Libnet.ro
UNICEF

13:30

Hristos a inviat! Romanii au luat lumina: cum a decurs slujba de inviere in cele mai mari orase ale tarii

Adevărul Adevărul,
Hristos a inviat! Romanii au luat lumina: cum a decurs slujba de inviere in cele mai mari orase ale tarii

Romanii au mers noaptea trecuta la biserica pentru a lua lumina si pentru a participa la slujba de inviere. Va prezentam reportaje realizate in mai multe orase ale tarii. Hristos a inviat!. continuă pe Adevărul

Hristos a inviat! Zalauanii au luat Lumina Sfanta

Credinciosii din Zalau au primit vestea invierii Mantuitorului Iisus Hristos. Cei mai multi au ales sa ia parte, in aceasta noapte sfanta, la slujba religioasa oficiata la Catedrala Episcopala inaltarea Domnului, acolo unde a fost prezent si PS Petroniu, Episcopul Salajului.

Hristos a inviat! Constantenii si turistii au luat Lumina Sfanta de la bisericile de pe litoral

Constanteni si turisti au ascultat laolalta slujba de inviere la bisericile din Constanta, dar si de pe intreg litoralul. Dupa ce au primit Lumina Sfanta, credinciosii s-au indreptat spre casele lor sau spre hoteluri, pensiuni, sau chiar spre cluburi.

Hristos a inviat! Mii de credinciosi din Vaslui au luat Lumina Sfanta trimisa de la Ierusalim

Lumina Sfanta adusa cu sprijinul enoriasilor de la Ierusalim a ajuns in toate bisericile din judetul Vaslui. Credinciosii au spus Hristos a inviat! dupa miezul noptii.

Hristos a inviat! Sute de credinciosi au luat Lumina Sfanta in Baragan, manastirile, loc de pelerinaj

Cea mai veche si importanta sarbatoare a crestinatatii, Pastele a adus omenirii speranta mantuirii si a vietii vesnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Dupa cum spunea parintele Arsenie Boca, invierea este singura minune care se arata tuturor, credinciosi si necredinciosi.

Hristos a inviat! s-a vestit in biserici, iar lumina a ajuns, dupa traditie, si la mormintele celor plecati

Credinciosii au luat lumina, bisericile fiind pline, la miezul noptii, de oameni veniti sa raspunda, la vestea ca Hristos a inviat!, cu traditionalul Adevarat a-nviat!. in satele Oltului, dupa traditie, lumina a ajuns si la cei dragi care isi dorm somnul de veci, cimitirele fiind luminate ca la nicio alta sarbatoare.

Hristos a inviat! Mii de credinciosi au luat Lumina de la Catedrala Arhiepiscopala a Dunarii de Jos

La Catedrala Arhiepiscopala a Dunarii de Jos, Lumina Sfanta, adusa de la Ierusalim a fost oferita credinciosilor galateni aproape de miezul noptii, de catre inaltpreafintitul Arhiepiscop Casian Craciun.

Hristos a inviat! Aradenii care au participat la slujba invierii au plecat spre casa cu Sfintele Pasti si lumanari aprinse

Mii de credinciosi din municipiul si judetul Arad au participat la slujbele de Inviere. Daca la miezul noptii numarul celor prezenti a fost destul de mare dupa o ora multi au inceput sa plece spre casa cu lumanarile aprinse in mana. Altii au ales sa intre in biserica si sa asiste la intreaga slujba, dupa care au plecat acasa cu Sfintele Pasti vin cu paine).

Zeci de mii de brasoveni au luat lumina. Multe slujbe s-au tinut in aer liber FOTO

Bisericile din Brasov au fost neincapatoare pentru zecile de mii de credinciosi veniti la Slujba de inviere. Acolo unde a fost posibil slujbele s-au tinut in aer liber.

VIDEO Mii de prahoveni au luat Lumina la slujbele de inviere

In noaptea de inviere, mii de persoane au mers in bisericile si in manastirile din Prahova pentru a participa la slujbe si a lua Lumina.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2308 seconds )