Libnet.ro
UNICEF

10:15

Festivalul George Enescu (II) Opera in concert, la concurenta cu simfonicele

Adevărul Adevărul,
Festivalul George Enescu (II) Opera in concert, la concurenta cu simfonicele

Se observa ca la aceasta editie, opusurile lirice sunt mai prezente ca inainte. Nu sunt chiar foarte multe, dar sa nu uitam ca opera este in primul rand spectacol si, din acest punct de vedere, programul prevede numai o seara cu Oedipe, obligatorie, la Opera Nationala Bucuresti. in rest, totul concertant, provenit din spatii stilistice de secol XX si baroc preclasic - clasic. continuă pe Adevărul

Festivalul George Enescu, prima saptamana: intre stele, organizare de ceas elvetian si 10 leiora parcarea

Festivalul international George Enescu minunea de care ne bucuram odata la doi ani. Fabulos, totusi, cand la noi totul se schimba de la o ora la alta sau, din contra, incremeneste in proiect, acest festival, la care participa mari artisti cu programe stabilite pe ani inainte, se tine si nu oricum, ci, cu precizie de ceas elvetian. Big picture, e oaza din desertul nesfarsit.

INTERVIU Horia Andreescu, dirijor: Prin muzica, Festivalul George Enescu reuseste sa creeze punti bune si trainice

Duminica, 8 septembrie, de la ora 16. 30, in magicul spatiu al Ateneului Roman, publicul poate asculta un concert al Orchestrei Radio din Viena, avandu-l la pupitru pe dirijorul Horia Andreescu. in program se regasesc lucrari de Dunser, Beethoven, Enescu. Solista va fi celebra pianista Elisabeth Leonskaja. Despre acest concert, dar si despre ce reprezinta Festivalul Enescu pentru publicul roman si Romania, vorbim cu dirijorul Horia Andreescu.

webPR Interviu cu Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank Romania: Ma bucur ca exista Festivalul George Enescu si ca se intampla sa fie in orasul in care traiesc. Orasul si oamenii se schimba in luna festivalului

Pentru Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank Romania, muzica clasica inseamna o bogatie de sentimente care nu poate fi egalata de aproape nimic in lume. Muzica clasica, spune el, il ajuta in orice imprejurare: ma calmeaza, ma destinde, ma motiveaza, ma emotioneaza, ma bucura.

Adevarul.ro transmite, pe teritoriul Romaniei, concertul Capelei de Stat din Dreda, de la ora 20.00, de la Sala Palatului

Astazi, de la ora20. 00, la Sala Palatului, Capela de Stat din Dresda, condusa de Yung-Whun Chung, va avea in program lucrari de Carl Maria von Weber, George Enescu si Johannes Brahms. Solista va fi soprana Laura Aikin. Adevarul. ro va transmite acest concert doar pentru publicul din Romania.

Festivalul Enescu readuce simfonia culorilor timbrale

Uimitor de observat, un veritabil florilegiu al culorilor sonore a putut fi urmarit pe parcursul catorva dintre recentele concerte ale Festivalului. Desigur, in unele cazuri acestea sunt consubstantiale operei, spre exemplu muzicii lui Debussy sau Ravel; alteori devin un corolar nesperat al unor opere nascute intr-un context diferit cum sunt iata! - primele sonate pentru vioara si pian de George Enescu.

INTERVIU VIDEO Dirijorul si violonistul Maxim Vengerov: Enescu e o planeta la care nu cred ca voi ajunge vreodata

Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlo, dirijata de muzicianul rus Maxim Vengerov, a avut in program, miercuri seara, la Ateneu, lucrari de Enescu si Ceaikovski. Vengerov, in ipostaza de violonist, a interpretat Balada pentru vioara si orchestra de George Enescu.

PORTRET Celebrul violonist si dirijor Maxim Vengerov va canta Enescu pe scena Ateneului Roman

Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlom, dirijata de Maxim Vengerov, va avea in program lucrari de Enescu si Ceaikovski. Maxim Vengerov, in ipostaza de violonist de asta-data, va interpreta Balada pentru vioara si orchestra de George Enescu.

INTERVIU VIDEO Pianista Elisabeth Leonskaja: Castigarea Concursului Enescu a fost un mare succes al vietii mele

Celebra pianista Elisabeth Leonskaja, care a interpretat, duminica, Imperialul de Beethoven, la Ateneu, spune ca si-a inceput in Romania, in 1964, o cariera prodigioasa, in care muzica lui George Enescu a fost tot timpul un reper.

INTERVIU Adrian Pop, compozitor: Muzica buna este buna indiferent de perioada in care a fost scrisa

Compozitorul Adrian Pop vorbeste, intr-un interviu pentru Adevarul, despre impresiile sale cu privire la muzica contemporana, precum si cele despre editia din acest an a Festivalului International George Enescu.

INTERVIU Emil Pantelimon, directorul Corului Madrigal:Programul Orasul Canta reuneste aproape 2.000 de muzicieni

Directorul Corului National de Camera Madrigal - Marin Constantin si al Programului National Cantus Mundi vorbeste, intr-un interviu pentru Adevarul despre rolul Festivalului International George Enescu, ce aduce el Capitalei, dar si intregii Romanii, si, mai ales, despre programele in care este implicat.

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2094 seconds )