Libnet.ro
UNICEF

09:30

Dezbatere Historia. 1 Decembrie 1918: Visul de Aur al Romaniei

Adevărul Adevărul,
Dezbatere Historia. 1 Decembrie 1918: Visul de Aur al Romaniei

Exista in viata unei natiuni clipe pe care atat de inspiratul Stefan Zweig le numea astrale. Clipe in care istoria pare ca-si trage rasuflarea, inainte de a-si urma tumultul vijelios, care-i transforma pe oamenii simpli in eroi sau in victime, pe politicieni in barbati de stat sau in anonimi ai cronicilor oficiale, care transforma colectivitatile umane in natiuni sau in populatii. continuă pe Adevărul

Dezbatere Historia, ora 11.00. 1 Decembrie 1918: Visul de Aur al Romaniei

Exista in viata unei natiuni clipe pe care atat de inspiratul Stefan Zweig le numea astrale. Clipe in care istoria pare ca-si trage rasuflarea, inainte de a-si urma tumultul vijelios, care-i transforma pe oamenii simpli in eroi sau in victime, pe politicieni in barbati de stat sau in anonimi ai cronicilor oficiale, care transforma colectivitatile umane in natiuni sau in populatii.

Cum a ajuns 1 decembrie 1918 sa fie Zi Nationala? - Pentru Haute Culture raspunde istoricul Serban Pavelescu

De ce 1 decembrie 1918 semnifica unirea, crearea Romaniei Mari, a statului national unitar roman? Raspunsul la aceasta intrebare vine de la Serban Pavelescu, istoric. 1 decembrie 1918 - cunoastem prea bine faptele si implicatiile acestui moment istoric. Cunoastem si desfasurarea evenimentelor de acum aproape 100 de ani. Ne propunem, de aceea, in cele ce urmeaza sa incercam sa intelegem altfel aceasta data istorica. Deci, de ce 1 decembrie 1918 semnifica unirea, crearea Romaniei Mari, a statului national unitar roman?.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2268 seconds )