Libnet.ro
UNICEF

01:05

Mihai Eminescu destin si forta creatoare

Adevărul Adevărul,
Mihai Eminescu destin si forta creatoare

Mihai Eminescu este un reper fundamental in cultura romana. Geniul sau creator ne trimite cu gandul in epoca Renasterii, prin multitudinea domeniilor in care s-a afirmat. Mihai Eminescu, de la a carui nastere se implinesc azi 165 de ani a fost poet, prozator, eseist, publicist. Mai presus de toate, a fost si va ramane un geniu. continuă pe Adevărul

Ziua Mihai Eminescu. Casa Rosie, locul care adaposteste o colectie unica in tara dedicata poetului nepereche

Ziua Mihai Eminescu. Centrul Mihai Eminescu din Barlad este un concept unic la nivel national ca patriomoniu si prezentare. Este locul unde se gaseste capodopera eminesciana si aproape tot ce s-a scris despre Luceafarul poeziei romanesti pana in 2011.

Ziua Mihai Eminescu. Casa din Varatec unde se refugia poetul vara este la un pas de prabusire

Ziua Mihai Eminescu, care marcheaza joi 165 de ani de la nasterea poetului national, este prilej de sarbatoare, desi langa manastirea Varatec, unde Eminescu a creat Calin file din poveste) a ajuns in ultimul hal de degradare. Apelurile repetate facute de personalitati ale culturii romanesti au ramas fara ecou, iar casa risca sa se darame in orice moment. Manastirea, proprietara casei, nu pare deloc interesata sa o transforme in muzeu.

Istoria Luceafarului de 3 milimetri, cea mai mica carte in miniatura din Europa, povestita de ziua lui Mihai Eminescu

La 165 de ani de la nasterea sa, poetul Mihai Eminescu este in Iasi nu doar o prezenta spirituala, ci si una care ia cele mai diferite forme materiale, de la teiul lui Eminescu din Copou, la cea mai mica carte din Europa care ii contine una dintre poezii, Luceafarul, aflata in posesia colectionarului Dumitru Grumazescu, a carui istorie v-o prezentam astazi, 15 ianuarie, de ziua lui Mihai Eminescu.

Ziua Mihai Eminescu. Brancusi din Baragan si statuia realizata in semn de omagiu pentru poetul national

Ziua Mihai Eminescu marcheaza astazi 165 de ani de la nasterea poetului national. Mihai Eminescu, poetul-nepereche al neamului romanesc, este slavit si in orasul de pe malul Borcei. Unul dintre cei mai mari sculptori romani, Ion Vlad, cunoscut in strainatate ca Brancusi din Baragan, a realizat un bust al poetului ce se afla amplasat in curtea liceului teoretic Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu, turistul nepereche de la malul marii: Kustenge este un oras mic, dar ingrijit

Astazi, este ziua lui Mihai Eminescu. Poetul nepereche al neamului romanesc, Mihai Eminescu, a stat timp de 10 zile la Constanta, unde s-a tratat de un ulcer varicos.

Ziua Mihai Eminescu la Iasi: de la teiul poetului national din Copou la colectia de 10.000 de piese a anticarului Dumitru Grumazescu

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. in Iasi, Eminescu nu este doar o prezenta spirituala, ci si o prezenta care ia cele mai diferite forme materiale, de la teiul lui Eminescu din Copou, la cea mai mica carte din Europa care ii contine una dintre poezii, Luceafarul, aflata in posesia colectionarului Dumitru Grumazescu.

Ziua Mihai Eminescu. Cum a aparut poetul la un banchet in oras, in 1867: Ochii lui iti faceau impresia unui om predestinat, unui om fatal

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. La fel ca in fiecare an, ziua lui Eminescu este sarbatorita printr-o serie de manifestari si la Sibiu. Poetul nu a fost de altfel strain de orasul de pe Cibin, el ajungand de mai multe ori atat la Sibiu cat si in imprejurimi.

Ziua Mihai Eminescu: Braila, orasul unde s-a publicat prima data in Romania capodopera Luceafarul

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Braila se poate mandri cu faptul ca este primul oras din tara unde s-a publicat capodopera lui Mihai Eminescu, poemul Luceafarul.

Ziua Mihai Eminescu: 165 de ani de la nasterea poetului national. Celelalte fete: om politic, doctrinar pasionat si gazetar acid

Ziua Mihai Eminescu este celebrata pe 15 ianuarie 2015, la implinirea a 165 de ani de la nasterea 15 ianuarie 1850) celui considerat poetul national al romanilor. insa, dincolo de creatiile in rime si de proza fantastica, obligatorii in orice programa scolara, Mihai Eminescu s-a afirmat si ca om politic, doctrinar pasionat si gazetar acid.

Ziua Mihai Eminescu si Ziua Culturii Nationale. Cristian Mandeal dirijeaza Orchestra Romana de Tineret

Concertul, care reprezenta culminatia seriei de manifestari dedicate pe 15 ianuarie Zilei Culturii Nationale va avea loc la Ateneul Roman. Orchestra Romana de Tineret dirijata de Cristian Mandeal si Corul de camera Preludiu condus de Voicu Enachescu onoreaza acest eveniment. Tot pe 15 ianuarie este si Ziua Mihai Eminescu, marcandu-se 165 de ani de la nasterea poetului national.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2152 seconds )