Libnet.ro
UNICEF

14:30

Stalingrad. Cea mai severa infrangere din istoria Armatei Romane: 158.854de militari morti, raniti si disparuti

Adevărul Adevărul,
Stalingrad. Cea mai severa infrangere din istoria Armatei Romane: 158.854de militari morti, raniti si disparuti

Marea confruntare din vara si toamna anului 1942, prelungita si in iarna ce a urmat, desfasurata in sudul teritoriului sovietic, este cunoscuta sub denumirea generica de batalia de la Stalingrad. A fost o inclestare gigantica intre Uniunea Sovietica, membra, de la 1 ianuarie 1942, a Coalitiei Natiunilor Unite, si Germania, ce isi crease, la 27 septembrie 1940, propria alianta Axa Berlin-Roma-Tokyo. continuă pe Adevărul

Lufthansa a lansat cea mai mare comanda din istoria sa

Compania aeriana germana Deutsche Lufthansa AG a anuntat, ieri, cea mai mare comanda din istoria sa pentru 59 de avioane de pasageri produse de Boeing si Airbus, in valoare de 14 miliarde de euro.

Stalingrad! Cea mai severa infrangere din istoria Armatei Romane: 158.854de militari morti, raniti si disparuti

Marea confruntare din vara si toamna anului 1942, prelungita si in iarna ce a urmat, desfasurata in sudul teritoriului sovietic, este cunoscuta sub denumirea generica de batalia de la Stalingrad. A fost o inclestare gigantica intre Uniunea Sovietica, membra, de la 1 ianuarie 1942, a Coalitiei Natiunilor Unite, si Germania, ce isi crease, la 27 septembrie 1940, propria alianta Axa Berlin-Roma-Tokyo.

Lufthansa face cea mai mare comanda din istoria sa, 19 mld. dolari

Deutsche Lufthansa a comandat 59 de avioane Boeing si Airbus de dimensiuni mari, in valoare de 19 miliarde de dolari, cea mai mare achizitie de aeronave efectuata vreodata de operatorul aerian german, transmite Bloomberg.

Climatolog ANM: Afirmatia ca vine cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani nu este fundamentata stiintific

Roxana Bojariu, seful Sectiei Climatologie din ANM, a declarat, vineri, ca afirmatia potrivit careia in Europa se anunta cea mai geroasa iarna din ultimii 100 de ani nu este fundamentata stiintific, neputandu-se face o astfel de predictie cu atat de mult timp inainte.

FOTO. 500 de metri de paradis. Unde se afla cea mai frumoasa strada din lume

Copaci plantati in anii039;30 adapostesc, sub coroanele bogate, cea mai frumoasa strada din lume: Rua Goncalo de Carvalhod in Porto Alegre, Brazilia.

Expertii rusi: Vom avea cea mai rece iarna din ultimii 100 de ani

Iarna care vine, conform prognozelor mai multor servicii meteorologice ruse, va aduce temperaturi anormal de scazute in Europa si s-ar putea sa fie chiar cea mai rece iarna din ultimii 100 de ani, scrie joi ziarul rus Noviie Izvestia, citat de portalul.

Experti rusi: CEA MAI RECE iarna din ultimii 100 de ani.

Iarna care vine va aduce temperaturi anormal de scazute in Europa si s-ar putea sa fie chiar cea mai rece iarna din ultimii 100 de ani, scrie joi ziarul rus Novaie Izvestia, transmite Agerpres. Citeste si VIDEO. Vezi cum va fi vremea in acest sfarsit de saptamana Potrivit prognozei, bazata pe calculul indicilor climatici, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale. In plus, in timpul acestei perioade se va produce o scadere a activitatii .

Piata auto romaneasca are cea mai buna crestere din Europa

Romania a avut in luna august cea mai puternica crestere din UE a numarului inmatricularilor de autoturisme noi, in urcare cu 25,5% la 6. 300 unitati, in timp ce piata europeana s-a contractat cu 5%, pe fondul recesiunii si somajului record.

China a inaugurat aeroportul civil situat la cea mai mare altitudine din lume

Aeroportul civil situat la cea mai mare altitudine din lume a fost inaugurat ieri, in China, in provincia Sichuan sud-vest), conform Agerpres.

Prognoza meteorologilor care ne ingheata respiratia. Va fi cea mai GREA IARNA din ultimii 100 de ANI

Iarna aceasta ar putea fi cea mai rece din ultimii 100 de ani. Asa indica prognozelor mai multor servicii meteorologice din Rusia. Specialistii rusi spun ca se anunta temperaturi anormal de scazute, din cauza.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2409 seconds )