Libnet.ro
UNICEF

07:45

Secolul lui Neagu Djuvara. Scriitorul implineste astazi 100 de ani

Adevărul Adevărul,
Secolul lui Neagu Djuvara. Scriitorul implineste astazi 100 de ani

Unul dintre cei mai importanti intelectuali romani, istoricul si scriitorul Neagu Djuvara, implineste astazi, pe 18 august, varsta de 100 de ani. Este primul nume din cultura romana care-si aniverseaza anul acesta centenarul, filosoful Mihai Sora urmand sa implineasca aceeasi varsta pe 7 noiembrie. Cu aceasta ocazie, editura Humanitas i-a pregatit o surpriza scriitorului, care lucreaza la un roman de dragoste: publicarea unui volum aniversar. continuă pe Adevărul

INTERVIU. Neagu Djuvara implineste astazi 100 de ani

Cunoscutul istoric s-a nascut intr-o familie de origine aromana, asezata aici la sfarsitul secolului al XVIII-lea, care a dat tarii mai multi oameni de seama.

Istoricul Neagu Djuvara implineste astazi un secol de viata

Istoricul si diplomatul Neagu Djuvara implineste, joi, 100 de ani. Istoricul s-a nascut la 18 august 1916, in Bucuresti, intr-o familie de origine aromana asezata aici la sfarsitul.

Neagu Djuvara, 100 de ani de viata: Cum sa te reprezinte Ponta in Europa? Are o figura de tatar scopit!

Istoricul si diplomatul Neagu Djuvara implineste joi o suta de ani. Acesta a publicat de-a lungul vietii multe lucrari de referinta de filosofia istoriei si istoria Romaniei. in ultimii ani a.

Istoricul si diplomatul Neagu Djuvara, la un secol de viata (VIDEO)

Istoricul si diplomatul Neagu Djuvara implineste joi o suta de ani, fiind nascut pe 18 august 1916, in Bucuresti, dintr-o familie de origine aromana. Acesta a devenit licentiat in.

La aniversarea a 100 de ani de viata - 444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara

Aceasta carte aniversara condenseaza viata si opera lui Neagu Djuvara in 444 de fragmente memorabile extrase din scrierile si spusele autorului. Fragmentele cuprind momentele-cheie ale biografiei istoricului, precum si ideile, opiniile, obsesiile sale privind trecutul, actualitatea, lucrurile cu adevarat importante in viata. Comanda cartea online la GiftBooks. ro. Poti obtine transport gratuit!Alte carti de Neagu Djuvara.

Interviu Historia cu Neagu Djuvara, la implinirea varstei de 100 de ani, la Adevarul Live, de la ora 15.00

La implinirea a 100 de ani, Neagu Djuvara se considera un optimist pe termen scurt si un pesimist pe termen lung. Scrie o carte de amintiri din perioada in care era elev de liceu la Nisa.

Ca de la centenar la centenar: Mihai Sora ii ureaza La multi ani! lui Neagu Djuvara pe Facebook

Filosoful Mihai Sora ii ureaza istoricului Neagu Djuvara La multi ani! cu ocazia sarbatoririi unui centenar. Sora, nascut pe 9 noiembrie 1916, a scris pe contul sau de Facebook un mesaj.

La multi ani, Domnule Djuvara! Omagiu Domnului Profesor Neagu Djuvara la implinirea varstei de o suta de ani

Cele mai fascinante fiinte de pe Pamant sunt civilizatiile. La fel ca fiintele individuale ale biosferei, fiintele colective pe care le numim civilizatii se nasc, cresc, se maturizeaza, imbatranesc si mor. Cea mai ambitioasa si profunda cercetare a istoricului este studierea acesor fapturi majestuoase, deopotriva vazute si nevazute. Desigur ca nu este o cercetare la indemana oricui. Iar Profesorul Neagu Djuvara este unul dintre putinii alesi care au abordat, sistematic si global, subiectul cresterii si descresterii civilizatiilor.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2284 seconds )