta pentru a patrunde in interior, dupa ce peste o suta maghiari formasera un lant in jurul cimitirului / Dupa retragerea maghiarilor

Noi incidente la cimitirul international din Valea Uzului, soldate cu imbranceli ale membrilor unor organizatii romanesti cu jandarmii, care s-au interpus intre acestia si cetatenii maghiari care formasera un lant in jurul acestui disputat cimitir, in incercarea de a impiedica patrunderea romanilor. Incidentele au escaladat si mai multi romani au rupt poarta cimitirului si au patruns in incinta acestuia. Mai multi maghiari au fost loviti cu steaguri, pietre si au fost scuipati, pe fond de melodii patriotice, imnul Romaniei si in scandari precum Mars afara sau Mars la Budapesta. in cele din urma, maghiarii au parasit zona si asociatiile romanilor, in frunte cu preoti, au pus lumanari la morminte si s-au tinut slujbe de comemorare.

Dancila, somata de Guvernul Ungariei: cat ne va costa scandalul de la cimitirul din Valea Uzului

Tot ce este rau in relatia dintre romanii si ungurii din Transilvania a iesit ieri seara la iveala, in scandalul de la cimitirul din Valea Uzului. Daca ai trait pentru o clipa cu impresia ca ducem lipsa de extremism politic si nationalism, inseamna ca nu ai vazut cum au deviat evenimentele de joi seara de [] .

Nu a inteles nimic din scandalul de la cimitirul din Valea Uzului: reactia penibila a lui Melescanu

Joi seara, la cimitirul international din Valea Uzului, au avut loc niste evenimente greu de descris. Reaactia disproportionata a unor nationalisti romani a fost criticata aspru de catre oficialii de la Budapesta, dar Melescanu s-a aratat ignorant la conflictul grav iscat. Scandalul de la Valea Uzului a inceput la mijlocul lunii mai. La momentul respectiv, [] .

VIDEO Razboiul de-o zi romano-maghiar. Cum au fost cinstiti eroii de la Valea Uzului. FILMUL COMPLET

Romanii si maghiarii nu se inteleg nici pe viata de apoi. De ziua eroilor, la cimitirul de la Valea Uzului, pe care si-l disputa Bacaul si Harghita, maghiarii au facut lant uman si s-au rugat in fata gardului, romanii au rupt poarta cimitirului si au facut slujba peste morminte. Cei mai nervosi au fost romanii care s-au imbrancit cu jandarmii, au dat cu steagurile in maghiari si i-au trimis la Budapesta si nu numai. Vezi FILMUL COMPLET al evenimentelor de la Valea Uzului.

VIDEO Momentele-cheie in care a fost surprins fostul sef al Jandarmeriei, Sebastian Cucos, in timpul evenimentelor tensionate de la cimitirul din Valea Uzului

Sebastian Cucos, cel care conducea Jandarmeria in perioada protestelor din 10 august si in cazul caruia presedintele Iohannis a refuzat avizarea pentru numirea pe post plin pana la finalizarea anchetei, a fost trimis in zona cimitirului Valea Uzului pentru a coordona activitatile fortelor de ordine la manifestarile de Ziua Eroilor care s-au soldat cu incidente intre romani si maghiari. Ministerul de Interne, prin Prefectura Bacau, a dat dispozitie Jandarmeriei sa asigure bune conditii de siguranta si ordine publica pentru accesul in incinta cimitirului pentru toti cetatenii care doresc sa participe la evenimentul dedicat Zilei Eroilor.

KELEMEN HUNOR DESPRE INCIDENTELE DE LA CIMITIRUL VALEA UZULUI, Romania si-a aratat fata adevarata

Incidentele de joi de la cimitirul din Valea Uzului au reprezentat un act de vandalism si de barbarie, iar UDMR va sesiza forurile internationale, a declarat la RFI presedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,208 seconds )