Libnet.ro
UNICEF

28 Mar.

Festivalul International George Enescu 2019 rasuna in AFI Cotroceni prin Programul National Cantus Mundi

Ceaşca de Cultură Ceaşca de Cultură,
Festivalul International George Enescu 2019 rasuna in AFI Cotroceni prin Programul National Cantus Mundi

In perioada 31 august 22 septembrie, vizitatorii care vor intra in AFI Cotroceni vor accesa universul fascinant al Festivalului International George Enescu. Peste 70 de coristi si instrumentisti din Programul National Cantus Mundi vor transforma muzica corala intr-o experienta inedita. Proiectul muzical face parte din Orasul canta, program asociat festivalului si derulat in premiera, . continuă pe Ceaşca de Cultură

Festivalul International George Enescu si Samsung lanseaza aplicatia Enescu Experience

Aplicatia Enescu Experience le ofera utilizatorilor posibilitatea de a descoperi Festivalul International George Enescu si programele asociate intr-o noua dimensiune, direct pe telefonul mobil. Lansata in data de 26 august, si disponibila gratuit in Google Play si AppStore, aplicatia arata cele mai apropiate evenimente legate de Festival de pe harta Bucurestiului, dar si modalitatile inedite .

INTERVIU VIDEO Dirijorul italian Fabio Biondi: Cand publicul iese de la concert trebuie sa se simta extrem de fericit, nu obosit sau plictisit

Joi seara, in seria Concertelor de la miezul noptii, pe scena Ateneului Roman, Orchestra Europa Galante, dirijata de Fabio Biondi, a interpretat opera Silla de Georg Friedrich Handel. Dirijorul Fabio Biondi a acordat un interviu pentru Adevarul in care a vorbit despre opera in stil baroc, despre energia din sala Ateneul in care se canta la miez de noapte si despre relatia sa cu Festivalul International George Enescu.

Mizeria politicianista si Festivalul George Enescu

Pentru prima data, chiar pentru prima data in istoria evenimentului, la cea de-a XXIV-a editie aFestivalului International George Enescu,concertul inaugural sustinut de una dintre cele mai mari orchestre filarmonice din lume nu s-a petrecut in transmisie directa, niciuna dintre componentele mediei romanesti n-ar fi avut acces la concert din acest punct de vedere.

Krivine Kissin dialogul bine temperat de duhul lui Liszt

Multi ar spune ca mult prea temperat acest dialog dintre dirijorul Orchestrei Nationale a Frantei una dintre marile orchestre ale lumii invitata sa cante la Bucuresti in cadrul Festivalului International George Enescu, editia 2019.

INTERVIU VIDEO Dirijorul Vladimir Jurowski: Vom invita Corul Filarmonicii George Enescu sa cante Simfonia nr.3 de Enescu la Berlin

Dirijorul Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Enescu, vorbeste despre concertul de aseara de la Sala Palatului, Die Frau ohne Schatten, precum si despre cum s-a pregatit pentru cel din aceasta seara, care include Simfonia nr. 3 de George Enescu. Asta-seara vor participa alaturi de Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii din Berlin, Corul Filarmonicii George Enescu si Corul de Copii al Radiodifuziunii Romane.

Oedipe, pe scena Operei Nationale Bucuresti in cadrul Festivalului George Enescu

Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 21 septembrie, incepand cu ora 19:00 Oedipe de George Enescu, regia poarta semnatura Valentina Carrasco, decorurile au fost realizate de catre Blanca A328;on, costumele de catre Barbara Del Piano,.

INTERVIU Horia Andreescu, dirijor: Prin muzica, Festivalul George Enescu reuseste sa creeze punti bune si trainice

Duminica, 8 septembrie, de la ora 16. 30, in magicul spatiu al Ateneului Roman, publicul poate asculta un concert al Orchestrei Radio din Viena, avandu-l la pupitru pe dirijorul Horia Andreescu. in program se regasesc lucrari de Dunser, Beethoven, Enescu. Solista va fi celebra pianista Elisabeth Leonskaja. Despre acest concert, dar si despre ce reprezinta Festivalul Enescu pentru publicul roman si Romania, vorbim cu dirijorul Horia Andreescu.

Pe urmele lui Enescu prin Bucuresti in 16 tururi ghidate in programul Festivalul e pretutindeni, asociat Festivalului International George Enescu 2019

O serie de 16 tururi ghidate vor avea loc in capitala cu prilejul Festivalului International George Enescu, invitandu-i pe bucuresteni, si turisti deopotriva, pe urmele lui Enescu prin oras. Tururile ghidate se vor derula in perioada 6 22 septembrie si vor fi organizate de Asociatia Coolturala noua ne pasa!, prin programul interestingtimes, cu sprijinul .

LIVE VIDEO Concertul Orchestrei Nationale a Frantei, de la Sala Palatului, in cadrul Festivalului George Enescu

Sambata, 7 septembrie, de la ora19. 30, in seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, Orchestra Nationala a Frantei, dirijata de Ion Marin, va avea in program lucrari de Enescu, Ravel, Debussy. Solista va fi pianista Alexandra Dariescu.

Retrospectiva primelor 8 zile ale editiei 2019 a Festivalului International George Enescu

Artistii si-au provocat limitele - alegeri inspirate, piese de mare virtuozitate. Primele opt zile ale Festivalului International George Enescu au adus melomanilor nu mai putin de 27 de concerte, 75 de lucrari apartinand unui numar de 47 de compozitori. Spectatorii au avut ocazia de a compara sonoritatile unor extraordinare ansambluri orchestrale de nivel mondial, de .

actualitate, 28 Mar.

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2341 seconds )